امضای سه قرارداد مهم میان پکن و کابل / غنی: به سرمایه‌گذاری چین ضرورت داریم

گزارشگر:چهارشنبه 13 عقرب 1394 - ۱۲ عقرب ۱۳۹۴

معاون رییس‌جمهور چین به مناسبت تجلیل از شصتمین سال دوستی افغانستان و چین به کابل سفر کرد. مقام‌های چینی و افغان سه قرارداد را در عرصه‌های امنیتی، تحصیلی و خانه‌سازی امضا کردند.
لی یون چاو، معاون رییس جمهور چین روز سه شنبه در رأس یک هیأت دولتی به کابل آمد. چین و افغانستان تلاش دارند تا پس از خروج نیروهای mandegar-3بین‌المللی روابط شان را گسترش دهند.
اشرف غنی رییس جمهور افغانستان در یک کنفرانس خبری مشترک با معاون رییس جمهور چین در کابل گفت روابط چین و افغانستان منافع مشترک برای دو کشور دارد.
غنی گفت سیاست چین بر ثبات و رفاه کشورهای منطقه بنا شده است. او افزود که پروژه راه ابریشم در درازمدت، کوتاه مدت و میان مدت منافع بزرگی برای کشورهای منطقه دارد. رییس جمهور افغانستان گفت: «یک بخش صحبت ما سر این مساله بوده که افغانستان چگونه می‌تواند به یکی از مراکز عمده و چهارراه عمده تمدن آسیایی و اقتصاد براعظم آسیا مبدل شود.»
چین سال گذشته تعهد کرد که ۱۵۰۰ میلیون یوآن چینی را به افغانستان کمک می‌کند. پیشتر از آن حکومت چین تعهد کرده بود که ۵۰۰ میلیون یوآن چینی به افغانستان کمک می‌کند.
رییس‌جمهور افغانستان افزود که این کشور به سرمایه گذاری چین در بخش‌های زیربنایی ضرورت دارد تا استفاده از معادن، آب و برق افغانستان به واقعیت تبدیل شوند. غنی افزود که آرزو دارد واخان در بدخشان به نقطه اتصال منطقه تبدیل شود.
معاون رییس جمهور چین در این کنفرانس گفت: «چین یک همکار خوب افغانستان است. قراردادهایی که ما امضا کردیم، نشان دهنده دوستی عمیق بین مردمان دو کشور می‌باشد.» این مقام‌چینی گفت امیدوار است همکاری‌های چین با افغانستان بتواند به آرامش مردم افغانستان و بهبود زندگی آن‌ها بینجامد.
امضای سه قرارداد
حکومت‌های افغانستان و چین سه قرارداد را امضا کردند. بزرگترین قرارداد، ساخت ۱۰ هزار خانه در کابل است. گفته می‌شود این پروژه پس از پروژه مکرویان‌ها، دومین پروژه بزرگ خانه‌سازی در کابل است.
هزینه ساخت این تعداد از خانه‌ها ۵۰۰ میلیون یوآن است که معادل ۷۹ میلیون دالر امریکایی می‌شود. قرار است این خانه‌ها برای بازماندگان قربان اردو، پولیس و امنیت ملی توزیع شوند.
دومین قرارداد بین افغانستان و چین نصب ماشین‌های سکن بر دروازه‌های کابل است. دروازه‌های کابل پیش از این با دروازه‌های سکن مجهز نبود و نیروهای امنیتی در برخی موارد نمی‌توانستند وسایط بمب‌گذاری شده را تشخیص دهند.
با نصب اسکنرهای چینی در دروازه‌های کابل، این امیدواری وجود دارد که تروریستان نتوانند موترهای بمب‌گذاری شده را وارد پایتخت افغانستان کنند.
رییس جمهور غنی گفت: «این سکنرها مردم کابل را مطمین خواهد ساخت که موترهایی که می‌آیند به صورت اساسی از طرف پولیس و امنیت ملی تحت امتحان قرار گرفته می‌توانند؛ این یک قدم بسیار بزرگ برای امنیت فزیکی مردم ما است.»
سومین قرارداد در مورد بورسیه‌های تحصیلی امضا شد. چین سال گذشته تعهد کرده بود که ۳۰۰۰ بورسیه تحصیلی را در اختیار حکومت افغانستان قرار خواهد داد. این کشور جدیدا ۵۰ بورسیه دیگر را نیز بر شمار بورسیه‌ها افزود.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.