احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:احمد ولی مسعود، رییس عمومی بنیاد شهید مسعود/ شنبه 18 سنبله 1396 - ۱۷ سنبله ۱۳۹۶
یکی از مهمترین مزیتها و زیباییهای جامعۀ افغانستان، تکثر قومی، نژادی، زبانی و مذهبیِ آن است. سوگمندانه اما بهدلیلِ برنامههای نفاقافکنانه و قومپرستانۀ عناصر معلومالحال، این نقطۀ قوت و مزیتِ جامعۀ ما به نقطۀ ضعف بدل گشته است. با گذشتِ هر روز، حلقات و چهرههایِ مشخص در تلاش گرم نمودنِ بازار قومیت، زبان، تبار و مذهب هستند و در نتیجۀ برنامههای خصمانۀشان، افغانستان با تهدیداتِ تازهیی مواجه شده است.
با در نظرداشتِ شرایط حاکم در کشور و ناکامیهای حاکمان در حکومت وحدت ملی در ارا.ئۀ چنین آرمانی و ضرورتِ ایحاد باهمی و زدودنِ تعصبات و کدورتهای قومی، نژادی، تباری و مذهبی، شانزدهمین سالروز شهادت قهرمان ملی و گرامیداشت از هفتۀ شهید را «مسـعود و وفاق ملی» نامگذاری کردهایم. آرزوی قلبیِ ما این است که در میانِ اینهمه آشفتهگی و بیاعتمادی، با ارجگزاری به مقامِ شامخِ شهدای افغانستان، بتوانیم جلوههای وفاق، همبستهگی، همدلی و همزبانی را به نمایش بگذاریم.
مسلماً شهدا و آرمانهای والایِ آنان میتواند حلقۀ وصلِ تمامِ مردم افغانستان و رشتۀ ترمیمِ همۀ بیاعتمادیها و رویاروییهایِ بهمیان آمده واقع شود. حضور گرم و شکوهمند مردممان از هر تبار و قشر و مذهب و زبان در مراسم ۱۸ سنبله و هفتۀ شهید از یکسو حقانیتِ مبارزاتِ دوران جهاد و مقاومت را صحه میگذارد و از سویی هم روحیۀ وفاق ملی را در میانمان تقویت میبخشد. آنچنانکه در دوران جهاد، با وجود تفاوتهای سیاسی، قشری، قومی، زبانی و مذهبی همه در یک صفِ واحد در مقابل دشمن متجاوز ایستادیم؛ امروز نیز با الهام از آن دورانِ پُرافتخار و بهرهگیری از آموزههای شهید مسعود، در چارچوب وفاق ملی میتوانیم در مقابل دشمنان مردم و کشورِ خویش بایستیم.
در تلخترین روزگاریکه سرزمینِ ما را سایۀ ظلمت، تاریکی، ترور و تباهی فرا گرفته بود و بسیاریها آیۀ یاس میخواندند، قهرمان ملی یکجا با مقاومتگرانِ شجاع و با ایمان، با روحیۀ بلند و ارادۀ محکم از منبرِ جهاد و مقاومت، قامت برافراشت و صدا زد:«آی مردم، اگر به اندازۀ کلاهم جایی باقیست، من در این وطن باقی خواهم ماند و در مقابل دشمنانِ این سرزمین میرزمم و تا آخرین قطرۀ خون مقاومت خواهم کرد». او به جهانیان فریاد زد: «امروز تروریسم مشکل ماست، اما فردا دامنِ شما را نیز خواهد گرفت.»
همان گفت و همان شد!… اما آن مقاومتِ تاریخی و وفاق ملی بود که روزنههای امید را گشود، جانمایهیی گشت برای حفظ استقلال کشور، منبعی گردید برای تداومِ راه و میراثی شد ماندگار در حافظۀ ملیِ مردممان. مسعود با عهـدی که با خدا، وطن و مردم بسته بود، ایستاد و با قطراتِ خونِ خود حافظ استقلالِ افغانستان گردید.
دربارۀ ویژهگیهای شخصیتی قهرمان ملی بسیار گفتهاند و نوشتهاند. مهمترین بخش شخصیتِ او این بود که همواره به جغرافیای افغانستان و تمامیتِ آن میاندیشید. شهید مسعود هرگز در دامنِ قوم و قبیله سقوط نکرد و بهصراحت خویشتن را مدافع کشور و مردمش میپنداشت. قهرمان ملی، در راه دفاع از آزادی، استقلال و تمامیت ارضی افغانستان، از جانِ خویش مایه گذاشت و تسلیم هیچ زورگو و اجنبییی نشد. او برای همۀ ما درس ایثار، فداکاری، آزادهگی و شجاعت داد و بر اصول و باورهای درست، مستحکم و پولادینِ خویش تا پایان عمر، استوار و متین باقی ماند.
