وزارت مخابرات: هکرها به وبسایت‌های دولت افغانستان حمله کرده‌اند

گزارشگر:سه شنبه 2 جدی 1393 - ۰۱ جدی ۱۳۹۳

وزارت مخابرات و فناوری اطلاعاتی کشور، از حملات سایبری به وبسایت‌های دولتی این خبر داده است.
نصرت‌الله رحیمی، سخنگوی وزارت مخابرات می‌گوید که «هکرهای بزرگ بین‌المللی» در نوزدهم دسامبر حملاتی را به فضای مجازی افغانستان انجام داده و یکی از فایل‌هایی را که در راه اندازی وبسایت‌های دولت افغانستان فعال بود، تخریب کرده‌اند.
آقای رحیمی می‌گوید که در این حمله، mnandegar-3مرکز اطلاعات وزارت مخابرات هدف قرار گرفته بود اما مسوولان فنی وزارت طی ۲۴ ساعت توانستند جلو آن را بگیرند.
نصرت الله رحیمی می‌گوید مسوولان فنی وزارت حملات سایبری اخیر را طی ۲۴ ساعت خنثی کردند
وزارت مخابرات پس از آن از حملات سایبری خبر داد که یک شرکت امنیت سایبری امریکایی، سیستم دفاعی فضای مجازی افغانستان را ضعیف خواند و گفت که هکرها با آلوده کردن وبسایت‌های دولتی این کشور، برای کاربران عادی تله گذاشته‌اند.
شرکت آمریکایی ‹ThreatConnect› که مقر آن در امریکا است و در زمینه امنیت مجازی تحقیق می‌کند، گفته که هفته گذشته با موردی سر خورده‌اند که نشان می‌دهد دامنه‌های اینترنتی دولت افغانستان (gov.af) با استفاده از نرم افزارهای آلوده‌ای که گمان می‌رود منبع آنها در چین باشد، هدف قرار گرفته‌اند.
ریچ برگر، رییس اطلاعات این شرکت به خبرگزاری رویترز گفته که سازمان اطلاعاتی چین می‌تواند با استفاده از نرم‌افزارهای مخرب، به دستگاه‌ها و کامپیوترهای افرادی که به وبسایت‌های دولتی… ادامه صفحه ۶
هکرها به وبسایت‌های دولت…
سر می‌زنند، دسترسی داشته باشد.
او گفته که هرچند دولت افغانستان نرم افزارهای مخربی را که برای حمله به وبسایت‌های دولتی استفاده شده‌اند، غیرفعال یا نابود کرده اما تاکید کرده که دولت افغانستان برای مقابله با این حملات «هیچ آنتی‌ویروسی» ندارد.
آقای برگر همچنین گفته: «ما فعالیت‌های متداوم از طرف بازیگران مشخصی در چین را شناسایی کرده‌ایم که از زیربناهای دولت افغانستان برای انجام حملات [سایبری] استفاده کرده‌اند.»
ریچ برگر و همکارانش یافته‌اند که حملات سایبری بر وبسایت‌های دولت افغانستان به گونه‌ای انجام شده که حمله‌کننده ابتدا تعداد زیادی از قربانیان را هدف می‌گیرد و بعد از میان آنها اهداف مشخصی را جدا می‌کند.
بر اساس بررسی این شرکت، وزارت‌های عدلیه، امور خارجه، معارف/آموزش و پرورش، تجارت و صنایع، مالیه و امور زنان و همچنین سفارت‌ افغانستان در استرالیا جزو اهداف نرم افزارهای مخرب هکرهای چینی بوده‌اند.
محمد زبیر ورسجی، کارشناس فناوری اطلاعات که در گذشته در زمینه‌های مشابه با وزارت مخابرات افغانستان کار کرده، می‌گوید که حدود سه سال پیش از وجود خلاهایی در سیستم امنیتی فضای مجازی اکشور به وزارت هشدار داده بود که امروز هکرها با استفاده از همان خلاها وارد سیستم‌های دولتی شده‌اند.
آقای ورسجی می‌گوید که در این نوع حملات، هکرها فایل‌هایی را وارد سیستم عامل قربانی می‌کنند که با استفاده از آن می‌توانند اطلاعات شخصی کاربران را در اختیار داشته باشند.
او گفت که همه دروازه‌های فضای مجازی افغانستان باز اند و «نهادهای دولتی، مثلا کامپیوترهای وزیران، و ایمیل‌های شان و کامپیوترهای ارگ» نیز می‌تواند قربانی این حملات باشند و افراد و گروه‌ها با نفوذ به دستگاه‌های دولتی، موافقتنامه‌ها و ایمیل‌های مقام‌های دولتی را زیر و رو کنند.
زبیر ورسجی می‎گوید که قبلا در مورد خلاهای امنیتی موجود به وزارت مخابرات هشدار داده بود
او افزود که دولت باید سیستم نظارتی ایجاد کند، کمربندهای امنیتی خود را تقویت کند و برای تامین امنیت فضای مجازی خود راهبرد درازمدت داشته باشد در غیر آن «تنها از نرم‌افزارهای ضد ویروس» کاری ساخته نخواهد بود.
با این حال وزارت مخابرات افغانستان می‌گوید که در زمینه امنیت فضای مجازی افغانستان صدها هزار دلار مصرف شده و این کشور همه فناوری‌های مورد نیاز برای مقابله با حملات سایبری را در اختیار دارد و می‌تواند هر نوع حمله‌ای خنثی کند.
سخنگوی این وزارت می‌گوید که فضای مجازی افغانستان روزانه مورد ده‌ها حمله سایبری قرار می‌گیرد و اگر دولت افغانستان در زمینه محافظت از فضای مجازی خود ناتوان می‌بود، مخابرات این کشور فلج می‌شد.
در افغانستان بیشتر نهادهای مهم دولتی وبسایت دارند و برخی از آنها اطلاعات مهمی مانند نتایج انتخابات و آزمون کنکور، اعلامیه‌های خبری و ده‌ها مورد دیگر را از طریق همین وبسایت‌ها در اختیار کاربران قرار می‌دهند.
فضای مجازی افغانستان در گذشته نیز مورد حملات سایبری قرار گرفته است، از جمله در سال ۲۰۱۲ که هکرها کنترل وبسایت شورای امنیت ملی این کشور را به دست گرفتند و این موضوع بحث امنیت شبکه و فضای مجازی را در افغانستان حساس کرد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.