احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





مقام‌های فراه: فرماندهان پاکستانی جنگ طالبان در فراه را رهبری می‌کنند

گزارشگر:یک شنبه 25 میزان 1395 - ۲۴ میزان ۱۳۹۵

mandegar-3مسوولان امنیتی در ولایت فراه می‌گویند که در پشتیبانی جنگی طالبان در نبرد چند روز اخیر، جنرال‌های پاکستانی حضور داشته‌اند.
بنا بر صحبت‌های آنان، نوعیت جنگ طالبان نشان می‌داد که به هیچ عنوان این نبرد در داخل افغانستان سازماندهی نشده و حتی از طریق سران طالبان فراه پشتیبانی نگردیده است.
محمد غوث مالیار، آمر امنیت فرماندهی پولیس ولایت فراه به خبرگزاری جمهور گفت: طالبان در نبرد روزهای اخیر خود دارای یک جنگ کاملاً تاکتیکی و حرفه‌‌یی بوده‌اند و این نشان می‌دهد که پشتیبانی اصلی آنان را جنرال‌های پاکستانی انجام داده‌اند.
بنا بر صحبت‌های وی، تماس‌های بی‌سیم آنان توسط دولت شنود شده و صحبت‌های آنان نشان می‌داد که فرماندهی جنگشان مغایر با آنچه است که تا کنون طالبان فراه داشته‌اند.
او گفت: به عنوان مثال طالبان دارای مدیریت قوی و حرفه‌یی بودند و حتی زخمیان خود را به صورت فوری معالجه کرده و دوباره وارد میدان نبرد می‌کردند.
آقای مالیار تأکید کرده حتی لهجه طالبان در وقت مکالمه‌های مخابره‌یی، لهجه‌یی غیر فراهی و یا افغانستانی بود.
این مقام می‌افزاید: این طالبان با لهجه‌یی شبیه لهجه زبان پشتو در مناطق قبائلی پشتونستان در پاکستان صحبت می‌کردند.
در همین حال جمیله امینی، عضو شورای ولایتی فراه گفته که هم اکنون شهر فراه در محاصره طالبان قرار دارد.
به بیان او، طالبان اکثریت روستاها و حتی مناطق حومه شهر فراه را به تصرف خود درآورده‌اند و هشت هزار نیروی مسلح دولتی در فراه و آن عده از نیروهایی که از هرات و کابل به فراه آمده‌اند، نتوانستند تا در مقابل حداکثر ۷۰۰ طالب مسلح درست بجنگند.
خانم امینی هم تائید کرده که جنرال‌های پاکستانی فرماندهی این جنگ را بر عهده داشته و باعث پیشروی طالبان شده‌اند.
این نماینده مردم فراه در شورای ولایتی با انتقاد از دولت، خطاب به سران حکومت گفت: در صورت اینکه فراه را فروخته‌اید و به طالبان واگذار کرده‌اید، به ما بگویید تا مردم هم به فکر زندگی‌شان شوند.
از سوی دیگر، جنرال حسن شاه فروغ، فرمانده نیروهای پولیس غرب افغانستان که در خط مقدم جنگ به سر می‌برد، می‌گوید: فرماندهی این جنگ طالبان را یک جنرال پاکستانی بر عهده دارد که زیردستان او را کوماندوهای پاکستانی تشکیل می‌دهند.
آقای فروغ به صراحت می‌گوید: جنگ فعلی فراه، جنگ دولت با طالبان نبوده و عملا نظامیان افغانستان با نظامیان پاکستان در نبرد هستند.
این فرمانده نظامی تاکید می‌کند که هم اکنون کنترل اوضاع در دست نیروهای دولت می‌باشد و طالبان پس از تلفات سنگینی که دریافت کرده‌اند، وادار به فرار از مواضع خود شده و در حال آماده سازی دوباره خود می‌باشند.
این گفته‌ها در حالی مطرح می‌شود که نماینده‌گان فراه در مجلس نماینده‌گان می‌گویند که مقام‌های محلی وضعیت جنگ در این ولایت را وارونه به مردم گزارش می‌دهند.
طالبان در مورد این ادعا که اتباع بیگانه در میانشان حضور دارند، چیزی را نگفته‌اند.
جنگ فراه که به نوع خود در سال‌های اخیر بی سابقه بوده، ۱۲ روز از آن می‌گذرد.
این جنگ اطراف شهر فراه و دروازه‌های ورودی آن را تهدید کرده است.
در برابر این جنگ، شماری از بزرگان قومی و محلی فراه آماده باش برای رزم در برابر طالبان شده‌اند.
قول اردوی ۲۰۷ ظفر در غرب افغانستان با تمام نیرو در حال مبارزه با طالبان است.
ارتش فراه هم با حملات زمینی و هوایی در حال پاسخ گفتن به تهاجم طالبان می‌باشد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.