احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:شنبه 24 سرطان 1396 - ۲۳ سرطان ۱۳۹۶
یک ماه و نیم پس از انفجار انتحاری در نزدیکی سفارت آلمان و منطقۀ سبز و دیپلماتیک کابل که بیش از ۱۵۰ کشته به همراه داشت، فرانک والتر اشتاینمایر، رییس جمهوری آلمان، روز پنجشنبه ۱۵ سرطان به کابل آمد. او وضعیت امنیتی افغانستان را “نگران کننده” خوانده است.
آقای اشتاینمایر در سفرش به کابل با محمد اشرف غنی، رییس جمهوری و عبدالله عبدالله رییس اجرایی دیدار و گفتوگو کرده و گفته است که بدون فهم سیاسی و شناخت واقعیتها، نمیتوان به بحران افغانستان پایان داد.
رییس جمهوری آلمان گفت هرچند پس برعهده گرفتن مسئولیت تأمین امنیت از سوی نیروهای امنیتی افغانستان پیامدهایی را میتوان انتظار داشت اما وضعیت امنیتی کشور، به ویژه در شماری از مناطق، در دو سال گذشته به طور قابل توجهی بدتر شده است.
آلمان در حال حاضر هزار سرباز در شمال افغانستان دارد که ماموریت آنها بیشتر آموزشی است.
پس از حمله انتحاری خونین ۱۰ جوزا در کابل، اجماع سیاسی در کابل و اعتراضات مردمی خواهان “اصلاحات اساسی” در نهادهای امنیتی و اقدامات شدیدتر این نهادها علیه گروه طالبان و دیگر شورشیان است.
رییس جمهوری غنی در دیدار با همتای آلمانیاش با اشاره به اصلاحات نهادهای امنیتی افغانستان گفت که در وزارت دفاع اصلاحات زیادی به میان آمده است و این روند ادامه دارد و اکنون تمرکز بیشتر بالای وزارت امور داخله است تا هر دو وزارت، مسلکی و غیرسیاسی شوند.
آقای غنی افزود رهبری وزارت دفاع به نسل جدیدی که غیرسیاسی است، سپرده شده است.
رییس جمهوری آلمان تأکید کرد که آینده افغانستان به دست آلمان، ناتو و یا سازمان ملل متحد نبوده، بلکه مردم افغانستان خود باید سعی کنند تا این “کشور چندپارچه” را بسازند.
او با اشاره به نقش کشورهای منطقه، به ویژه همسایههای افغانستان، گفت تاثیر این کشورها در افغانستان میتواند در زمینه تأمین صلح پایدار یا تخریب این کشور باشد. او گفت: “آنها مسئولیت بزرگی را نسبت به آینده این کشور دارند”.
آقای غنی درباره روند صلح افغانستان گفت: “صلح با پاکستان در اولویت ما قرار دارد و بعدا با طالبان، زیرا طالبان رهبری واحد ندارند”. او تصریح کرد: “صلح به دو نوع است: اول صلح اجتماعی که روستا به روستا باید در این خصوص میان مردم کار شود و دوم صلح سیاسی است. طالبان برای صلح فرصت اندک دارند و باید در این خصوص زودتر تصمیم بگیرند”.
آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، اخیرا بر ادامه کمکها به افغانستان تأکید کرده است، او با این حال گفته که با اعزام نیروی بیشتری به افغانستان مخالف است.
از سوی دیگر، دن کوتس، رییس تشکیلات اطلاعاتی آمریکا، چند ماه قبل گفته بود که با وجود افزایش کمکهای نظامی از سوی آمریکا و متحدانش، اوضاع سیاسی و امنیتی افغانستان تقریبا به طور قطع در سال ۲۰۱۸ میلادی بدتر خواهد شد.
Comments are closed.