احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:30 میزان 1393 - ۲۹ میزان ۱۳۹۳
نشر مقالۀ توهین آمیز روزنامۀ افغانستان اکسپرس نمیتواند چهرۀ واقعی و شفاف اطلاع رسانی در افغانستان را خدشه دار کند.
صدیقالله توحیدی رییس اداره حمایت کننده رسانههای آزاد افغانستان (نی) طی یک نشست خبری با بیان این مطلب، نشر مقالۀ روزنامۀ افغانستان اکسپرس را که در آن به ارزشهای اسلامی توهین شده است، خلاف قانون خواند.
آقای صدیقی اظهار داشت: «ما از مسوولین تمامی رسانهها میخواهیم تا نگذارند رسانهها به عنوان ابزار به خاطر پناهندهشدن چند نفر استعمال شود و استفاده این نوع اقدامات، دشمنان دموکراسی در افغانستان را تقویت کند تا با دلایل صریح و روشن علیه مردم افغانستان به جنگ شان ادامه دهند».
وی تاکید کرد که نویسندۀ این مقاله به خاطر پیشبرد اهداف شخصی خودش این مقاله را نوشته و این مقاله نمیتواند چهر واقعی و شفاف اطلاع رسانی در افغانستان را خدشه دار کند.
رییس دفتر نی افزود: « به خاطر رسیدن به اهداف خاص شخصی این گونه مطالب به چاب میرسد. نویسنده این گونه مطالب در صدد گرفتن پناهندگی از کشورهای مختلف میشود. این افراد نمیتوانند چهره صاف و روشن اطلاع رسانی در افغانستان را مکدر کنند «.
به باور وی؛ نشر این گونه مطالب توهین آمیز زمینه را برای دشمنان آزادی بیان و دموکراسی فراهم میکند تا اصل آزدی بیان را زیر سوال ببرند.
آقای صدیقی افزود: « دشمنان دموکراسی و دشمنان آزادی بیان از نشر این گونه مطالب استفاده خواهند کرد و با سوءاستفاده از نشر این مطالب، میخواهند اصل آزادی بیان و آزادی رسانهها را زیر سوال ببرند. اما هیچ گاه کار چند نفر محدود، مقایسه با کار همه سکتور رسانه در افغانستان نخواهد شد؛ مسوولیت نشر این گونه مطالب فقط به دوش نویسنده و مدیرمسوول یک رسانه است نه این که همه رسانهها متهم شوند».
او خاطرنشان ساخت که خبرنگاران، روزنامه نگاران و رسانهها به عنوان شهروندان این کشور مکلف به رعایت قوانین نافذ در افغانستان اند و تنها در چارچوب قانون اساسی و قانون رسانه های همگانی از حق آزادی بیان، آزادی فکر و اندیشه برخوردار هستند.
گفتنی است که روزنامه افغانستان اکسپرس به تازه گی مقالهیی را به نشر رساند که در آن به ارزشهای اسلامی توهین شده و این مساله با واکنش تند علمای افغانستان روبرو شده است.
استاد عبدرب الرسول سیاف، یکی از رهبران شناخته شدۀ جهادی و عالم دین در واکنش به نشر این مطلب بیانیهیی را صادر کرد که در آن نویسندۀ این مطلب را «مرتد و بی دین» خوانده و گفته است که وی جملات «گستاخانه و کفری» را در مورد خداوند و پیامبر اسلام نشر کرده است.
استاد سیاف در این بیانیه خود گفته است که منتظر است دولت افغانستان در رابطه به گرفتاری و به جزا رساندن این جنایتکاران بیدین و مرتد چه تصمیمی اتخاذ میکند.
باید یادآور شد که نویسنده مقالۀ روزنامه مذکور، طالبان و گروه دولت اسلامی را گروههای فاقد تحمل نسبت به سایر ادیان خوانده و قرآن کریم را یک «ناول کهنه و خسته کن» عنوان کرده است.
بعد از واکنش تند مردم و علمای افغانستان نسبت به نشر این مقاله، مسوولین روزنامۀ افغانستان اکسپرس نگاشته اند که دست اندرکاران آن یا از روی سهو و غفلت و یا هم به دلیل مهارت و تسلط ناکافی به زبان انگلیسی این مضمون را به گونه درست مرور نکرده و نشر کرده اند و از مردم افغانستان معذرت خواهی کرده اند.
مسوولان افغانستان اکسپرس گفته اند که نویسنده مقاله در دنمارک است و از اعتماد آنها سوء استفاده است.
به گفته آنها، این نویسنده پیوسته برای این روزنامه می نوشته است و اما این بار با سوء استفاده از اعتماد آنها دست به چنین خیانتی زده است. پولیس در کنار مسوولان روزنامه، کارکنان مطبعهیی را که این روزنامه را به چاپ میرساند، نیز بازداشت کرده است.
گفتنی است که رییس دفتر نی در این کنفرانس خبری از افزایش خشونتها علیه خبرنگاران ابراز نگرانی کرد و خواهان توشیح هرچه سریع تر قانون دسترسی به اطلاعات شد.
آقای صدیقی همچنین از عدم پاسخگویی برخی از مسوولان حکومتهای محلی انتقاد نموده و خواهان توجه جدی حکومت وحدت ملی در این زمینه شد.
گفتنی است که قانون دسترسی به اطلاعات بعد از گذشت ۳ سال، چند ماه قبل از سوی شورای ملی تصویب گردید؛ اما تا هنوز از سوی رییس جمهور توشیح نشده است.
Comments are closed.