احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





رییس مجلس سنا: عار است که مصلحت ما را کری می‌اندیشد

گزارشگر:دوشنبه 23 حمل 1395 - ۲۲ حمل ۱۳۹۵

mandegar-3سناتوران در مجلس سنا در واکنش به اظهارات جان کری وزیر خارجه امریکا می‌گویند که سخنان او دخالت صریح در امور داخلی افغانستان است.
اعضای مجلس سنای افغانستان در نشست روز یک شنبه ۲۲ حمل خود، سخنان آقای کری را تأسف بار و دخالت در امور داخلی کشور خواندند.
آنان با انتقاد از رهبران حکومت وحدت ملی می‌گویند که آقای غنی و عبدالله به بلوغ سیاسی نرسید‌ه‌اند که مشکلات داخلی کشور را خود حل کنند و جان کری می آید برای آنان خط مشی تعیین می‌کند.
جان کری وزیر خارجه امریکا روز گذشته در یک نشست خبری مشترک با آقای غنی گفت: « در توافقنامه تشکیل حکومت وحدت ملی، تاریخی برای پایان کار حکومت مشخص نشده و این حکومت می‌تواند تا پنج سال دیگر به کارش ادامه دهد».
فضل‌هادی مسلم‌یار رییس مجلس سنا گفت: « افسوس و عار می‌دانیم این که وزیر خارجه امریکا می‌آید و به مصلحت‌های کشور ما را می‌اندیشد؛ حال سرنوشت ما به کجا رسده است؛ سخنان آقای کری دست اندازی و دخالت مستقیم در امور داخلی افغانستان است».
آقای مسلم یار افزود: رییس جمهور، رییس اجرایی و تیم‌های کاری‌شان در حل مشکلات سیاسی کشور ناتوان اند و کسانی از بیرون می‌آیند چالش‌های آنان را حل می‌کند.
صفی الله هاشمی دیگر عضو سنا نیز گفت: « از سفر اخیر آقای کری به کابل این طور بر می‌آید که افغانستان آزاد و مستقل نیست و به یک مستعمره می‌ماند؛ تمدید دوره کاری حکومت وحدت ملی از سوی وزیر خارجه امریکا به همین معنی است که رهبران حکومت از خود اراده ندارند و نمی توانند تصمیم بگیرند».
آقای هاشمی افزود: اظهارات وزیر خارجه امریکا مداخله صریح در امور داخلی افغانستان است.
محی الدین منصف هم خاطرنشان کرد: « وزیر خارجه امریکا به ساحت قانونی افغانستان مداخله کرد و بیانات او مداخله در قانون اساسی افغانستان است».
آقای منصف افزود: وزیر خارجه امریکا به جای دخالت در امور قانونی افغانستان باید به روند صلح مداخله کند و بالای پاکستان فشار بیاورد که روند صلح افغانستان کمک کند.
بر اساس تفاهم نامه تشکیل حکومت وحدت ملی که با میانجی گری آقای کری حدود دو سال پیش به امضا رسید، قرار بود در مدت دو سال زمینه برای تدویر لوی جرگه تغییر قانون اساسی به منظور تایید پست ریاست اجرایی به نخست وزیر اجرایی تغییر یابد؛ اما تاهنوز انتخابات پارلمانی و شوراهای ولایتی که با اشتراک اعضای آن لویه جرگه تدویر می شود برگزار نشده است.
پیش از این گفت‌وگوهای وجود داشت که حکومت وحدت ملی تا دو سال زمینه لوی جرگه را فراهم نتوانسته و پس از دو سالی که نزدیک به تمام شدن است، مدت کار حکومت به اتمام می رسد.
گفته می شود که سخنان آقای کری به این بگومگوها نقطه پایان گذاشته است.
از سویی هم؛ مجلس سنا از حکومت خواست که فرمان تقنینی تشکیل کمیته گزینش و نامزدان وزارت دفاع و ریاست عمومی امنیت ملی را به مجلس معرفی کنند تا به مشکل کشور رسیدگی شود.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.