به یاد قربانیان کشتار اگسا عزای عمومی اعلام می‌شود

- ۳۱ سنبله ۱۳۹۲

ریاست‌جمهوری اعلام کرد که قرار است روز هشتم میزان، در پی نشر نام حدود ۵۰۰۰ تن از قربانیان سازمان استخبارات رژیم کمونیستی (اگسا)، مراسم فاتحه خوانی در سراسر افغانستان برگزار گردد.
قرار است در این روز پرچم سه رنگ افغانستان در سراسر کشور برای دو روز به حالت نیمه افراشته در آید. حکومت فیصله کرده است تا یک مسجد و یک یابود به مناسبت قربانی‌های این افراد در منطقه پل چرخی ساخته شوند.
بیشتر قربانیان در سال‌های ۱۳۵۷ و ۱۳۵۸ در منطقه پل چرخی شهر کابل به اشکال گوناگون توسط سازمان استخبارات رژیم حزب دموکراتیک خلق افغانستان اعدام شدند.
فهرست حدود ۵۰۰۰ قربانی که توسط حکومت هالند تهیه شده، روز چهارشنبه هفته گذشته توسط سفارت هالند، کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان و روزنامۀ هشت صبح نشر گردید.
دفتر مطبوعاتی ریاست جمهوری افغانستان روز یکشنبه با نشر اعلامیه‌یی گفته است: «تحت ریاست حامد کرزی رییس جمهوری اسلامیافغانستان جلسه خاص مشورتی با رهبران جهادی و شخصیت‌های سیاسی کشور در ارتباط به انتشار نام‌های نزدیک به ۵۰۰۰ قربانی که در سالهای ۱۳۵۷ و ۱۳۵۸ توسط اگسا یا سازمان استخبارات رژیم کمونستی به شهادت رسیده اند، دایر گردید». براساس این اعلامیه، قرار است روز ۸ میزان که برابر با روز دوشنبه هفته آینده است در سراسر افغانستان مراسم عزای عمومی برگزار شود.

در اعلامیه آمده است: «پس از غور و بررسی همه جانبه فیصله صورت گرفت تا به تاریخ ۸ میزان سال روان مراسم فاتحه خوانی به خاطر دعا به روان پاک این شهدا و سایر شهدای شناخته شده و گمنام کشور، در سرتاسر افغانستان برگزار گردیده، بیرق کشور به رسم عزا برای دور روز به حالت نیمه برافراشته در آورده شود».
در اعلامیه آمده است که در جلسه ریاست جمهوری، صبغت الله مجددی، مارشال محمد قسیم فهیم، محمد کریم خلیلی، الحاج فضل هادی مسلم یار، صلاح الدین ربانی، هدایت امین ارسلا، نعمت الله شهرانی، گلرحمن قاضی، مولوی قیام الدین کشاف، محمد اسماعیل خان، عبدالهادی ارغندیوال، سترجنرال عبدالرحیم وردگ، محمد محقق، وحید الله سباوون، محمد اکبری و ضرار احمد مقبل حضور داشتند.
فهرست این ۵۰۰۰ اعدامی زمانی به دست آمد که یکی از مدیران تحقیق سازمان استخبارات حکومت وقت افغانستان این اسناد را برای پذیرش پناهندگی خود به حکومت هالند سپرده بود.
حکومت هالند برای صحت و سقم این اسناد، با قربانیان آن وقت مصاحبه کرد و بالاخره ثابت شد که فهرست به دست آمده درست است. بر اساس مدارک منتشر شده، اعدام شدگان که از گروه‌های مختلف اجتماعی افغانستان بودند، به جرم‌هایی از قبیل «اخوانی»، «شعله‌یی»، «مایوییست»، «خمینیست» و «ضد انقلاب» اعدام شدند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.