ارتباط عامل حملات بمبئی با سازمان اطلاعات ارتش پاکستان

گزارشگر:چهارشنبه 21 دلو 1394 - ۲۰ دلو ۱۳۹۴

mandegar-3روزنامه پاکستانی به نقل از اعترافات تبعه امریکایی متهم به دست داشتن در حملات بمبئی، نوشت که این فرد با سازمان اطلاعات ارتش پاکستان در ارتباط بوده است.
به گزارش اکسپرس تریبون، دیود هیدلی تبعه امریکایی که در حملات بمبئی در سال ۲۰۰۸ میلادی با تروریست‌ها همکاری کرده بود؛ سازمان اطلاعات ارتش پاکستان (آی اس آی) را به کمک به تروریست‌ها متهم کرد.
هیدلی که در سال ۲۰۱۳ میلادی به دلیل نقش در حملات بمبئی از سوی دادگاه «شیکاگو « به ۳۵ سال حبس در این کشور محکوم شد
تبعه آمریکایی افزود که برای سازمان اطلاعات ارتش پاکستان کار کرده است.
اوجوال نیکام دادستان هندی در مقابل دادگاه این کشور به خبرنگاران در بمبئی گفت: دیود هیدلی برخی اعترافات بسیار حساسی را ابراز کرده است.
دادستان هندی اظهار داشت: تبعه امریکایی برای سازمان آی.اس.آی کار کرده است و این سازمان نیز برای لشکر طیبه کمک مالی و نظامی فراه می‌کرده است.
هیدلی که ۵۵ سال سن دارد، این اعترافات را از مکان نامشخصی در آمریکا به دادگاه هندی ارایه داده است.
روزنامه پاکستانی نوشت: هیدلی که در ابتدا نقش خود در حملات بمبئی را رد کرده بود، اکنون با همکاری و هماهنگی مقامات واشنگتن برای عفو در مجازات مرگ چنین اعترافاتی را مطرح کرده است.
به گفته دادستان هندی، تبعه امریکایی گفت که چندین مکان شامل ایستگاه راه آهن «چتراپتی شیواجی «، هتل‌های «تاج محل « و «اوبیروی « را بررسی کرده بود که این مکانها در حملات مختلف هدف قرار گرفتند.
هیدلی گفت: لشکر طیبه گروه تروریستی پاکستان همچنین دو تلاش ناکام در سپتامبر و اکتبر سال ۲۰۰۸ میلادی در بمبئی داشت.
دولت هند سالها قبل لشکر طیبه را متهم کرد که حملات هماهنگی را در بمبئی در سال ۲۰۰۸ میلادی در هتل‌های لوکس، مرکز یهودی‌ها و سایر مناطق این شهر اقتصادی انجام داده است.
حملات بمبئی که سه روز ادامه یافت از عامل‌های تنش‌ هند و پاکستان بوده است.
دولت پاکستان به طور تاکتیکی لشکر طیبه را در این کشور ممنوع اعلام کرده است اما تعدادی از رهبران این گروه از جمله حافظ سعید رهبر و ذکی الرحمان لکهوی عضو ارشد این گروه آزادنه فعالیت می‌کنند.
دهلی‌نو این دو فرد را مغزهای متفکر حملات بمبئی دانسته است اما بی‌میلی اسلام‌آباد در این خصوص سبب باقی ماندن تنش‌های مستمر بین دو کشور هسته‌ای است.
کارشناسان نیز آی اس آی را به حفظ روابط با گروه‌های تروریستی از جمله لشکر طیبه در پاکستان متهم می‌کنند اما اسلام‌آباد این اتهامات را همواره رد می‌کند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.