احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:چهار شنبه 31 سنبله 1395 - ۳۰ سنبله ۱۳۹۵
نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان با سفر به اسلامآباد، در دیدار با فرمانده ارتش و نیز مشاور امنیت ملی پاکستان، در خصوص مسایل مربوط به امنیت افغانستان با آنها به رایزنی پرداخت.
فرانز مایکل ملبین، با حضور در مقر اصلی فرماندهی ارتش پاکستان در راولپندی، با جنرال راحیل شریف فرمانده ارتش ملاقات کرد و علاوه بر گفتوگو در خصوص مسائل امنیتی افغانستان و مسائل مرزی میان این کشور با پاکستان، تلاشهای پاکستان در زمینه مبارزه با تروریسم را مورد ستایش قرار داد.
اگرچه روابط عمومی ارتش پاکستان به محتوا و جزئیات این ملاقات اشاره نکرده است، اما موضوع مهاجران افغانستان و فشار مضاعف پاکستان برای بازگرداندن آنها به کشورشان و همچنین علمیاتهای ارتش پاکستان در نزدیک مرز افغانستان، بدون تردید از مهم ترین موضوع های گفتوگو در این ملاقات بوده است.
نماینده ویژه اتحادیه اروپا در امور افغانستان همچنین با ناصرخان جنجوعه مشاور امنیت ملی دولت پاکستان ملاقات کرد.
مشاور امنیت ملی پاکستان در این ملاقات اهمیت صلح در افغانستان و تلاش های پاکستان برای تحقق این مهم را مورد اشاره قرار داد و تاکید کرد: صلح در افغانستان، به نفع پاکستان است.
ناصر خان جنجوعه گفت که پاکستان به حمایت از روند صلح و آشتی در افغانستان ادامه خواهد داد.
وی درعین حال با انتقاد از برخی اظهارنظرهای ضدپاکستانی مقامهای افغانستان گفت: اتهام زنیهای بیاساس و طرح اظهارنظرهای غیرسازنده و غیرمفید باید خاتمه یابد و نباید اجازه داد که مسائل موجود در روابط دوجانبه (افغانستان و پاکستان) تشدید شود.
سفر اخیر اشرف غنی رییس جمهوری افغانستان به دهلی نو، با توجه به حساسیت های موجود از جمله تشدید تنش های میان پاکستان با هند و افغانستان و نیز تلاش دهلی نو برای نزدیک تر شدن به کابل و همچنین اظهارات ضدپاکستانی وی دهلی نو، مقام های پاکستانی را به واکنش واداشت.
به دنبال ادامه مخالفت پاکستان برای دسترسی ترانزیتی متقابل هند و افغانستان از طریح خاک پاکستان، اشرف غنی تهدید کرده است اگر پاکستان اجازه این دسترسی را ندهد، افغانستان نیز دسترسی پاکستان از طریق خاک آن کشور به آسیای میانه را مسدود خواهد کرد.
پاکستان در پاسخ، تأکید کرده است که هرگز اجازه دسترسی هند به افغانستان از طریق خاک خود را نخواهد داد ولی افغانستان میتواند محصولات خود را از طریق جاده های پاکستان، به هند صادر کند.
علاوه مسائل تجاری و ترانزیتی، رییسجمهوری افغانستان در سفر به هند، سیاستهای پاکستان را در برخورد با تروریسم مورد انتقاد قرار داده و گفته است که در برخورد با تروریستها، نباید هیچ تبعیضی میان گروه های تروریستی قائل شد و آنها را به “تروریست های خوب و بد” تقسیم کرد.
افغانستان معتقد است پاکستان با برخی گروه های تروریستی نظیر طالبان افغانستان و شبکه حقانی بطور جدی برخورد و مبارزه نمی کند حال آنکه ارتش پاکستان، ضربات سختی به برخی دیگر گروه های تروریستی نظیر طالبان پاکستان وارد کرده است. پاکستان این ادعای افغانستان را بی اساس می داند.
روابط کابل و اسلام آباد، دو سال پیش و بعد از روی کار آمدن دولت اشرف غنی در افغانستان، اگرچه برای مدت نسبتا کوتاهی و بطور مقطعی پیشرفت خوبی داشت اما این دوستی مقطعی دوام چندانی نیافت و روابط دو کشور امروز حتی متشنج تر از دوران ریاست جمهوری حامد کرزی در افغانستان است.
Comments are closed.