احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





معاون نخست‌ ریاست جمهوری: به رییس‌جمهور پشتون خوب و لوگری خوب‌تر است!

گزارشگر:سه شنبه 4 عقرب 1395 - ۰۳ عقرب ۱۳۹۵

جنرال عبدالرشید دوستم معاون نخست ریاست‌جمهوری، رهبران حکومت وحدت ملی را به ناکاره‌گی و قوم‌گرایی متهم کرد.
او دیروز در یک نشست خبری در جوزجان، اشرف‌غنی رییس‌جمهوری کشور را متهم به قوم‌گرایی کرد. آقای دوستم گفت که برای رییس‌جمهور کسی که پشتو حرف بزند، خوب است، اگر از لوگر باشد، عزیزتر است. او همچنان داکتر عبدالله را به ناکاره‌گی متهم کرد و گفت او دیگر بین مردم جایگاه ندارد.
mandegar-3جنرال دوستم گفت که هدف از رفتتش به جبهات جنگ در شمال، مورال دادن به نیروهای امنیتی است؛ نه مسلح‌سازی ترک‌تباران و ایستادشدن در برابر دولت؛ چیزی‌که در حکومت داکتر نجیب انجام دادم.
او گفت: “کوشش نکنید ترکتباران افغانستان را توسط دشمن سرکوب کنید… دوسال بعد دوباره انتخابات شروع می‌شود، باز به مردم چه جواب دارید …..”
نتقاد شدید جنرال دوستم از رییس جمهور غنی در حالی صورت می گیرد که احمد ضیا مسعود نماینده فوق‌العاده رییس جمهوری در امور حکومتداری خوب نیز حکومت را به قوم‌گرایی متهم ساخت.
عبدالرشید دوستم معاون اول ریاست جمهوری افغانستان بعد از ۱۰ روز اقامت در ولایت فاریاب و جنگ علیه طالبان در ولسوالی غورماچ ، خط مقدم جنگ علیه طالبان را ترک کرده است.
گفته می‌شود که معاون اول ریاست جمهوری افغانستان پس از همکاری نکردن فرماندهان محلی و مسوولان امنیتی در شمال و نیز نرسیدن امکانات نظامی برای او، جبهه جنگ در فاریاب را ترک کرده است.
یک نماینده مردم فاریاب در مجلس می‌گوید که جنرال دوستم پس از شکست طالبان از ولسوالی غورماچ به جوزجان برگشته است.
رنگینه کارگر نماینده مردم فاریاب در مجلس در مصاحبه با روزنامه ماندگار می‌گوید که مسوولیت معاون اول ریاست جمهوری رفتن به خط مقدم جبهه نیست؛ اما بنابر لزوم‌دید خودشان به ولایت فاریاب رفته بود و با گرفتن دوباره ولسوالی غورماچ از طالبان به جوزجان برگشته است.
بانو کارگر افزود: ولایت فاریاب از ولایات کلیدی در شمال است که با سقوط آن ولایات شمالی تحت تهدید قرار می‌گیرند.
به گفته او، جنرال دوستم را رییس‌جمهور اجازه رفتن به ولایت کندز نداده بود؛ اما معاون اول ریاست جمهوری به ولایت فاریاب رفت.
این عضو مجلس نماینده‌گان می‌گوید: جنگ در شمال یک پروژه‌ ا‌ست. ما بارها در مجلس این موضوع را یاد کردیم؛ اما دولت توجه نکرد. افرادی‌که غفلت وظیفه‌یی کرده بودند دوباره در سمت‌های‌شان گماشته شدند که باعث سقوط دوباره کندز و ولسوالی‌های فاریاب شد.
به گفته او، کسانی‌که در پشت پروژه انتقال جنگ به شمال دست دارند برای همه روشن است.

اشتراک گذاري با دوستان :

يک نظر

  • Nawid Parsa گفت:

    جناب معاون صاحب دوستم! من ده ها دلیل دارم که در باره انتخاب سیا سی جناب شما در انتخابات اخیر و آن فرد غیر سیاسی ساده لوح ضیاء مسعود مطالبی بنویسم اما از لحاظ سیاسی حا ل درین بر هه زمان درست نیست.
    صداقت و راست گویی خودت با همین صراحت لهجه خودت قابل تحسین فراوان است. این حقیقت کا ملن مشهود را بار دیگر بیان داشتید که از نادر ، داود تا حفیظ الله امین و کرزی غنی تلاش متداوم بر حفظ اقتدار سیاسی بر محور پشتونیسم می باشد. حتمن بعد از این اظهارات خودت کرزی مستقیم یا غیر مستقیم برای ” شاباس ” گفتن خودت تلفون نموده است . کرزی فاشیسم را فراموش کن.
    این اظهارات کافی نیست اقدام های سیاسی روی بر نامه معین برای نجات کشور و به ویژه تهدید پشتونیسم بر علیه تاجیکان_ هزاره ها ” قتل یازده برادر هزاره که در مسیر راه میدان وردک کابل اسیر گرفته شده بودند” و اوزبیک ها را خنثی سازید. اقدامات عاجل سیاسی ذیل لازم می باشد:
    ۱- افراد سبک مغزی مانند ته ینج و فرهمند را که بدون درک از تاریخ سیاسی کشور همیشه تاجیکان را هدف قرار داده اند فوری از کنار تان دور سازید.
    ۲- برای اعمال قدرت سیاسی و صلاحیت های رئیس جمهور که روی توافق سیاسی بمیان آمده است بصورت عاجل به مزار بروید و با یک حرکت عمیقن صمیمانه و بردن گوسفند به خانه استاد عطا غرض تطبیق بر نامه عدم مرکزیت و نظام صدارتی مشوره نموده بعد به کابل بروید.
    ۳- بصورت فوری با داکتر عبدالله و آقای دانش صحبت کنید ودر زمینه اعمال صلاحیت های رئیس جمهور بصورت مشترک با عبدالله و تائید عبدالله اعلامیه مشترک بدهید.این رئیس جمهور انتخابی نیست که بصورت تنها یی صلاحیت های مندرجه قانون اساسی را” ماده ۶۴ “اعمال کند.
    ۴- الترناتیف دیگر این می باشد که در اعلامیه مشترک از” شورای ریاست جمهوری ” یا Collegial Presidency” یاد و به تطبیق آن تاکید نمائید. درین نوع شورای ریاست جمهوری تمام تصامیم و تطبیق صلاحیت های ریاست جمهوری بالوسیله چهار نفر از چهار قوم با اجماع آراء باید صورت گیرد . هر کدام از عضو این شورا اگر رای منفی بدهد در حقیقت تصمیم ویتو میگردد.
    ۵- یاد تان باشد که مثل همیشه فریب نخورید. این قوم در یک دست قرآن رامیگیرند و به دست دیگر شمشیر . اگر غنی به خانه تان آمد و یگان چا پلوسی کرد این بار فریب نخورید و قاطع باشید.
    یاد تان باشد در سیاست گله و شکوه کافی نیست اقدامات سیاسی همراه با برنامه سیاسی مطرح می باشد. شما باید نظر به تجربه تاریخی دوست ستراتژیک را انتخاب نمائید