احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





دیده‌بان رسانه‌ها: « سواد رسانه‌یی» شامل نصاب درسی شود

- ۰۱ عقرب ۱۳۹۱

دیده‌بان رسانه‌ها یا نی از وزارت معارف کشور خواست تا سواد خبرنگاری را در نصاب تعلیمی معارف بگنجاند. وزارت معارف افغانستان از این خواست استقبال کرد.
صدیق الله توحیدی از مسوولان دیده‌بان رسانه‌ها یا نی روز یکشنبه در یک کنفرانس خبری در کابل گفت: «به باور ما بعد از ده سال کار رسانه‌یی و توسعه چشم‌گیر رسانه‌های چاپی و برقی در افغانستان، این عرصه در اجتماع افغانستان نهادینه شده است. در حال حاضر ما نیازمند این هستیم که مردم افغانستان از نزدیک با کار رسانه‌ها و چه‌گونگی کار رسانه‌ها زیر عنوان سواد رسانه‌یی آگاهی یابند».
موسسه نی از وزارت معارف خواست در صورت امکان، شناخت آزادی بیان در یک ماه دوبار در نصاب تعلیمی گنجانده شود. بر اساس پیشنهاد موسسه نی، مسایل مربوط به معرفی آزادی بیان، نقش رسانه‌ها در توسعه افغانستان و معلومات در مورد انواع رسانه‌ها در نصاب تعلیمی گنجانده شوند.
امان الله ایمان، سخنگوی وزارت معارف به رادیو دویچه وله گفت این وزارت از خواست نهادهای رسانه‌یی استقبال می‌کند. او گفت که این وزارت پس از هر سه سال، نصاب معارف را تجدید می‌کند و در این زمینه مشوره‌های نهادهای مختلف اجتماعی را می‌گیرد.
ایمان گفت وزارت معارف در نظر دارد تا مضمون مربوط به سواد رسانه‌یی را در کنار سایر مضامین به عنوان ضمیمه نصاب درسی بپذیرد. او خواهان همکاری انجمن‌ها و اتحادیه‌های خبرنگاری در این عرصه شد.
آقای توحیدی گفت رسانه‌ها نیاز دارند تا حمایت مردم را با خود داشته باشند. او گفت این حمایت زمانی به دست می‌آید که شهروندان افغانستان از شیوه کار رسانه‌ها آگاه شوند.
این خواست در زمانی صورت می‌گیرد که فعالان رسانه‌یی از آینده آزادی بیان و رسانه‌‎های آزاد پس از سال ۲۰۱۴ ابراز نگرانی می‌کنند.
اما مسوولان موسسه نی می‌گویند آگاهی مردم از فواید و مزایای رسانه‌های آزاد خود زمینه را برای حمایت از آزادی بیان در جامعه فراهم می‌کند. توحیدی گفت: «به هر پیمانه‌یی که مردم افغانستان از رسانه‌ها آگاهی داشته باشند، شکی نیست که میزان حمایت از رسانه‌های آزاد و آزادی بیان بیشتر نهادینه خواهد شد».
به باور مسوولان موسسه نی، در صورتی که مردم از رسانه‌ها حمایت کنند، با تغییر حکومت‌ها آزادی بیان و رسانه‌ها با چالش مواجه نخواهند شد. نی از رییس جمهور کرزی نیز خواست تا در این زمینه رسانه‌ها را یاری کند.
آقای توحیدی گفت در صورتی که وزارت معارف این خواست را بپذیرد، موسسه نی آماده هرنوع همکاری خواهد بود. او همچنین از رسانه‌ها خواست تا با نزدیک شدن سال ۲۰۱۴ به جای ایجاد تشویش اذهان عامه، به حفظ ارزش ها و همچنین تداوم نظام و ارزش‌های دموکراتیک توجه داشته باشند.
اخیراً رییس‌جمهور کرزی نیز از بزرگنمایی چالش‌های افغانستان پس از سال ۲۰۱۴ توسط رسانه‌ها انتقاد کرده است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.