احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:یک شنبه 7 سنبله 1395 - ۰۶ سنبله ۱۳۹۵
وزارت زراعت و مالداری میگوید که ۱۲ مرکز پروسیس و بستهبندی محصولات باغداری را به کمک مالی بانک جهانی در پنج ولایت کشور میسازد.
قرارداد ساخت این ۱۲ مرکز پروسیس و بستهبندی محصولات باغداری با هزینۀ ۲.۶میلیون دالر کمک بانک جهانی، دیروز شنبه (۶سنبله) میان وزارت زراعت و مالداری و یک شرکت خصوصی به امضا رسید.
براساس این قرارداد، شرکت “اگرو اندست” موظف است که مراکز پروسیس و بستهبندی محصولات باغداری را بهطور معیاری در ولایتهای ننگرهار، کابل، پکتیا، قندوز و بلخ، بسازد.
هرکدام این مراکز ظرفیت پروسیس ۷متریک تن میوه تازه را در یک روز دارا خواهد بود.
پیش از این شکایتهای وجود داشت که سالانه حدود ۴۰ درصد محصولات باغداری دهاقین نسبت نبود بازار و مراکز پروسیس از بین میروند. این امر آسیب جدی به اقتصاد زارعین خوانده میشد.
اما اکنون اسد الله ضمیر، وزیر زراعت و مالدای میگوید، هدف از ساخت مراکز پروسیس و بستهبندی محصولات باغداری، جلوگیری از ضایعاتی است که اقتصاد زارعین را صدمه میزند.
آقای ضمیر افزود، شرکت که این مراکز را میسازد، محصولات زراعتی را نیز با قیمت مناسب از دهقان خریداری کرده و پس از پروسیس و بستهبندی، به بازارهای داخلی و خارجی عرضه میکند.
او خاطر نشان کرد که وزارت زراعت، ظرفیت جذب سرمایهگذاری بخش خصوصی بیشتر در بخش فراوردههای زراعتی کشور دارد و تلاشها برای آوردن تغیرات اساسی در این بخش ادامه خواهد داشت.
جمعآوری محصولات، شستوشو، خشککردن، درجهبندی، بستهبندی، بازاریابی برای محصولات باغداری در داخل و خارج کشور و حفاظت از تأسیسات این مراکز هم از مکلفیتهای شرکت قراردادی میباشد.
در گذشته محصولات زراعتی افغانستان بهویژه میوۀ تازه به دلیل نبود مراکز بستهبندی به بازارهای جهانی صادر نمیشد.
پرویز علی، رییس شرکت اگرو اندست میگوید که این شرکت در نظر دارد تا محصولات باغداری کشور را پس از بستهبندی و درجهبندی به کشورهای امارات متحدۀ عربی، هند و روسیه صادر کند.
آقای علی افزود که شرکتاش بازارهای کشورهای یاد شده را ارزیابی کرده و در این بخش مجوز بینالمللی نیز کسب کرده است.
بهگفته او، براساس برنامۀ این شرکت، یک مرکز بزرگ پروسیس و بستهبندی محصولات باغداری در کابل ساخته میشود تا محصولاتی که در مراکز دیگر بستهبندی میشوند، به کابل انتقال یافته و از اینجا به بازارهای داخلی و خارجی توزیع شود.
وزارت زراعت و مالداری میگوید که پیش از این نیز ۱۹ مرکز پروسیس و بستهبندی محصولات باغداری در ولایتهای کابل، قندهار، هرات، ننگرهار، بلخ، قندوز و پکتیا ساخته شدهاند.
محصولات زراعتی بهویژه باغداری افغانستان از کیفیت عالی برخوردار است، اما نسبت نبود مراکز پروسیس و بستهبندی تا هنوز به شکل گسترده و به موقع به خارج از کشور صادر نمیشود. و هم این محصولات نسبت نبود سردخانهها نگهداری نمیشوند.
Comments are closed.