احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:چهار شنبه 26 عقرب 1395 - ۲۵ عقرب ۱۳۹۵
دادستان ارشد محکمه بینالمللی جزایی گفته است که نیروهای امریکایی در افغانستان ممکن است در جریان بازرسی «بیرحمانه و خشن» بازداشتیها مرتکب جنایات جنگی شده باشند. این اعمال اکثراَ در سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۳ صورت گرفته اند.
فاتو بنسودا، دادستان محکمه بینالمللی جزایی روز دوشنبه با اعلام نتایج تحقیقات طولانی ابتدایی راجع به بدرفتاریهای صورت گرفته در افغانستان، گفت که به نظر میرسد گروه طالبان، نیروهای حکومت افغانستان، سربازان امریکایی و «سی آی ای» یا سازمان استخبارات مرکزی امریکا همه مرتکب جنایات جنگی شده اند.
اما برای نخستین بار او اتهامات «جنایات جنگی ارتکاب یافته توسط نیروهای امریکایی از طریق شکنجه و بدرفتاریهای مرتبط و همچنین در زندانهای مخفی سازمان استخبارات مرکزی امریکا» را برجسته کرده است.
این دادستان ارشد محکمه بینالمللی جزایی گفته است که «مبناهای مستدلی وجود دارند که باور کنیم اعضای نیروهای مسلح امریکا و سازمان استخبارات مرکزی امریکا تکنیکهایی را (در بازجوی) به کار برده اند که به حد ارتکاب جنایات جنگی توسط شکنجه میرسد.»
سربازان امریکایی در افغانستان به شکنجه زندانیان متهم اند
هرچند ایالات متحده امریکا اساسنامه محکمه بینالمللی جزایی موسوم به اساسنامه روم را تصویب نکرده است، اما اگر تحقیقات کامل علیه این بدرفتاریهای نیروهای امریکایی راه اندازی شود، نخستین تحقیقات علیه سربازان امریکایی در محکمه بینالمللی خواهد بود.
البته احتمال بسیار کمی وجود دارد که یک سرباز امریکایی در محکمه بینالمللی به پاسخگویی کشانده شود، چونکه واشنگتن همواره مانع پیگرد بینالمللی سربازان خود شده است.
بنسودا در مورد جزئیات یافتههای مقدماتی گفت که «دست کم ۶۱ بازداشتی» در میان اول ماه می ۲۰۰۳ و ۳۱ دسمبر ۲۰۱۴ مورد «شکنجه و رفتار بیرحمانه» نیروهای امریکایی در افغانستان قرار گرفته اند.
به گفته او، به نظر میرسد که اعضای استخبارات مرکزی ایالات متحده امریکا نیز میان سالهای ۲۰۰۲ و ۲۰۰۸ «دست کم ۲۷ بازداشتیها را مورد شکنجه، رفتار ظالمانه … و تجاوز جنسی در قلمرو افغانستان» و در پولند، رومانیا و لتوانیا قرار داده اند.
Comments are closed.