با گذشت هر سال، حقانیت مواضعِ شهید مسعود دربارۀ افغانستان روشنتر و آشکارتر میگردد. اگرچه نسل جوان افغانستان به گونۀ شاید و باید، در جریان حوادث و وقایعِ چهار دهۀ پسین نبودهاند و سلامت و ملامتِ اتفاقاتِ چند دهۀ گذشته به آنان بهدرستی روشن نشده است؛ اما خوشبختانه با ظهور واقعیت ها و روشن شدن حقایق از آدرس های مختلف و اذعان ها و اعتراف ها بر حقانیت احمدشاه مسعود، بسیاری از معما ها در یک و نیم دهه اخیر واضح شد و همهچیز آهستهآهسته روشن و آفتابی میگردد.امروزه جهان در اداه راه احمدشاه مسعود در افغانسنان سنگر گرفته و لنگر انداخته اند و نظام های پس از او همه قدم بر جای قدم های او گذاشته اند.
اکنون عاملان اصلیِ جنگهای کابل، کشتار غیرنظامیان و آوارهساختن مردم مظلوم پایتخت نیز، برای همه بهویژه نسل جوانِ افغانستان آشکار شده است. جوانان بهخوبی میدانند چهرههاییکه مسایل قومی، زبانی، مذهبی و حتا منطقهیی را دامن میزنند تا بحران و خشونت را تداوم ببخشند و ماهی مرادِ خویش را صید کنند، همان روسیاهانِ آزمونهای گذشتهاند که قهرمان ملی پیوسته میگفت که تاریخ دربارۀ عملکرد آنان قضاوت خواهد کرد. بهراستی هم چنین شد. از دید تاریخ، هیچ چیز پنهان و مستور نمانده و نخواهد ماند. اکنون چیزی که روشن شده، این است که مبارزه در راه راست و تکیه بر منافع ملی، مسعود را به اسطورهیی بیبدیل و شخصیتی ماندگار در تاریخ افغانستان مبدل ساخته است.
در موج ناکامیها و پراکندهگیهای سیاسیِ این روزها، مسعود و کارنامهاش به الگویی همهشمول برای جبران اشتباهاتِ گذشته و رسیدن به پیـروزی تبدیل شده است. هدفِ ما از نامگذاری سالروز شهادت قهرمان ملی و هفتۀ شهید به نامِ «وفاق ملی»، بهرهگیری از این منبعِ عظیم و روحانی است. باید به تأسی از قهرمان ملی، وفاق ملی و انسجامِ سیاسی را سرلوحۀ افکار و برنامههایمان قرار دهیم. باید در برابر گروهها، افراد و چهرههایی که در داخل و بیرون نظام، ادبیاتِ نفرت و خشونت را پخش میکنند و در پی ایجاد شکاف و چندپارچهگی در افغانستان هستند، بایستیم.
وفاق ملی، جوهرِ مبارزاتِ شهید مسعود را شکل میداد و همۀ افتخارات و پیروزیهای قهرمان ملی در این دایرۀ طلایی رقم خورده است. وفاق ملی، درسیست نهچندان دور از تاریخِ مقاومتگریها و قهرمانیهای مردم افغانستان که باید سینه به سینه به نسل جوان انتقال یابد.
با الهام از اخلاق و اندیشههای قهرمان ملی و معنویتِ جهادگران راستین؛ این روزها را باید زیر نامِ هفتۀ شهید، در یک فضای معنویت، وحدت و همدلی و برقراری پیوند روحی با تمامِ شهدای راه آزادی سپری نمود. این روزها به دور از افتراقها و تقابلهای سیاسی، باید فراخوانی به سمتِ همصدایی، همگرایی، وفاق ملی و رسیدن به صلح و سعادتِ همهگانی باشد.
از آدرس بنیاد شهید مسعود و به نمایندهگی از خانوادۀ قهرمان ملی، به تمام اقشار و گروههای قومی، جریانهای سیاسی، شخصیتهای ملی ـ مذهبی، جوانان، روشنفکران، جامعۀ مدنی، رسانهها و نهادهای اجتماعی ـ فرهنگی صدا میکنم تا با همگرایی و وحدتِ سرتاسری محکم بایستند و اجازه ندهند چند چهرۀ عقدهمند و متعصب، با سیاستهای قومی و برتریجوییهای تباری، افغانستان را به ورطۀ سقوط و فروپاشی سوق دهند. زیرا افغانستان امروز به فریاد دیروز احمدشاه مسعود نیاز دارد؛ عدالت اجتماعی و وفاق ملی.
Comments are closed.