احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:رسول خان امین / دو شنبه 17 جدی 1397 - ۱۶ جدی ۱۳۹۷
بخش بیســتوسوم/
فصل هفتـم
شروع سخنرانی با جلب توجه
کلید یک سخنرانی موفق، شروع جذابِ آن است بهطوریکه بلافاصله توجه شنونده را به بهترین نحو جلب نماید. شروع یک سخنرانی، دشوارترین و پُراسترسترین قسمت از یک سخنرانی است؛ بنابرین شروع سخنرانی باید بسیار قدرتمند و انفجاری باشد تا مخاطبان میخکوب شوند و توجهشان فوراً جلب گردد. چون مخاطبان همان سی ثانیۀ اول در مورد ما قضاوت میکنند، اگر نتوانیم نظر مخاطب را جلب کنیم، در ادامه بسیار مشکل خواهد بود که بتوانیم مخاطب را همراهِ خود داشته باشیم. در خصوص مطالب سه دقیقۀ اولِ سخنرانی، یادمان باشد متن سه دقیقۀ اولِ سخنرانی را بسیار با دقت و کلمه به کلمه نوشته و حداقل سهبرابرِ بقیۀ قسمتهای سخنرانی آن را تمرین کنیم. اگر بخواهم صحبتم را در خصوص شروع سخنرانی خلاصه کنم، باید بگویم سی ثانیۀ اولِ سخنرانی بسیار مهم است، پس آن را از دست ندهید و میختان را محکم بکوبید و مخاطبان را میخکوب کنید. کلید یک سخنرانی موفق در شروع جذاب و انفجاری آن است. در ادامه چند روش عالی برای یک شروع قدرتمند را به شما معرفی میکنم.
۱٫ یک داستان بگویید: «مادرم در سال ۱۳۷۴ بیوه شد، درحالیکه سه کودک برایش مانده بود و یک افغانیگی هم در بساط نداشت.»
یکی از قویترین روشهای شروع سخنرانی استفاده از داستان است. وقتی با داستان شروع میکنیم، توجه افراد را فوراً جلب میکنیم، چون ذهن را خسته نمیکند و ذهن آدمی آن را دوست دارد چون کمترین میزان مصرف انرژی را برای مغز دارد. دیل کارنگی در کتاب آیین سخنرانی خود مینویسد: «من برای شروع یک سخنرانی، روشی بهتر از شروع با یک داستان نمیشناسم.»
سخنرانی که صحبتش را با داستانی از تجربههای خود شروع میکند، قطعاً خوب هم ادامه میدهد و خوب هم نتیجه میگیرد و مخاطبان حرفهای او را دنبال میکنند، چون دلشان میخواهند بدانند که بعدش چه میشود. بهترین داستانها بر اساسِ تجربههای شخصی هستند چون خاطرات و تجربیاتِ شخصی علاوه بر اینکه جذاب هستند، این حسن را دارند که جزییاتِ آنها را بهراحتی به یاد میآوریم و نیازی به حفظ کردن آن نیست. برای آنکه داستانِ شما جذاب و گیرا باشد، بهتر است موارد زیر را رعایت کنید:
ذکر جزییات؛
تقلید صدا و حرکات نمایشی؛
نام واقعی افراد را بردن و مطالبی در مورد آنها گفتن؛
با موضوع سخنرانی مرتبط باشد؛
استفاده از واژههای تصویرساز؛
درگیر کردن حواس بینایی، شنوایی، لامسه، بویایی و چشایی افراد با اجزای داستان.
• ذکر جزییات: با ذکر جزییات داستان را رنگآمیزی نمایید برای این کار باید به ۵ پرسشِ چه کسی، چه وقت، کجا، چگونه و چرا در طول سخنرانی پاسخ داد. البته باید دانست که جزییات نامربوط و بیاهمیت و بیش از حد کسلکننده و خستهکننده است؛ یعنی همانطور که جزییات داستان نمک آن است، باید مواظب باشیم که شور هم نشود.
• تقلید صدا و حرکتهای نمایشی: با تغییر لحن و تقلید صدای شخصیتهای داستان میتوان آن را جذابتر کرد و جالبتر وقتی خواهد شد که بتوانیم با حرکات زبان بدن و نمایش آن را بازی کنیم.
Comments are closed.