احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





شش هواپیمای بدون سرنشین در اختیار ارتش قرار گرفت

گزارشگر:شنبه 21 حمل 1394 - ۲۰ حمل ۱۳۹۵

mandegar-3اولین مرکز نظارت طیاره‌های بی‌پیلوت در پایگاه نظامی قول اردوی ۲۱۵ میوند در ولسوالی شورابک هلمند در اختیار نظامیان افغانستان قرار گرفت که دارای شش طیارۀ بی‌پیلوت است.
طیاره‌های بی‌پیلوت نقش مهم را در جنگ افغانستان بازی می‌‌کند و مسؤولین می‌گویند در حال حاضر که جنگ با مخالفین مسلح جریان دارد، ایجاد این مرکز برای اردوی افغانستان یک گام مهم شمرده می‌شود.
تورن محمدتراب عاجز، مربی طیاره‌های بی‌پیلوت در هلمند به صدای امریکا گفت، مواردی را که قوماندانان در میدان جنگ به آن نیاز دارند، در این مرکز وجود دارد. او افزود که با استفاده از این مرکز قوماندانان تمام تحرکات را نظارت می‌توانند.
تورن عاجز گفت: «میان دوست و دشمن تشخیص کرده می‌تواند و فایدۀ مهم دیگر آن این است، تلفاتی را که افراد ملکی متقبل می‌شدند، در آینده جلوگیری می‌شود.»
قرار است که این مرکز امروز شنبه به صورت رسمی کارش را آغاز کند و در آینده در هر قول اردوی نظامیان افغانستان، شش طیاره بی‌پیلوت فعال خواهد شد.
تورن عاجز مربی طیاره‌های بی‌پیلوت در هلمند گفت که شش طیارۀ بی‌پیلوت در این مرکز به صورت شبانه روزی مأموریت دارند که سه بال آن از طرف روز و سه بال دیگر شبانه فعال خواهند بود.
جگرن نی نیبر، مشاور نظارت قول اردوی ۲۱۵ میوند گفت که در این مرکز سیستم‌های پیشرفته وجود دارد و قوماندانان می‌توانند تمام منطقه را زیر نظارت داشته باشند.
او گفت: «قوماندان قول اردو این توانایی را خواهد داشت که ببیند در اطراف پایگاه و ولایت چه جریان دارد.»
عبدالحق، آمر مخابره قول اردوی ۲۱۵ میوند نیز گفت که این مرکز می‌تواند در مأموریت‌های نظامی نیروهای امنیتی افغانستان ۴۰ درصد کمک کند و از تحرکات مخالفین مسلح آگاهی حاصل کنند.
به گفتۀ عبدالحق با استفاده از این مرکز، نظامیان افغانستان می‌توانند از پلان‌ها و مکان‌های دشمن به آسانی اطلاعات به دست‌آورند.
پس از سال ۲۰۱۴ میلادی که خروج نیروهای خارجی از افغانستان آغاز گردید، مسؤولیت‌های نظامیان افغانستان بیشتر از پیش گردید و در یک سال گذشته نیروهای افغانستانی مأموریت‌های سخت جنگی را سپری کردند.
اما پرسش این‌جاست که آیا در حال حاضر نظامیان افغانستان می‌توانند سیستم‌های طیاره‌های بی‌پیلوت را نظارت کنند؟
دگروال کلیم، یکی از قوماندانان ناتو در هلمند در این مورد می‌گوید: «این سیستم برای نظامیان افغانستان بسیار مهم است؛ زیرا آن منابعی را که ما در ایتلاف داریم، مثلاً ما می‌فهمیم که دشمن چگونه و از کجا حمله می‌کند، حالا آنان نیز این امکانات را دارند که از خود دفاع کنند، آن‌هم در محیطی مثل هلمند.»
از سوی دیگر وزارت دفاع کشور می‌گوید که در حال حاضر ۲۰ تن از افسران اردوی ملی در بخش طیاره‌های بی‌پیلوت در ولایت بلخ آموزش می‌بینند.
نظامیان افغانستان می‌گویند، برای کامیابی در میدان جنگ، نیاز است که جامعۀ جهانی در کنار تجهیزات نظامی، در بخش سیستم‌ طیاره‌های بی‌پیلوت نیز با نیروهای امنیتی بیشتر کمک کنند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.