احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





سـرنـوشت افغانستانی‌هـا در آلـــمان

گزارشگر:سه شنبه 19 عقرب 1394 - ۱۸ عقرب ۱۳۹۴

mandegar-3حکومت آلمان تصمیم گرفته که آوارگان سوریایی را به عنوان پناهنده قبول کند، اما شمار بیشتری از افغانستانی‌ها را پس به کشورشان بفرستد. سازمان مدافع حقوق پناهندگان (پروازول) آلمان را متهم به محدودیت حقوق پناهندگان می کند.
شمار آوارگان افغانستانی که به آلمان می‌آیند، در حال افزایش است. فقط درماه اکتوبر بیش از ۳۱ هزار آواره افغانستانی به آلمان رسیده اند و شمار کل آن‌ها در این سال به ۶۷ هزار تن می‌رسد.
آن‌ها پس از پناهجویان سوریایی دومین گروه بزرگ آوارگان در آلمان هستند. اما حکومت آلمان قصد دارد سرازیری افغانستانی‌ها را محدود نماید.
معمولاً کارمندان اداره آلمان فدرال برای آوارگان و مهاجرت در مورد هر پناهجو جداگانه تصمیم می‌گیرند و پیش از قبولی یا رد درخواست او بررسی می‌کنند که آیا متقاضی واقعاً در کشورش تحت تعقیب است یا نه.
اما اگر تصمیم گیرنده‌گان شناخت صحیحی از منازعات سیاسی، قومی و مذهبی در افغانستان نداشته باشند، اغلب از مرکز اطلاعات برای پناهنده‌گی و مهاجرت کمک می‌‌گیرند که در یک شبکه جهانی متشکل از نهادهای بین المللی، سازمان های غیردولتی (ان جی او) و شرکای محلی در بسیاری از کشورها به فعالیت مشغول است.

تفاوت‌های منطقه یی
متین بَرَکی، دانشمند علوم سیاسی که در دانشگاه ماربورگ آلمان تدریس می کند، اغلب در پروسه تصمیم گیری به مسئولان کمک می‌کند. او درباره پناهجویان افغانستانی می‌گوید: «اگر آن‌ها از مناطقی بیایند که به طور قسمی یا کامل توسط طالبان کنترول می‌شوند، شانس خوبی برای ماندن در این جا را دارند».
بسیاری از مردم متعلق به قوم پشتون، تاجیک، هزاره و اقوام دیگر نمی‌توانند مسئولان آلمانی را قناعت دهند که در هیچ جای افغانستان امنیت ندارند.
برکی که اغلب برای پناهجویان ترجمانی می‌کند، می گوید: «تصمیم گیرنده‌گان می‌گویند، اگر شما در غرب افغانستان تحت تعقیب هستید، می‌توانید به کابل بروید».
با این وجود سازمان های بین المللی بر این اصرار دارند که وضعیت امنیتی در افغانستان وخیم است و به این خاطر از زمانی که طالبان و گروه های افراطی دیگر در بسیاری از مناطق این کشور بمبگذاری می کنند، پیدا کردن راه حل به این سادگی نیست.
یوناما یا دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد در کابل از ۱۶۰۰ مورد مرگ افراد ملکی در نیمه نخست سال ۲۰۱۵ گزارش داده است. در ماه سپتمبر، طالبان شهر کندز را تصرف کردند. در حالی که این شهر پیش از این امن محسوب می شد.

ماندن در آلمان
به هر حال، کمی کمتر از ۵۰ درصد پناهجویان افغانستانی جواب مثبت گرفته اند. اما بسیاری از افغانستانی ها در آلمان «تحمل» می شوند، در حالی که برخی دیگر که جواب رد گرفته اند، برای کسب اجازه اقامت در آلمان به محکمه شکایت می کنند.
تصمیمات محکمه در آلمان نشان داده است که دوسیه هر پناهجو می تواند چقدر متفاوت باشد.
براساس حکم محکمه عالی در ایالت نیدرزاکسِن، زنانی که در افغانستانیستان به سبک غربی زندگی می کردند، ممکن است در صورت عودت به کشورشان در معرض خشونت قرار گیرند و موازین حقوق بشر در مورد آن ها زیرپای گذاشته شود.
در یک مورد دیگر یک پناهجوی افغانستانی به دلیل گرویدن به دین مسیحیت اجازه اقامت گرفت. چون ممکن بود که او به خاطر تغییر مذهب در وطن‌اش مورد مجازات شدید قرار گیرد.
اجازه اقامت موقت
برکی می‌گوید که بسیاری از افغانستانی‌ها در آلمان بدون گرفتن پناهندگی اجازه اقامت دارند. به گفته او، این گروه از افغانستانی‌ها درخواست پناهندگی شان را پس می‌گیرند و در قبال آن اجازه اقامت دوساله دریافت می‌کنند. به گفته برکی، اگر آن‌ها بتوانند در عرض دوسال کار برای خودشان پیدا کنند و از کمک‌های اداره تامین اجتماعی استفاده نکنند، اجازه اقامت دایمی دریافت می‌کنند».
تا به حال، فقط شمار اندکی از افغانستانی‌ها عودت داده شده اند، چون روند اخراج پروسه‌یی است که به زمان و هزینه زیاد نیاز دارد. برکی شخصا از ده مورد اخراج شهروندان افغانستانی اطلاع دارد. او می گوید: «فقط آن هایی را که اعمال خلاف قانون انجام داده اند، اخراج کرده اند». اما تغییراتی در جریان است، زیرا آلمان درباره تصویب یک موافقتنامه درباره بازپس گیری پناهجویان با افغانستانیستان در حال مذاکره است.
افزون بر این پروسه‌های پناهندگی باید در آینده طی سه هفته به اتمام برسد. به شکایت های احتمالی پناهجویانی که جواب رد گرفته اند نیز باید طی همین مهلت سه هفته یی رسیدگی شود.
سازمان مدافع حقوق پناهندگان «پروازول» از حکومت آلمان به خاطر این تصمیم گیری انتقاد کرد. طبق اطلاعات این سازمان، آلمان در نظر دارد که پروسه تصمیم گیری اداره مهاجرت آلمان را به طور اساسی بازبینی کند.
گونتر بورکهارت، مدیر پروآزول در مورد سرنوشت پناهجویان افغانستانی می گوید: «میزان قبولی کاهش خواهد یافت و حقوق آن ها سلب خواهد شد تا آن ها حاضر به ترک کشور شوند». این سازمان می‌گوید که آلمان می‌خواهد با تصمیم به محدودیت حقوق پناهندگی آوارگان افغانستانی در این کشور، آن‌هایی را که تصمیم به ترک کشورشان دارند، پشیمان کند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.