امضای یک توافقنامۀ بی‌پیشینه میان کابل و اسلام‏‎آباد

گزارشگر:دو شنبه 4 حوت 1393 - ۰۳ حوت ۱۳۹۳

افغانستان در یک اقدام بی‌پیشینه توافقنامه‌یی را با پاکستان امضا کرد که به اساس آن دانشجویان افغانی می‌توانند از بودجه دولت در یکی از دانشگاه‌های مشهور پاکستان درس بخوانند.
این توافقنامه روز گذشته طی یک محفل کوچک امضا شد؛ اما اهمیت آن در روابط افغانستان و پاکستان بسیار بزرگ تلقی می‌گردد.
mnandegar-3جانان موسی‌زی، سفیر افغانستان در پاکستان تفاهم‌نامه‌یی را با مقامات دانشگاه علوم مدیریت لاهور که یکی از دانشگاه‌های برجسته پاکستان می‎باشد، امضا کرد.
انتخاب یک دانشگاه پاکستانی برای میزبانی دانشجویان افغانی به خاطر ادامه تحصیلات عالی نمایانگر پیشرفت در روابط بین کابل و اسلام آباد می‌باشد، به ویژه پس از سال‌ها روابط پر از فراز و نشیب در جریان ریاست‌جمهوری حامد کرزی.
افزایش همکاری روی مسایل امنیتی، اخیراً سبب تقویت روابط افغانستان و پاکستان شده است. جانان موسی‌زی، سفیر افغانستان در پاکستان می‌گوید که محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان می‌خواهد روابط بین دو کشور در سایر بخش‌ها نیز گسترش یابد.
آقای موسی‌زی می گوید: «ما می‌خواهیم از برنامۀ بورسیه‌های تحصیلی به عنوان پل دیگری بین افغانستان و پاکستان استفاده کنیم؛-پلی بین دانشگاه‌‎های دو کشور، بین دانشجویان دو کشور، بین استادان دو کشور. چون در نهایت همین به معنی روابط نزدیک، معنی دار و عمیق به سطح مردمی بین دو کشور و دو ملت می‌باشد.»
همکاری در بخش تحصیلات عالی بین دو کشور، با یک میلیون دالر کمک از سوی افغانستان و وعدۀ دو میلیون دالر دیگر از سوی پاکستان آغاز شد.
قرار است نخستین دانشجویان که شمار شان بین ۵ تا ۱۰ نفر خواهد بود، تا چند ماه دیگر برای آغاز دروس وارد دانشگاه علوم مدیریت لاهور شوند.
سفیر افغانستان در اسلام آباد افزود که انتظار می‌رود تا دانشجویان دختر و پسر به تعداد مساوی به آن دانشگاه فرستاده شود.
تاثیر روابط سیاسی
گرمی روابط بین کابل و اسلام آباد به این میزان تازه و تا کنون آزمایش ناشده تلقی می‌گردد.
افغانستان از پاکستان می‌خواهد تا طالبان افغان را به مذاکره با مقامات افغان ترغیب کند. اگر این کار نشود، حمایت سیاسی رییس جمهور غنی به منظور نزدیک شدن با پاکستان با خطر روبرو خواهد شد.
سهیل نقوی، معاون دانشگاه علوم مدیریت لاهور اما می‌گوید که حتی در صورت بروز مشکلات سیاسی بین کابل و اسلام آباد، آینده این برنامه تحصیلی مصون خواهد بود.
آقای نقوی گفت: «انتظار دارم تا دو کشور در رویارویی با مشکلات قویتر، انعطاف پذیرتر و با درک بیشتر عمل کنند. به نظرم این برنامه از این هم قویتر خواهد شد.»
هر دو کشور انتظار دارد تا وجوه مالی زیادتر به این برنامه اختصاص داده شود تا زمینه تحصیلات عالی برای دانشجویان بیشتر مساعد گردد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.