احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





افزایش نگرانی‎ها از ناامنی‌های بدخشان

- ۳۰ سنبله ۱۳۹۲

به دنبال کشته شدن ۱۸ سرباز پولیس افغانستان در ولسوالی وردوج ولایت بدخشان، نماینده‎گان پارلمان هشدار دادند که طالبان با استفاده از این ولایت شمال افغانستان و همسایه‌های شمالی این کشور را تهدید می‌کنند.
فوزیه کوفی نماینده ولایت بدخشان روز شنبه در جلسۀ عمومی مجلس گفت: «امروز بدخشان تبدیل شده به یک نقطه استراتژیک ناامن سازی در شمال. من امیدوارم که نیروهای امنیتی پیام‌های غلط ندهند. درست است پولیس ملی به بدخشان رفته، اما این یک معما است که طالب هم توسط یک گروپ حمایت می‌شود و پولیس ملی هم توسط یک گروپ به منطقه برده شده است».
این در حالی است که روز جمعه ۱۸ تن از سربازان پولیس در ولسوالی وردوج با کمین طالبان برخوردند و کشته شدند. نماینده‎گان بدخشان در پارلمان شمار تلفات را به مراتب بیشتر از این می‌گویند.
ولسوالی کوهستانی وردوج با کشورهای پاکستان، چین و تاجیکستان هم مرز است. نماینده‎گان بدخشان تاکید کردند که جنگجویان عرب و چچینی نیز در کنار طالبان می‌جنگند و کمربندی را در چندین ولسوالی بدخشان ایجاد کرده اند تا نفوذشان را بیشتر گسترش دهند.
سارنوال عبدالرووف یکی از نماینده‎گان بدخشان گفت: «ده‌ها نفر در هر قریه می‌خواهند علیه دولت بجنگند و منتظر فرصت هستند. اگر یک بار دیگر نیروهای دولتی ضربه بخورند، همه طالبان و مخالفین خفته بیدار می‌شوند و کسانی که در جنگ هستند، مورال (روحیه) بالا می‌گیرند».
این نخستین بار نیست که ولسوالی وردوج در ولایت بدخشان مشکل ساز شده است. در بهار امسال نیز طالبان چندین تن از سربازان اردوی ملی را در وردوج کشتند و به دنبال آن، عملیات سنگینی برای پاکسازی این منطقه توسط حکومت افغانستان آغاز شد.
هرچند نماینده‎گان بدخشان از افرادی که در داخل افغانستان سبب ناامنی در این ولایت می‌شوند، نام نبردند اما دو دستگی در میان نماینده‎گان این ولایت مشهود بود. بالاخره مجلس نماینده‌گان فیصله کرد تا کمیسیونی که در آن نماینده‎گان بدخشان شامل نباشند، قضیه ولسوالی وردوج را از نزدیک بررسی کنند و عوامل اصلی ناامنی در این منطقه را تشخیص دهند.
میرویس یاسینی که ریاست جلسه را بر عهده داشت، گفت وضعیت افغانستان در حال بدتر شدن است. او گفت کمیسیونی باید ساخته شود و کارکردهای وزارتخانه‌های دفاع، داخله و امنیت ملی را زیر نظر بگیرد. آقای یاسینی گفت یک هیات پارلمانی باید در مورد وضعیت وردوج به مردم معلومات دهد: «کمیسیون‌های ذیربط بنشینند این قضیه را تحقیق کنند و نتایج آن را به تالار و مردم افغانستان بگویند. آن ها باید به مجلس بگویند که در این مقطع زمانی باید چه کنیم. چرا که این وضعیت خطر است، خطر است، خطر است».
ولایت کوهستانی بدخشان در شمال شرق افغانستان یکی از ولایت هایی بود که با وجود حملات سنگین، رژیم طالبان نتوانست در دهه ۹۰ میلادی، آن را تحت کنترول خود در آورد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.