وزارت امور زنان: نباید حضور زنان در نهادها سمبولیک باشد

گزارشگر:ناجیه نوری/ سه شنبه 13 دلو 1394 - ۱۲ دلو ۱۳۹۴

حضور زنان افغانستان در احزاب، سازمان‌های سیاسی، انجمن‌ها و نهادهای اجتماعی و فرهنگی بسیار شکننده است.
دلبر نظری وزیر امور زنان می‌گوید: ما می‌خواهیم زنان در این نهادها و سازمان‌های سیاسی نقش سازنده وحضور گسترده داشته باشند و برای پیش برد این هدف برنامه‌هایی را روی دست گرفتیم.
mandegar-3او این سخنان را در کنفرانس کثرت‌گرایی سازمانی که از سوی وزارت امور زنان به منظور مشارکت سیاسی زنان راه‌اندازی شده است، بیان کرد.
دراین کنفرانس سه روز که روز گذشته در کابل برگزارش شد و تا چهارشنبه ادامه دارد، فعالان حقوق زن، اعضای نهادهای مدنی و شماری از نماینده‌گان مجلس روی موضوعات نقش احزاب سیاسی افغانستان در تغییر وضعیت سیاسی زنان، نقش نهادهای جامعه مدنی در تساوی جنسیت اجتماعی در افغانستان، سیستم‌های انتخاباتی و مشارکت سیاسی زنان و راه‌ حل‌‎ها برای کاهش خشونت علیه زنان بحث و تبادل نظر خواهند کرد.
دلبر نظری وزیر وزارت امور زنان دراین نشست به خبرنگاران گفت: چون تعداد احزاب، سازمان‌های سیاسی، انجمن‌ها و نهادهای اجتماعی زیاد است، اما وضعیت زنان دراین نهادها بسیار شکننده می‌باشد، بنابراین هدف از نشست امروزی ما تفاهم میان این نهادها برای حضور یافتن زنان در عرصه‌های سیاسی به صورت گسترده است.
او تاکید کرد: هدف ما از این نشست رسیدن تفاهم میان سازمان‌ها جهت نقش پررنگ زنان در عرصه‌های سیاسی به صورت عملی است تا دیگر زنان در نهادها و سازمان‌ها حضور سبمولیک نداشته باشند.
به گفته بانو نظری: دیگر نباید زنان به نام در یک نهاد یا سازمان حضور داشته باشند، بل نقش و حضور آنان عملی باشد و از توانایی و استعدادهای آنان استفاده صورت گیرد.
وزیرامور زنان افزود: بعضی از احزاب سیاسی و نهادهای سیاسی هیچ سهمی برای زنان قایل نیستند، بنابراین ما تصمیم داریم که با راه‌اندازی این چنین برنامه‌ها سهم زنان را در این سازمان و احزاب بلند ببریم تا بتوانیم در آینده نقش سیاسی زنان را گسترده بسازیم.
فوزیه کوفی رییس کمیسیون امور زنان مجلس نماینده‌گان دراین نشست گفت: متأسفانه همواره توقع از وزارت زنان این بوده که در راستای کاهش خشونت علیه زنان کار کند؛ در حالیکه وزارت امور زنان در کنار برنامه‌های کاهش خشونت علیه زنان باید برای حضور زنان در سطوح رهبری ادارات دولتی و مشارکت سیاسی آنان، برنامه‌های عملی گسترده‌یی داشته باشد.
به گفته بانو کوفی: زنان افغانستان باید بدانند که برای رسیدن به هدف باید به ساحه آتش وارد شوند و تا زمانیکه از خطوط سرخ عبور نکنیم، به جایی نمی‌رسیم.
وی اضافه کرد: زمانی که از کثرت‌گرایی صحبت می‌شود، زنان باید وارد سکتورهای امنیتی شوند، زیرا نمی‌شود برای رسیدن به اهداف بلند به معلم بودن و کارمند وزارت امور زنان بودن اکتفا کرد.
به باور بانو کوفی: نقطۀ قوت کشورهای تمثیل کنندۀ دموکراسی این است که به تفاوت‌های زبانی، قومی، نژادی، مذهبی و جنسیتی ارزش قایل شده اند.
او تاکید کرد: ما هم زمانی به یک جامعه مرفه دست پیدا خواهیم کرد که کثرت مذاهب، اقوام و مرد و زن را تحمل کنیم وبه این باور برسیم که این تفاوت‌ها باعث قوت ما می‌شود.
بانو کوفی همچنان گفت: ما تا زمانیکه این مساله را که طرف مقابل مخالف ما است، اما دشمن ما نیست و اینکه سیاست از زنده‌گی شخصی ما جداست را نپذیریم، موفق نمی‌شویم.
با این حال، فیض‌الله ذکی مشاور رییس‌جمهور در این سیمینار گفت: مشارکت سیاسی زنان بیشتر به ابزار و وسایل نیاز دارد که یکی از این وسایل احزاب سیاسی است.
وی تاکید کرد: احزاب سیاسی که متون دموکراسی شناخته می‌شوند و می‌توانند در رشد سیاسی زنان نقش اساسی داشته باشند، متاسفانه در دموکراسی نوپای ما بازتاب منفی دارد.
به گفته ذکی: اگر زنان افغانستان می‌خواهند که در انتخابات پیش روی نقش پررنگ داشته باشند، پس باید با کنار زدن دیدگاه احزاب ستیزی وارد میدان شوند.
او گفت: اگر زنان از طریق احزاب وارد کارزار انتخاباتی شوند، بدون شک به نتیجه مطلوب می‌رسند، اما حضور در انتخابات به صورت پراگنده و بدون احزاب نتیجه دلخواه نخواهد داشت.
به باور این مشاور رییس‌جمهور: زنان به تنهایی نمی‌توانند به حقوق شان دست پیدا کنند، بل با مشارکت در احزاب و همکاری با آنان هم می‌توانند به حقوق شان دست پیدا کنند و هم حضور پررنگ سیاسی داشته و به پست‌های کلیدی و بلند دولتی دست پیدا کنند.
ذکی تصریح کرد: رییس‌جمهور از حضور زنان در عرصه سیاسی حمایت کرده و مشوق مشارکت آن در سطوح رهبری ادارات دولتی بوده و است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.