احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





سناتوران: تازمانی ‌که آی‌.اس.‌آی اجازه ندهد طالبان آتش‌بس نمی‌کنند

- ۰۳ جدی ۱۳۹۸

مجلس سنا در واکنش به سفر هیات دفتر طالبان در قطر به پاکستان می‌گوید، این هیات به‌خاطر مشوره با رهبران این گروه نه، بلکه بخاطر اجازه گرفتن از آی‌اس‌آی به پاکستان رفته است.
فضل‌هادی مسلم‌یار رییس مجلس سنا در نشست دیروز این مجلس گفت که سفر هیات طالبان به پاکستان ثابت کرد تا زمانی ‌که آی.‌اس‌.آی اجازه ندهد این گروه در مورد تامین آتش‌بس در جریان گفتگوهای صلح تصمیم گیری نمی‌تواند.
mandegarآقای مسلم‌یار افزود که نقش پاکستان در حمایت از طالبان روشن است و این‌گروه مستقل نیست.
او همچنین تاکید کرد که اگر طالبان تنها به خاطر خوشی امریکا در افغانستان موقتاً آتش‌بس کنند، قابل قبول نیست؛ زیرا مردم افغانستان خواستار برقراری آتش‌بس عمومی در روند گفتگوهای صلح هستند.
رییس مجلس سنا خطاب به طالبان گفت، برای گفتگوهای بین‌الافغانی حاضر شوند؛ دولت آماده این مذاکرات است و تا زمانی‌که افغان‌ها میان خود مشکل را حل نکنند، امریکا و یا کشور دیگر این مشکل را حل نمی‌تواند.
به گفتۀ او، موقف مجلس سنا در مورد مذاکرات امریکا وطالبان از ابتدا تا حال این است که این مذاکرات زمینه‌ساز مذاکرات بین‌الافغانی و تامین آتش‌بس باشد، در غیر آن امریکا به فکر تامین صلح در افغانستان نیست.
او از دولت امریکا به عنوان دوست افغانستان نیز خواست، از آنجایی که نیروهای امنیتی، مردم ملکی، ماموران، زنان و کودکان افغان قربانی جنگ جاری در کشوراند، زمینه را برای گفتگوهای بین‌الافغانی و آتش‌بس عمومی و دوامدار فراهم سازد؛ در غیر آن آتش‌بس موقت و یک طرفه (تنها با امریکا) مشکل را حل نمی‌کند.
محی‌الدین منصف دیگر عضو سنا هم گفت، از سفر هیات طالبان به پاکستان چنین بر می‌آید که این گروه تنها برای برقراری آتش‌بس موقت با امریکا رایزنی می‌کند و این مساله «تاسف‌بار» است.
به گفتۀ او، اگر طالبان صلح می‌خواهند باید بدانند که صلح تنها با برقراری آتش‌بس عمومی در کشور امکان پذیر است؛ در غیر آن روند صلح جز فریب و نیرنگ چیزی دیگر بوده نمی‌تواند.
آقای منصف از دولت امریکا خواست که به جای طالبان بر پاکستان فشار وراد کند تا طالبان را در یک ساعت برای مذاکره بین‌الافغانی و برقراری آتش‌بس قانع سازند؛ زیرا به گفته او، از آنجای که تمامی پایگاه‌های نظامی، شوراها و خانواده‌های رهبران طالبان همه در پاکستان اند؛ اسلام آباد بر آنان نفوذ گسترده دارد.
انارکلی هنریار دیگر عضو مجلس هم با اشاره به این‌که مردم افغانستان خواستار صلح پایدار در کشور اند، گفت که امریکا باید بر طالبان و حامیان این گروه فشار وارد کند تا تاریخ گذشته در افغانستان تکرار نشود.
به گفتۀ او، آتش‌بس ۱۰روزه درد مردم افغانستان را مداوا نمی‌کند و هرگونه آتش‌بس در جریان گفتگوهای صلح باید عمومی و دایمی باشد تا از کشتار مردم افغانستان جلوگیری صورت گیرد.
این در حالی است که هیات طالبان از دفتر قطر چند روز پیش به پاکستان رفته تا در مورد آتش‌بس ده روزه با امریکا با رهبری این‌گروه مشوره کند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.