احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





نخست‎وزیر پاکستان: افغانستان سال دُشوار و سـرنوشت‌‎سـازی در پیش دارد

گزارشگر:10 قوس 1392 - ۰۹ قوس ۱۳۹۲

نخست‎وزیر پاکستان اطمینان داد که این کشور از تمام امکانات برای رسیدن افغانستان به صلح و ثبات استفاده می‌کند. نواز شریف گفت کشورش حاضر است که پروسۀ صلح افغانستان را تسهیل کند.
نواز شریف، نخست وزیر پاکستان روز شنبه به کابل سفر کرد و با رییس‌جمهور کرزی دیدار نمود.
نواز شریف پس از دیدار با کرزی گفت که هر دو کشور به توافق درباره «میکانیزیمی» دست یافته اند mandegarکه بر مبنای آن اعضای «شورای عالی صلح افغانستان» می‌توانند با ملا برادر ملاقات کنند. ملابرادر، فرد شماره دوم طالبان در گذشته بود که به تازه‌گی از زندان در پاکستان رها شد. حکومت افغانستان گمان می‌کند که ملابرادر می‌تواند در پیشبرد روند صلح نقش مثبت ایفا کند.
در همین حال، حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان نیز در کنفرانس مشترک خبری گفت: «هر دو طرف با وضاحت بیان کردند که تروریزم و افراطیت برای هردو طرف خطر است […] امیدواریم که هر دو کشور در مبارزه با تروریزم کامیاب شوند».
آقای کرزی گفت که با نخست وزیری نواز شریف روابط افغانستان و پاکستان بهبود یافته است. کرزی ابراز امیدواری کرد که روابط دو کشور به حدی بهبود یابد که ملت‌های دو کشور در امنیت کامل زندگی کنند.
نخست وزیر پاکستان نیز در این نشست خبری گفت که کشورش خواستار روابط نیک با افغانستان است: «می‌خواهم کاملاً واضح بسازم که پاکستان خواهان روابط دوستانه با افغانستان در فضای حسن همجواری است که بر اصول احترام متقابل به حاکمیت و تمامیت ارضی دو کشور استوار باشد».
آقای شریف گفت که افغانستان باثبات به نفع پاکستان است. او افزود نه تنها به عنوان نخست وزیر، بلکه پیش از آن نیز تلاش کرده است که دو کشور روابط نیک داشته باشند.
نخست وزیر پاکستان گفت افغانستان در آستانۀ سال دشوار و سرنوشت ساز قرار دارد. او گفت افغان‌ها در سال ۲۰۱۴ گام های مهمی برای تعیین سرنوشت کشورشان بر می‌دارند. به باور نخست وزیر پاکستان، افغانستان در سال ۲۰۱۴ با چالش‌های زیادی نیز روبرو خواهد شد. او گفت که انتقال صلح‌آمیز و مسالمت آمیز امنیت به نیروهای افغانستان به نفع دو کشور است.
نخست وزیر پاکستان در این کنفرانس گفت افغانستان در صورتی می‌تواند پس از سال ۲۰۱۴ به یک صلح فراگیر دست یابد که برای آن راه حل سیاسی جامع وجود داشته باشد؛ و پاکستان همواره از پروسه صلحی که مالکیت آن را افغان داشته باشند، حمایت کرده است.
نواز شریف گفت: «با استفاده از این فرصت یک بار دیگر از همه همکارانم می‌خواهم تا از این فرصت استفاده کنند و به خاطر حمایت از تلاش‌های صلح، دست به دست هم دهند. ما باید جریان ویرانگر جنگ را معکوس سازیم. زمان آن فرا رسیده که برای پایان جنگ و تداوم روند مذاکره، گام‌های قاطع برداریم». آقای شریف گفت امیدوار است که کشورهای منطقه و جامعه جهانی نیز برای برگشت صلح و ثبات در افغانستان تلاش کنند.
این مقام حکومت پاکستان بر همکاری اقتصادی نیز تاکید کرد. آقای شریف گفت دو کشور فرصت های خوبی برای گسترش همکاری در عرصه های انرژی، ترانسپورت و ارتباطات دارند.
نخست وزیر پاکستان در مورد امضای موافقتنامه امنیتی بین افغانستان و ایالات متحده امریکا گفت که افغانستان به عنوان یک کشور مستقل حق دارد با هر کشوری که خواسته باشد، موافقتنامه امنیتی امضا کند.
این در حالی است که قرار است یک ماه بعد رییس‌جمهور کرزی به هند سفر نماید. افغانستان خواستار حمایت های بیشتر نظامی هند است؛ اما پاکستان از نزدیکی افغانستان به رقیب دیرینه اش نگران می‌باشد.
ورود نخست وزیر پاکستان به کابل با تدابیر شدید امنیتی همراه بود. ضرار احمد مقبل، سرپرست وزارت خارجه افغانستان به استقبال نواز شریف به میدان هوایی کابل رفت. نخست وزیر پاکستان توسط هلیکوپتر از میدان هوایی کابل به ارگ ریاست‌جمهوری منتقل شد. تمام جاده‌های نزدیک به میدان هوایی کابل و ارگ ریاست جمهوری مسدود بودند. نیروهای امنیتی در این مسیرها بیشتر شده بودند و رفت آمد به روی مردم عام ممنوع شده بود.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.