احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





سنـاتـورها: صلح با پاکستان متضمن حل اختلافات درون است

گزارشگر:دو شنبه 19 سرطان 1396 - ۱۸ سرطان ۱۳۹۶

سناتورها در مجلس سنا می‌گویند که اختلافات داخلی سران حکومتی افغانستان سبب افزایش مشکلات و ناامنی‌ها در کشور شده است و بدون حل این اختلافات صلح با پاکستان نیز ممکن نیست.
اعضای مجلس سنا هرچند موضوعات خاصی را نام نمی‌برند؛ اما هشدار می‌دهند تا زمانی‌که سران حکومت افغانستان در میان خود به تفاهم نرسند mandegar-3نمی توانند با پاکستان صلح کنند.
اخیراً جنرال دوستم معاون اول ریاست جمهوری، محمد محقق معاون دوم ریاست اجرایی، صلاح الدین ربانی سرپرست وزارت خارجه و عطامحمد نور والی بلخ به دلیل نارضایتی از عملکرد رییس جمهور در امر حکومت داری و آنچه این مقام ها ادعا می کنند صلاحیت های شان از سوی آقای غنی سلب شده است ائتلاف جدیدی را تشکیل داده اند.
با این وجود، رییس جمهور غنی هفته گذشته با اشاره به افزایش ناامنی‌ها در کشور گفت که از پاکستان نمی‌خواهد به روند صلح افغانستان کمک کند بلکه می خواهد با پاکستان صلح کند.
در همین حال، سناتورها می گویند تا زمانی‌که سران حکومت مشکلات داخلی خود را حل نکنند، نمی توانند صلح را در کشور تامین کنند.
جمعه الدین گیانوال یکی از سناتورها گفت: “رییس جمهور گفته است از پاکستان صلح نمی خواهد بلکه با پاکستان صلح می خواهد؛ آقای غنی به اختلافات درون حکومتی توجه نمی کند و آنگاه توقع دارد دیگران با او صلح کنند”.
فریده کوچی دیگر عضو سنا هم گفت: “سران دولت ما ابتدا باید میان خود صلح کنند و به تفاهم برسند بعد می توانند در صلح با پاکستان موفق شوند؛ در غیر آن پاکستان و ایران تا ابد با افغانستان صلح نخواهند کرد”.
برعلاوه، مخالفت‌های سیاسی دیگری نیز گاه‌گاهی از درون حکومت و در کل دولت افغانستان زبانه می کشد که نگرانی‌های را به بار می آورد.
به عنوان مثال می شود به اختلافات سال گذشته مجلس نمایندگان با ارگ ریاست جمهوری بر سر سلب صلاحیت هفت وزیر کابینه اشاره کرد که تاهنوز حل ناشده باقی مانده است.
مجلس نمایندگان بارها رییس جمهور را به بی احترامی به مصوبات و تصامیم قانونی مجلس متهم کرده و خواستار معرفی نامزدوزرای کابینه شده است؛ اما رییس جمهور تا هنوز به این مشکل رسیدگی نکرده است.
شماری از اعضای مجلس سنا نیز در نشست امروز (یکشنبه ۱۸ سرطان) خود به این موضوع اشاره کردند و تاکید ورزیدند که ادامه کار سرپرست وزرا مشکلاتی را به ویژه در امر مصرف بودجه و عدم پاسخگویی به وجود آورده است.
عبدالرحیم حسنیار یک عضو سنا گفت که ادامه سرپرستی سبب شده که بودجه انکشافی تاهنوز که بیشتر از شش ماه از سال مالی می گذرد بیشتر از ۱۵ درصد مصرف نشود.
گل احمد رسولی هم گفت که سرپرستی در وزارت‌ها سبب کندی کار در ارائه خدمات به مردم شده و سرپرستان هم پاسخگو نیستند.
این سناتورها، عدم معرفی نامزدوزرای کابینه را نیز ناشی از اختلافات ارگ با مجلس عنوان کرده و تاکید دارند که رییس جمهور هرچه زودتر باید به این اختلافات پایان دهد و نامزد وزرای کابینه را به مجلس معرفی کند.
حدود یکسال می شود که ۱۱ وزارت خانه از سوی سرپرستان اداره می شوند.
برخی باورها بر این اند که رییس جمهور نیز به دلیل اختلافات سیاسی نمی تواند تصمیم بگیرد که چه کسی را به عنوان نامزد وزیر به مجلس معرفی کند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.