احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





انستیتوت دیپلوماسی وزارت خارجه به اکادمی ارتقا ‌می‌کند

گزارشگر:ابوبکر صدیق/ دوشنبه 10 جوزا 1395 - ۰۹ جوزا ۱۳۹۵

از شصتمین سالگرد تأسیس انستیتوت دیپلوماسی وزارت خارجه دیروز یک‌شنبه (۹ جوزا/خرداد) در کابل گرامی‌داشت شد.
در محفلی که به همین مناسبت در وزارت خارجه تدویر یافته بود، صلاح‌الدین ربانی وزیر خارجه، دکتر رنگین دادفر سپنتا وزیر خارجۀ پشین، برخی از مسوولان این وزارت، دیپلومات‌ها و سفیران برخی کشور‌ها بیرونی مقیم کابل اشتراک کرده بودند.
mandegar-3صلاح‌الدین ربانی وزیر خارجه در این نشست گفت: شصت سال پیش از امروز مسوولان دولت افغانستان به‌خاطر ارتقای ظرفیت دیپلومات‌های کشور، انستیتوت دیپلوماسی را ایجاد کردند که امروز از آن گرامی‌داشت می‌کنیم.
آقای ربانی افزود: دلیل پیشرفت کشورهای جهان به اساس داشتن یک دیپلوماسی ویژه و دانش بشری است که در حال تحول می‌باشد تا این‌که تازه‌ترین جریان‌های کاری را تجربه کنند.
آقای ربانی، هدف از تأسیس انستیتوت دیپلوماسی را ارتقای ظرفیت دیپلومات‌های جوان کشور دانسته افزود: بلند بردن ظرفیت دیپلومات‌های کشور برای بهبود سیاست خارجی کشور مهم و حیاتی است.
او با تأکید به ارتقای ظرفیت کاری و فعالیت دیپلومات‌های کشور افزود: توانمند سازی دیپلومات‌های کشور و بیرون شدن از دشواری‌های فعلی از اولویت‌های وزارت خارجه است، وزیر خارجه کشور، میزان بلند کار را به دیپلومات‌های جوان، متخصص و با انرژی کشور مرتبط خواند.
آقای ربانی، انستیتوت دیپلوماسی کشور را یکی از مهم‌ترین ادارات در وزارت خارجه عنوان کرده افزود: در حال حاضر مسوولان این نهاد در تلاش اند تا این انستیتوت را به اکادمی را ارتقا دهند.
او گفت: انستیتوت دیپلوماسی افغانستان زمینه ماستری و آموزش‌های طویل مدت را برای دیپلومات‌های کشور آمده می‌سازد و از کشورهای بیرونی دعوت کرد تا در ارتقا ظرفیت دیپلومات‌های افغانستان بیشتر همکاری کنند.
هم‌چنان، دکتر رنگین دادفر سپنتا، وزیر خارجه پیشین در این محفل گفت: جایگاه دیپلوماسی در افغانستان قابل قدر است و یکی از اهداف سیاست خارجی کشورها، تربیت دیپلومات‌های جوان و متخصص می‌باشد که اجرایی ساختن دیپلوماسی خارجی و روابط بین‌المللی با این کار معنا و مفهوم می‌یابد.
آقای سپنتا گفت: چند سال پیش وقتی قراردادهای بین‌المللی را اجرایی می‌کردیم، نبود دیپلومات‌های متخصص حس می‌شد.
او با اشاره به چالش‌های فعلی در کشورهای جهان و منطقه‌ بیان کرد که دیپلومات‌های کشور باید مشکلات محیط زیستی و تروریسم جهانی را مطالعه کنند و در مورد تسلط داشته باشند که به‌خاطر یافتن چنین معلوماتِ، نهادی (انستیتوت دیپلوماسی) در چارچوب وزارت خارجه وجود دارد.
وزیر خارجه پیشین تصریح کرد: برای دیپلومات‌های خط مش کشور مهم نیست، مهم فعالیت دستگاه‌ دیپلوماسی کشور است که فعالانه حرکت داشته باشد. به هر اندازۀ که دستگاه دیپلوماسی کشور فعالیت بهتر داشته با شد بالای سیاست خارجی آن کشور تأثیر دارد.

انستیتوت دیپلوماسی ۶۰ سال پیش در سال ۱۳۳۴ هجری خورشیدی برابر با ۱۹۵۵ میلادی به تحت نام «موسسه خدمات دیپلوماتیک» بنیان گذاری شد.
این موسسه با تنفیذ اساسنامۀ جدید در سال ۱۳۵۴ به نام «موسسه دیپلوماسی» و به تعقیب آن درسال ۱۳۶۸ هجری خورشیدی با تدوین اساسنامه نو که با در نظر داشت اهداف و وظایف اصلی ترتیب یافته بود به عنوان «انستیتوت دیپلوماسی» تا کنون به فعالیت خود ادامه داده است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.