یک نهاد بین‌المللی حامی حقوق زنان: تلاش‌هایی وجود دارد که دست‎آوردهای زنان را عقب بزند

گزارشگر:31 سرطان 1393 - ۳۰ سرطان ۱۳۹۳

mnandegar-3مدیکا موندیاله، سازمان آلمانی حامی حقوق زنان در مورد امنیت زنان در افغانستان ابراز نگرانی کرده است. این سازمان گفته است که کارمندان زن‌اش در افغانستان همواره مورد تهدید قرار گرفته اند.
میشتهیلد بوخهولتس، سخنگوی سازمان مدیکا موندیاله به خبرگزاری آلمانی «ای پی دی» گفت: «تلاش‌هایی وجود دارد که دست آوردهای کنونی در بخش حقوق زنان را عقب بزنند». به گفته او، بعد از شروع خروج نیروهای بین‌المللی محافظه کارانی که می‌خواهند فعالیت زنان را محدود سازند قویتر شده اند.
گزارش سالانه ۲۰۱۳ سازمان مدیکا موندیاله نشان می‌دهد که موارد گزارش شده خشونت علیه زنان در افغانستان ۲۵ درصد افزایش یافته است. براساس آمار کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، در نیمه نخست سال گذشته ۴۱۵۴ واقعه خشونت علیه زنان ثبت شده است، در حالی که این آمار در این مقطع زمانی سال ۲۰۱۲ میلادی ۳۳۳۱ واقعه بوده است.
بوخهولتس گفت: «البته معلوم نیست که واقعاً خشونت علیه زنان افزایش یافته است یا این که زنان اعتماد بیشتر یافته و موارد خشونت از سوی پدران و شوهران شان را به پولیس گزارش می دهند». سازمان مودیکا موندیاله در سال گذشته از ۵۵۶ زن افغان در محکمه نماینده‌گی کرده است.
سخنگوی مدیکا موندیاله افزوده است که زنان فعال حقوق بشر و کارمندان زن سازمان های امدادی به صورت فزاینده هدف حمله قرار می گیرند. او گفته است: «کارمندان زن مدیکا موندیاله همواره توسط پیام های کتبی تلفونی مورد فحاشی یا تهدید قرار می گیرند». به گفته او، فعالان حقوق زن برای مقابله با تهدیدها مجبور شده اند که قویاً به صورت شبکه ای
فعالیت کنند. برعلاوه آن، کارمندان زن برای کاهش مخاطرات امنیتی تلاش کرده اند که همواره راه شان به دفتر کار را تغییر دهند.
سازمان مدیکا موندیاله همچنان از قدرتمند شدن نیروهای محافظه کار در عرصه سیاست افغانستان هشدار داده است. به گفته این سازمان، هنوز هم این خطر وجود دارد که محافظه کاران قانون رفع خشونت علیه زنان را که هنوز از سوی پارلمان تصویب نشده است، تعدیل و یا کاملاً لغو کنند. در این طرح قانونی که در سال ۲۰۰۹ براساس یک فرمان تقنینی رئیس جمهور حامد کرزی تنفیذ شد، خشونت علیه زنان در درون خانواده و از سوی شریک زندگی آنها جرم پنداشته شده است.
بوخهولتس افزوده است که پیشرفت‌های بیشتر در عرصه حقوق زنان پیش از همه به نتایج انتخابات ریاست جمهوری امسال بستگی دارد. فعلاً آرای دور دوم انتخابات به دلیل اتهام های تقلب گسترده مورد تفتیش و بررسی قرار دارد.
سازمان مدیکا موندیاله در سال ۱۹۹۳ از سوی مونیکا هاوزر، متخصص بیماری‌های زنانه، تاسیس شد و به زنان قربانی خشونت جنسی در مناطق جنگی کمک می‌کند. این سازمان برخی پروژه‌ها و نهادهای همکار را در افغانستان، بوسنیا هرزگوینا، لیبریا، جمهوری دموکراتیک کانگو، اوگاندا، بروندی و رواندا کمک می‌کند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.