احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





سفیر امریکا به طالبان: از تهـدید خبـرنگاران دست برداریـد

- ۰۴ سرطان ۱۳۹۸

یک روز پس از هشدار طالبان به رسانه‌های افغانستان، سفیر امریکا و نمایندۀ ویژۀ اتحادیه اروپا در افغانستان از گروه طالبان خواسته‌اند که دست از تهدید خبرنگاران بردارد.
طالبان با نشر اعلامیه‌یی به رسانه‌های افغانستان هشدار دادند که اگر اعلانات تجارتی بر «ضد این گروه» تا یک هفته دیگر از طریق این رسانه‌ها متوقف نشود، این رسانه‌ها مورد «هدف نظامی» قرار خواهند گرفت.
mandegarجان‌بس، سفیر امریکا در کابل دیروز در واکنش به اعلامیه طالبان در صفحه تویترش نگاشته که آزادی بیان به‌ویژه فعالیت رسانه‌ها یکی از دستاوردهای ۱۸ سال گذشته در افغانستان است.
آقای بس افزوده است: «ما از طالبان می‌خواهیم که تا تهدید روزنامه‌نگاران را متوقف کند. خشونت‌های بیشتر علیه خبرنگاران و غیرنظامیان، امنیت و فرصت را برای افغان‌ها به میان نخواهد آورد و نه به طالبان کمک ‌می‌کند تا به اهداف ساسی خود دست یابند.»
آقای بس تأکید کرده که «خبرنگاری جرم نیست، بل یک ارزش خدمات عمومی در جهان» است.
مسوولان در ریاست حکومت وحدت ملی نیز تهدید و حمله بالای رسانه‌ها به هر عنوانی مغایر با ارزش‌های انسانی دانسته اند.
ریاست حکومت وحدت ملی اعلام کرده که تهدید و حمله بالای آزادی بیان و رسانه‌ها به هر عنوانی که باشد، در مغایرت با ارزش‌های انسانی و اسلامی است.
ارگ دیروز در یک خبرنامه در واکنش به تهدید طالبان علیه رسانه‌ها گفته است که آزادی بیان از دست‌آوردهای دولت و ملت افغانستان می‌باشد که با قربانی‌های زیادی به دست آمده است.
در خبرنامۀ دفتر ریاست حکومت آمده که حکومت وحدت ملی با اقدامات مسوولانه همواره تلاش کرده تا از این ارزش حفاظت و زمینه را برای رشد آن فراهم سازد.
ارگ تأکید کرده که حکومت از طریق ایجاد «کمیتۀ مشترک حکومت و رسانه‌ها» و همچنان تصویب کارشیوۀ مصونیت خبرنگاران، تمام تلاش خود را برای تأمین امنیت خبرنگاران، دفاتر رسانه‌ها و فعالیت‌های رسانه‌یی انجام داده و از هیچ کوششی در این راستا دریغ نخواهد کرد.
سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان از تهدید اخیر طالبان نیز نگرانی کرده و خواستار متوقف کردن این تهدیدها شده است.
پیری مایودن، سفیر اتحادیه اروپا در افغانستان در صحفه تویتر خود افزوده است: «من عمقأ نگران تهدید خبرنگاران و کارمندان رسانه‌های از طرف شورشیان هستم. خبرنگاران حق دارند که بدور از تهدید و خشونت کار کنند، تمامی طرف‌ها باید درک کنند که خبرنگاری جرم نیست و هدف نیست».
نهاد‌های خبرنگاری تهدید و حملۀ احتمالی بر خبرنگاران و جامعه رسانه‌یی را حمله بر آزادی بیان عنوان کرده و از حکومت افغانستان خواسته‌اند که امنیت خبرنگاران را در کابل و ولایات تأمین کند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.