احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:چهار شنبه 5 حمل 1393 - ۰۴ حمل ۱۳۹۴
وزارت صحت عامه در مراسم گرامیداشت از روز جهانی مبارزه با توبرکلوز گفت که حدود ۵۸ هزار واقعه بیماری توبرکلوز در سال ۲۰۱۴ میلادی در افغانستان وجود داشته است.
داکتر فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه روز گذشته در نشست تجلیل از روز جهانی مبارزه با توبرکلوز از افزایش این بیماری در کشور ابراز نگرانی کرد و گفت که حدود ۵۸ هزار واقعه بیماری توبرکلوز در سال ۲۰۱۴ میلادی در افغانستان وجود داشته است.
به گفته وزیر صحت عامه، از جمع این بیماران حدود ۱۳ هزار تن جان باخته اند.
آقای فیروز همچنان از جامعه جهانی خواست تا در مبارزه با بیماری توبرکلوز افغانستان را همکاری کند.
پیش از این وزارت صحت اعلام کرده بود که افغانستان در جهان در ردیف ۲۲ کشوری قرار دارد که بالا ترین میزان واقعات توبرکلوز را دارا است.
بر اساس گزارش سازمان صحی جهان افغانستان یکی از کشورهای است که بالا ترین میزان واقعات توبرکلوز را در حوزۀ مدیترانه شرقی دارا میباشد.
گفتنی است که باکتری توبرکلوز در ۲۴ مارچ سال ۱۸۸۲ برای بار اول توسط یک عالم آلمانی به نام رابرت کوخ کشف شد و همه ساله بخاطر بزرگداشت کشف این باکتری از این روز جهانی تجلیل می شود.
توبرکلوز یک مرض ساری است و میتواند از یک فرد به دیگر افراد خانواده نیز سرایت کند، اما قابل تشخیص و تداوی است و تداوی توبرکلوز در افغانستان رایگان است.
مطابق تعریف سازمان صحی جهان افراد مبتلا به توبرکلوز مثبت یا سل، سالانه میتوانند ۱۲ تا ۱۳ نفر دیگر را مبتلا بسازند، اما نوع دیگر توبرکلوز خارج شش نیز وجود دارد که ساری نیست.
علایم این مرض سرفه دوامدار همراه با بلغم برای مدت بیشتر از دو هفته، عرق شبانه، کسالت ضعف عمومی و ضیاع وزن به گونه روزمره است.
Comments are closed.