احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





شمار بیجاشده‌‌گان و آواره‌گان در سطح جهان رکورد زد

گزارشگر:سه شنبه 30 جوزا 1396 - ۲۹ جوزا ۱۳۹۶

درگیری‌های ویرانگر، خشونت و شکنجه عامل اصلی افزایش شمار آوارگان در سطح جهان به ۶۵،۶ میلیون نفر خوانده شده است. تنها از سال ۲۰۱۴ تا پایان ۲۰۱۶ بیش از شش میلیون در شمار بیجاشده‌گان و آوارگان افزایش آمده است.
mandegar-3یافته‌های تازه سازمان ملل نشان می‌دهند که رقم بیجاشده‌گان و آوارگان در سطح جهان به اوج خود رسیده است. بر بنیاد نتایج ارزیابی این سازمان، تا پایان سال ۲۰۱۶ این آمار در مجموع به ۶۵،۶ میلیون نفر رسیده است. نظر به گردآوری اطلاعات از سوی این نهاد، درگیری های ویرانگر، خشونت، آزار و اذیت در مناطقی چون سوریه و سودان جنوبی سبب شده است که تعداد زیادی سرپناه های خود را از دست بدهند.
کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان همچنان علاوه کرده است که تعداد آوارگان از پایان سال ۲۰۱۵ به ۳۰۰ هزار بلند رفته و این رقم پس از دسمبر سال ۲۰۱۴ به بیش از شش میلیون تن افزایش یافته است.
فیلیپو گراندی، رئیس کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان پیش از نشر این مطلب به خبرنگاران گفته است که این “بالاترین آمار از زمانی است که ما به جمع آوری رقم بیجاشدگان و آوارگان آغاز کرده ایم”.
گراندی همچنان افزود: «با هر گونه اندازه‌گیری، این یک رقم غیر قابل پذیرش است و این ارقام مبین این است که بیشتر از هر زمان دیگر نیاز به همبستگی و مقاصد مشترک برای جلوگیری و پایان بخشیدن به بحران داریم.»
نشر این آمار درست یک روز پیش از روز بین المللی مهاجرت نشان می دهد که در مجموع ۱۰،۳ میلیون آواره در سطح جهان، تنها در سال گذشته مجبور به ترک سرپناه های خود شده اند. ۳،۴ میلیون تن این رقم شامل کسانی می شود که مرزهای بین المللی را عبور کرده و به کشور دیگری پناهگزین شده اند.
در بخشی از اعلامیه کمیساریای سازمان ملل آمده است: «این رقم معادل آن است که در هر سه ثانیه یک تن در سطح جهان آواره می شود، یعنی به عبارت دیگر کمتر از زمانی که همین جمله خوانده می شود».
بیجاشده‌گان در نایجریا
بسیاری کسانی که در نتیجه عوامل گوناگون مجبور به ترک خانه های خود شده و از مرزهای کشورشان بیرون نمی شوند، بیجاشدگان داخلی نامیده می شوند. تا پایان سال ۲۰۱۶ رقم ۴۰،۳ میلیون بیجاشده داخلی در سطح جهان به ثبت رسیده بود که این رقم در یک سال پیش از آن به ۴۰،۸ میلیون تن رسیده بود. بالاترین رقم این بیجاشدگان را سوریه، عراق و کولمبیا تشکیل می دادند.
۲۲،۵ میلیون تن دیگر که نیمی از این رقم را اطفال تشکیل می دهند، در سال گذشته به عنوان مهاجر راجستر شده بودند. گزارش سازمان ملل نشان می دهد که این “بالاترین آماری است که تا هنوز نزد این اداره به ثبت رسیده است”.
تنها درگیری های شش ساله سوریه منتج به مهاجرت بیش از ۵،۵ میلیون تن شده است. این رقم شامل ۸۲۵ هزار تن در سال گذشته می شود که رقم بلندی از مهاجرین را در سطح جهان به وجود آورده است.
در بخشی از گزارش کمیساریای سازمان ملل تذکر رفته است که در کنار ۶،۳ میلیون سوریایی بیجاشده در داخل این کشور، این رقم نشان می دهد که نزدیک به دو سوم تمام سوریایی ها مجبور به ترک خانه های خود شده اند. رئیس این کمیساریای عالی سازمان ملل هشدار داده است، درگیری سوریه که در نتیجه آن بیش از ۳۲۰ هزار تن حان باخته اند، به عنوان یک “بحران فراموش شده باقی مانده است”.
این مقام سازمان ملل همچنان به وضعیت رو به وخامت سودان جنوبی اشاره نموده است. چنانچه به گفته او، “بحران مهاجرت و بیجاشدگی در این منطقه به گونه سریع در حال گسترش است”.
جنگ داخلی سودان جنوبی که در ماه دسمبر سال ۲۰۱۳ آغاز گردید، منتج به جان باختن ده ها هزار تن و فرار ۳،۷ میلیون دیگر شده است که یک سوم مجموع جمعیت این کشور را تشکیل می دهد.
گزارش سازمان ملل بیان می دارد که به طور کلی، رقم مهاجرین از این تازه ترین کشور جهان در سال گذشته افت ۸۵ درصدی داشته که تا اخیر سال ۲۰۱۶ به ۱،۴ میلیون تن رسیده است. این رقم با افزایش نیم ملیون دیگر پس از آن افزایش یافت که “تلاش های صلح به گونه فاجعه بار در ماه جولای گذشته با شکست مواجه گردیدند”. در بریده‌یی از گزارش دو شنبه کمیساریای سازمان ملل همچنان به رقم بلند آوارگان و بیجاشدگان در افغانستان، عراق و سودان نیز اشاره شده است.
نزدیک به ۷۰ سال پس از آن که فلسطینیان به اسرائیل امروزی فرار کرده بودند، در حال حاضر نزدیک به ۵،۳ میلیون فلسطینی به گونه مهاجر زندگی می کنند. این دفتر نمایندگی سازمان ملل گفته است که این هم رقم بلندی است که آنان تا به حال به ثبت رسانیده اند.
گزارش کمیساریای سازمان ملل اشاره کرده است که افزون بر تمرکز گسترده بر بحران مهاجرت در اروپا، هستند کشورهای فقیری که مهاجرین بیشتر جهان را میزبانی می کنند.
با این همه، گفته شده است که ۸۴ درصد مهاجرین در کشورهایی که دستمزد پایین و میانه دارند، زندگی می کنند. کمیساریای سازمان ملل از این “عدم تعادل بزرگ” در خصوص “تداوم عدم اجماع بین المللی در مورد کشورهای میزبان مهاجرین و کشورهایی فقیری که با مناطق در حال درگیری نزدیکی دارند” انتقاد کرده است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.