احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





یونسکو: ۲۶۴ میلیون طفل از رفتن به مکتب محروم اند

گزارشگر:چهار شنبه 3 عقرب 1396 - ۰۲ عقرب ۱۳۹۶

سازمان ملل متحد در یک گزارش سالانه در مورد تعلیم وتربیت، خلاهای شدیدی را در بخش آموزشی شمار زیادی از کشورها مورد انتقاد قرار داده است.در کل بیش از ۶۰ میلیون طفل از رفتن به مکتب محروم اند.
mandegar-3در فهرست اهداف موسوم به «اهداف پایدارجهانی سازمان ملل»، شماری از کشورهای عضو این سازمان تعهد نموده بودند که در ادامه ۱۵سال « مجموعاً زمینه های تحصیلات عالی، با امکانات عادلانه و نیز زمینه های حمایت های آموزشی در تمام عمر را تضمین می کنند.»
اکنون به گفته ساندرا دوارک کارشناس امور آموزشی سازمان خیریه ی آکسفام، احتمال این می رود که سازمان ملل در این اهداف خود به شدت با ناکامی مواجه گردد.
در اهداف متذکره سازمان ملل که در سال ۲۰۱۵ به تصویب رسید، درمیان نکات دیگر، همچنان تأکید شده است که تمام اطفال جهان تا سال ۲۰۳۰ باید به تعلیم وتربیت رایگان دسترسی داشته و قابلیت کسب پایان نامه مکتب ابتدایی و متوسطه را داشته باشند.
۷۵ درصد اطفال محروم از مکتب در افغانستان را دختران تشکیل می‌دهند
اما براساس گزارش تازه سازمان فرهنگی بین الملل « یونیسکو» در سرتاسر جهان ۲۶۴ میلیون طفل و نوجوان میان هفت تا هفده ساله به شمول ۶۱ میلیون کودک در کل از تعلیم و تربیت محروم اند.
بنابراین گزارش، رقم آنانی که مؤفق به کسب پایان نامه تحصیلی گردیده اند، نیز خیلی محدود می باشد.
دراین گزارش آمده است که در میان سال های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۵ جمعاً ۸۳ درصد مؤفق به اتمام دوره ابتدایی گردیده اند و طبق گزارش یونیسکو فقط ۶۹ درصد توانسته اند به مراحل ابتدایی دوره متوسطه برسند.
دربخش دیگر این گزارش زیر عنوان « مسئولیت برای آموزش» به وضعیت وخیمی اشاره شده است و تذکر رفته است که فقط ۴۵درصد نوجوانان ۱۵ تا ۱۷ ساله توانسته اند تعلیم و تربیت متوسطه خودرا به پایان برسانند.
براساس منابع یونیسکو نخستین سنگ بناهای تحصیلی در دوره کودکی گذاشته می شوند. این درحالیست که فقط در هفده درصد کشورهای جهان امکانات رایگان آموزشی برای کودکان و یک سن و سال اجباری ورود به مکتب وجود دارد.
یونیسف: حدود ۱۰۰ هزار طفل در موصل در معرض خطر جدی قرار دارند
علاوه براین در بخش جنسیتی نیز تفاوت های زیادی دیده می شوند. با آنهم در ۶۶ درصد کشورهای جهان دست کم زمینه های مساوی آموزش و پرورش ابتدایی برای دختران و پسران وجود دارند. اما در بخش تحصیلات متوسطه فقط یک چهارم تعداد کشورهای جهان این مسأله را رعایت می کنند.
به گزارش یونیسکو حکومت های جهان حد میانه ۴،۷ درصد درآمد ناخالص شان و یا ۱۴،۱ درصد امکانات عامه را در زمینه های آموزشی به مصرف می رسانند.
بنابراین، براساس این گزارش برای آموزش های با کیفیت عالی و عادلانه در سرتاسر جهان سالانه ۳۹ میلیارد دالر امریکایی کمبود دیده می شود.
نویسنده های گزارش یونیسکو حکومت های جهان را به رعایت مسئولیت های آنان در زمینه های آموزش و پرورش فرا می خوانند. براساس تقاضای نویسنده های این گزارش باید قوانینی علیه تبعیض درعرصه تحصیلی وضع گردند و این قوانین با شدت و قوت بیشتر در بخش حقوق عامه برای تحصیل تطبیق گردند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.