احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:ناجیه نوری/ چهارشنبه 4 سنبله 1394 - ۰۳ سنبله ۱۳۹۴
با بالا گرفتن بحث ستون پنجم در درون نظام، آگاهان میگویند که افشای این افراد کار سادهیی نیست، زیرا برخی از عناصر کلیدی حکومت متعلق به ستون پنجم اند.
آنان میگویند: در شرایطیکه افغانستان تعریف مشخصی از منافع ملی خود ندارد و توسط نهادهای بیرونی اداره میشود، افشای افراد ستون پنجم یک عمل ساده لوحانه است.
پیشتر رییس اجرایی دولت وحدت ملی و معاون اول ریاست جمهوری خواهان افشای نامهای جاسوسان درون دولتی شده بودند.
جاوید کوهستانی آگاه نظامی – سیاسی میگوید: افرادیکه با شبکههای تروریستی و حلقات تندرو منطقه همکاری دارند، کسانی اند که در ساختار قدرت سیاسی افغانستان نقش اصلی دارند و جز ستون پنجم اند.
کوهستانی افزود: «افراد ستون پنجم عناصر کلیدی اند و صلاحیتهای اجرایی دارند و قدرتهای تصمیم گیرنده اند و مانع میشوند که شبکههای وابسته به دشمن و شبکههای تروریستی افشا شوند».
او تاکید کرد: این افراد بیشتر برای حذف فزیکی رقبای سیاسی خود، فشار وارد کردن و زمینهسازی یا فرصتسازی برای هواخواهان خود شرایط را فراهم میکنند.
این آگاه سیاسی با توجه به اظهارات عبدالله عبدالله رییس اجرایی در جلسۀ شورای وزیران گفت: داکتر عبدلله در موقعیتی قرار ندارد و یا ابزاری در اختیار ندارد که بتواند این افراد را افشا کند؛ اما کسانیکه توانایی افشای ستون پنجم را دارند، یا بخشی از ستون پنجم اند و یا درتبانی با سازمانهای استخباراتی به اریکه قدرت تکیه زده اند».
کوهستانی گفت: «داکتر عبدالله صلاحیتهای لازم را که باید میداشت ندارد. او در وزارت داخله، ریاست امنیت ملی و شورای امیت که صلاحیت افشای ستون پنجم را دارند، نفوذ ندارد.
وی اضافه کرد: «وزیر داخله با آنکه از تیم داکتر عبدالله آمده؛ اما آنچه در خصوص تقرر و تعین افراد انجام داده بدون مشوره داکتر عبدالله صورت گرفته و بیشترین تمایل به ارگ ریاستجمهوری دارد.
سیفالدین سیحون استاد دانشگاه کابل میگوید: «افغانستان کشوری است که تعریف مشخصی از منافع ملی خود ندارد و توسط نهادهای بیرونی اداره میشود.
او میافزاید: افغانستان یک کشور اداره شونده است که پول و امکانات آن را بیرونیها میپردازند؛ بنابراین ادعای افشاکردن ستون پنجم زیاد منطقی به نظر نمیرسد.
وی افزود: «زمانیکه یکی از نمایندهگان شورای ملی به جاسوسی به یک کشور بیرون توسط همکاراناش متهم شد؛ گفت که تنها من نیستم! پس این گفتهها نشان میدهد که حامیان کشورهای بیرونی در دورن نظام فراوان است و صاحب قدرت و نفوذ اند و افشاکردن آنان کار سادهیی نیست».
به گفته این استاد دانشگاه، ستون پنجم یعنی کسانیکه به صورت پنهانی موافقتنامۀ امنیتی امضا میکنند؛ ستون پنجم یعنی کسانیکه در انتخابات به سفارش بیرونیها کار کردند؛ بنابراین مردم خود میدانند که کیها ستون پنجم اند.
با این حال، جنرال عتیقالله امرخیل آگاه نظامی میگوید: «چون ستون پنجم را افراد زورمند و صاحب نفوذ تشکیل میدهد؛ بنابراین افشا یا به محاکمه کشانیدن این افراد ممکن نیست».
او تأکید کرد: در گذشته نیز گفته شده بود که قاچاقبران مواد مخدر که همه زورمندان اند را افشا میکنند؛ اما نه حکومت و نه پارلمان توانست حتا یک نفر از این قاچاقبران مواد مخد را به مردم معرفی کند.
جنرال امرخیل گفت: «دولت میداند که تمام کشورهای دنیا در ستون پنجم افغانستان افرادی دارند؛ اما جرأت افشا کردن نام آنان را ندارد؛ زیرا این افراد صاحبان قدرت در حکومت اند».
وی افزود: نکتۀ دیگر اینکه این افراد از یک سو ستون اصلی حکومت را تشکیل میدهند و از جانب دیگر، از سوی کشورهای بیرونی به شدت حمایت میشوند.
این آگاه نظامی به این باور است که چون فساد در دورن حکومت بسیار گسترده و وسیع است؛ بنابراین همه به فکر روزگمی هستند و افشای افراد ستون پنجم هم یک نوع روزگمی است که هرگز حقیقت پیدا نخواهد کرد.
ستون پنجم به گروهی از مردم گفته میشود که در نهان به تضعیف گروه بزرگتری که ظاهراً باید به آن وفادار باشند، میپردازند. این اصطلاح از زمان جنگ داخلی اسپانیا درعرصه نظامی و سیاسی رایج شده است.
اصطلاح ستون پنجم از نظر معنی و مفهوم مجازی همان جاسوسی است؛ منتها با این تفاوت که جاسوس به ضرر و زیان بیگانه کار میکند و نفع و مصلحت ملت و کشور خویش را ولو به قیمت جان از نظر دور نمیدارد؛ درحالی که ستون پنجم این معنی را افاده نمیکند، بلکه افراد این ستون، دانسته یا ندانسته به زیان و ضرر خودی و نفع بیگانگان کار میکنند.
Comments are closed.