سرمربی جدید تیم ملی فوتبال افغانستان کیست؟

گزارشگر:شنبه 30 دلو 1395 - ۲۹ دلو ۱۳۹۵

mandegar-3سرمربی جدید تیم ملی فوتبال افغانستان، مرد ۷۹ سالۀ آلمانی است که پانزده سال را در آلمان بازی کرده و تقریباً ۱۲ سال آن را در کنار بازیکن، مربی پنج باشگاه فوتبال هم بوده است.
اووتو فیستر، با امضای قرارداد یک ساله با فدراسیون فوتبال افغانستان، تیم ملی کشور را در جریان رقابت‌های راهیابی به جام ملت‌های آسیا همرایی می‌کند.
علی‌عسکر لعلی، مدیر برنامه‌های تیم ملی فوتبال افغانستان در صحبتی با رادیوآشنا، آقای فیستر را یک مربی «کارکشتۀ» خواند که با داشتن تجارب فراوان در همرایی تیم‌های فوتبال کشور‌های آسیایی و افریقایی، توانسته تا مراحل جام جهانی راه یابد.
تیم ملی فوتبال افغانستان ترکیبی از بازیکنان افغانستانی ساکن در اروپا-امریکا و افغانستان است که از ۲۰۰۲ به این‌سو؛ بیشتر مربی‌ها و سرمربیان آلمانی را دارا بوده است.
آقای لعلی می‌گوید، انتخاب آقای فیستر به خاطر تجربه‌اش در زمینۀ مربی‌گری تیم‌های مختلف و موفقیت‌هایش در رسانیدن تیم‌های سطوح مختلف سنی به جام‌های جهانی، انتخاب شده است.
اووتو فیستر در گذشته مربی تیم‌های ملی اوندا، بورکینا فاسیو، سنیگال، ساحل عاج، زئیر، گانا، بنگله‌دیش، عربستان سعودی، توگو، کامرون و توباکو ترینادا بوده و برعلاوۀ آن، مسوولیت دوازده کلب ورزشی را به عهده داشته است.
آقای فیستر در حالی مسوولیت تیم ملی فوتبال افغانستان را به عهده می‌گیرد که به تاریخ ۲۸ مارچ، ملی‌پوشان کشور نخستین رقابت خود را در سلسله بازی‌های راهیابی به جام ملت‌های آسیا در برابر ویتنام در تاجکستان بازی می‌کند.
این نخستین حضور تیم ملی افغانستان در رقابت‌های راهیابی به جام ملت‌های آسیا است و مبصرین ورزشی با توجه به تیم‌های که در گروه افغانستان قرار گرفته‌اند، آن را یک فرصت طلایی برای راهیابی به جام ملت‌های آسیا می‌دانند.
برخی از کارشناسان مانند سلیم رازق، افغانستانیِ ساکن در کالیفورنیا که پیشینۀ حضور در تیم‌های مختلف فوتبال افغانستان را دارا بوده است به این باور است که موفقیت آقای فیستر در همرایی تیم ملی عربستان سعودی در ۱۹۹۸ به جام جهانی فرانسه، رسانیدن تیم‌های کامرون و گانا برای دوبار در قهرمانی جام ملت‌های افریقا و قهرمانی تیم ۱۷ سال گانا در جام جهانی زیر سن هفده سال می‌تواند، “نویدی برای تیم جوان افغانستان باشد تا پس از کسب موفقیت در رقابت‌های گروهی” به جام ملت‌های آسیا راه یابد.
وضعیت امنیتی افغانستان، بیشتر مربیان خارجی را واداشته تا از حضور در داخل این کشور ابأ ورزند و ترجیح دهند تا بیشتر کمپ‌های تمرینی را در خارج از افغانستان برگزار کنند.
اما فیسترِ آلمانی در روز امضای قرار داد خود با فدراسیون فوتبال افغانستان گفت: “من همیشه در کشور‌های چالش‌برانگیز مربیگری کرده‌ام و خوش دارم به مصاف آزمون بروم.” او یکی از دلایل حضورش در تیم ملی افغانستان را هم “رویارویی با آزمون تازه‌یی” عنوان کرد.
پیش از آقای فیستر، پیتر شیگرت مسوولیت تیم ملی فوتبال افغانستان را به عهده داشت و تا هنوز روشن نیست که چه دلایلی به کناره‌گیری آقای شیگرت از سرمربی‌گیری تیم ملی انجامید.
حضور فیستر به حیث سرمربی تیم ملی فوتبال افغانستان زمانی صورت می‌گیرد که قرار است در پنجم ماه اپریل، انتخابات ریاست فدراسیون فوتبال افغانستان صورت گیرد.
مدیریت‌های ورزشی فوتبال برخی از ولایات از جمله بغلان و کندهار از حضور و فعالیت‌های رییس فعلی شکایت کرده و هفتۀ گذشته دست به اعتراض زدند.
این‌که یکی از نامزدان دور بعدی ریاست فدراسیون فوتبال آقای کرام‌الدین کریم، رییس فعلی است، جای شکی وجود ندارد، اما این‌که کسی یا افراد دیگری خود را در این سمت نامزد می‌کنند یا خیر، تا هنوز مشخص نیست.
تیم افغانستان در گروه ج راهیابی به جام ملت‌های آسیا با ویتنام، اردن و کمبودیا هم گروه است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.