احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:ناجیه نوری / چهارشنبه 22 میزان 1394 - ۲۱ میزان ۱۳۹۴
شبکه حقانی و آیاسآی پاکستان تصمیم دارند عملیات انتحاری و انفجاری متعددی را در کابل انجام دهند.
شماری از آگاهان نظامی میگویند: شبکۀ حقانی و آیاسآی پاکستان میخواهند ضمن ناامن ساختن کابل، برخی از شخصیتها، فعالین مدنی- سیاسی، فعالان رسانهیی و کارمندان نهادهای خارجی را ترور کنند.
اما وزارت داخله با رد این ادعا میگوید: ما تمام این موارد را شایعهیی بیش نمیدانم، چرا که ما در این خصوص تحقیقات و عملیات داشتیم و بررسیهای ما نشان میدهد که این مسایل حقیقت ندارد.
به گفته مسوولان این وزارت، وزارت داخله به شمول کارنیزیون، قوماندانی امنیۀ کابل و سایر نهادهای امنیتی عملیات خود را آغاز کردند و هیچ موردی را دریافت نکردند که این شایعات حقیقت داشته باشد.
این سخنان درحالی ابراز میگردد که از چندی بدین سو شایعایتی به راه افتاده مبنی براینکه گویا حملات گسترده و سازمان یافتهیی درکابل راه اندازی خواهد شد و طالبان به کمک استخبارات کشور همسایه، سران و بزرگان اقوام را به قتل رسانیده و هرج و مرج وسیعی را که در شهر کندز انجام دادند؛ در کابل نیز راهاندازی خواهند کرد.
جاوید کوهستانی آگاه نظامی سیاسی میگوید: شکی نیست که شبکه حقانی تصمیم دارد عملیات انتحاری و انفجاری متعددی را در کابل انجام دهد.
وی میافزاید: بخش دیگر فعالیتهای این شبکه و آیاسآی پاکستان جا به جایی گروهکهای تروریستی در کمربندهای کابل، افزایش ترور بعضی از شخصیتها، فعالین مدنی- سیاسی؛ فعالان رسانهیی و نهادهای خارجی است.
کوهستانی تاکید کرد: شبکههای تروریستی وابسته به پاکستان تصمیم دارند اوضاع امنیتی کل افغانستان را خراب کرده و قدرت خودشان را به نمایش بگذارند.
به گفتۀ این آگاه نظامی، شبکههای استخباراتی به ویژه آیاسآی پاکستان تبلیغات گستردهیی را مبنی بر اینکه حملات بسیار وسیع در کابل انجام شده و در کابل مانند کندز به طور ناگهانی جنگ راهاندازی شده و بسیاری از سران و بزرگان به قتل خواهند رسید را به راه انداخته اند تا یک نوع بیثباتی در شهر کابل به میان بیاید.
او میگوید: درکندز بیتفاوتی حکومت سبب شد تا این ولایت سقوط کند و فاجعه به بار بیاید، بخشی از حکومت علاقمند سقوط کندز بودند و همکاری آنان سبب تصرف این ولایت توسط طالبان شد.
این آگاه نظامی تاکید کرد: زمانیکه یک هزار طالب از کمربندها بدون آگاهی نهادهای استخباراتی وارد شهر کندز شدند، نشان دهندۀ دست داشتن افراد تصمیمگیر در کندز و مرکز است و هر کس که از سقوط کندز آگاهی داشت و اقدام نکرد، بدون گپ و گوی ستون پنجم است.
او میگوید: نهادهای امنیتی این شایعات را نباید نادیده بگیرند؛ بل باید تحقیق کنند که این شایعات از کجا آب میخورد و چقدر به حقیقت نزدیک است.
کوهستانی با انتقاد از حکومت گفت: نهادهای امنیتی اطمینان داده بودند که شایعات ناامنی در غزنی حقیقت ندارد، شایعات در مورد بدخشان حقیقیت ندارد، شایعات در مورد کندز و… حقیقت ندارد، اما مردم شاهد بودند که حقیقت چه بود.
این در حالی است که وزارت داخله میگوید: ما تمام این موارد را شایعهیی بیش نمیدانم، چرا که ما در این خصوص تحقیقات و عملیات داشتیم و بررسیهای ما نشان میدهد که این مسایل حقیقت ندارد.
به گفته معاون سخنگوی این وزارت، پس از شایعات پخش شده مبنی بر اینکه گویا کابل ناامن خواهد شد، وزارت داخله در نقاط مهم و استراتیژیک کابل عملیات متعددی را راهاندازی کرد.
معاون سخنگوی این وزارت به روزنامه ماندگار گفت: شایعات به راه افتاده مبنی براینکه حملات گستردهیی درکابل راه اندازی خواهد شد و طالبان سران و بزرگان را ترور خواهند کرد نادرست است.
نجیب دانش معاون سخنگوی وزارت داخله میگوید: وزارت داخله به شمول کارنیزیون، قوماندانی امنیه کابل و سایر نهادهای امنیتی عملیات خود را آغاز کردند و هیچ موردی را دریافت نکردند که این شایعات حقیقت داشته باشد.
با این حال، عتیقالله امرخیل آگاه نظامی نیز شایعات پخش شده در خصوص ناامن ساختن کابل را تبلیغات کشورهای همسایه به خصوص سازمان استخبارات پاکستان میداند.
امرخیل میگوید: وضعیت کندز با کابل متفاوت است، زیرا کندز معامله شده بود، اما در کابل چند هزار نیروهای امنیتی وجود دارد و غیر ممکن است که حکومت نتواند اینگونه برنامهها را قبلاً مهار کند.
به گفته این آگاه نظامی، ممکن حملات انتحاری صورت گیرد و برخی از گروهها حملات کوچکی را راه اندازی کنند، اما به هیچ وجه امکان ندارد که حملاتی مانند کندز بالای کابل انجام شود.
او تاکید کرد: اکثر ساکنان شهر کابل اسلحه دارند و اگر فرضاً چنین حملاتی سازمان دهی شود، آنان میتوانند از خودشان دفاع کنند و اجازه حمله به دشمن را ندهند.
Comments are closed.