احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





پی‌گیری ۱۷۰۰ پروندۀ خشونت علیه زنان در هشت ماه

گزارشگر:سه شنبه 7 قوس 1396 - ۰۶ قوس ۱۳۹۶

اداره دادستانی کل کشور می‌گوید که این اداره در ۸ ماه گذشته به بیش از ۱۷۰۰ پرونده خشونت علیه زنان، رسیدگی کرده است.
مسوولان اداره دادستانی کل کشور به مناسبت روز جهانی محو خشونت علیه زنان روز دوشنبه ( ۶ قوس ) درباره دستاوردهای این اداره در زمینه mandegar-3رسیدگی به پرونده‌های خشونت علیه زنان معلومات داد.
سینا شنا منصور معین اداره دادستانی کل، در زمینه رسیدگی به پرونده‌های خشونت علیه زنان می‌گوید که این اداره در ۸ ماه گذشته به یک هزار و ۷۲۶ پرونده خشونت علیه زنان به گونه کامل رسیدگی کرده است.
به گفته‌ معین اداره دادستانی کل، از مجموع این ارقام ۹۹۵ پرونده‌ آن لت و کوب و ۱۴۷ پرونده‌ آن تجاوز جنسی بوده است.
جمشید رسولی سخنگوی اداره دادستانی کل می‌گوید که عاملان این قضایا شناساسی و به زندان فرستاده شده اند.
هرچند اداره دادستانی کل، آمار مشخصی در زمینه افزایش و یا کاهش قضایایی خشونت علیه زنان در سال جاری ارایه نمی‌کند اما می‌گوید که آنان در سال گذشته به ۲ هزار پرونده خشونت علیه زنان رسیدگی کرده بود. در حالی‌که هنوزهم چند ماه از سال ۱۳۹۶ هجری خورشیدی باقی مانده و آمار رسیدگی به خشونت علیه زنان بیش از ۱۷۰۰ پرونده رسیده است، اما و اگرهای مبنی بر افزایش خشونت علیه زنان نسبت به سال گذشته وجود دارد.
با این حال، سخنگوی اداره دادستانی کل می‌گوید هرچند این آمار ممکن نسبت به سال گذشته افزایش را نشان بدهد اما این افزایش از آنجا ناشی می‌شود که پرونده‌های بیشتر خشونت علیه زنان در دادستانی کل ثبت شده و نیز دسترسی زنان به عدالت نسبت به سال‌های قبل افزایش یافته است.
وی تاکید کرد که در حال حاضر در ۲۵ ولایت افغانستان اداره دادستانی ویژه زنان وجود داشته که به پرونده‌های خشونت علیه زنان به گونه جدی رسیدگی می‌کند.
قضایی خشونت علیه زنان حرفی تازه‌ در افغانستان نبوده که به این زودی زمزمه‌های پایان آن را انتظار بکشیم؛ چند روز پیش در پایتخت افغانستان و در محوطه‌ دانشگاه کابل، زهرا خاوری دانشجوی سال پنجم دانشکده علوم وترنری این دانشگاه به دلیل پنج بار رد شدن پایانه‌اش خودکشی کرد. خودکشی زهرا خاوری با واکنش‌های زیادی شهروندان افغانستان روبرو شد.
بربنیاد گفته‌های مسوولان دانشگاه کابل، در حال حاضر گل محمد طنین استاد رهنمای زهرا خاوری و مدیر خوابگاه دخترانه دانشگاه کابل در زندان است.
سخنگوی اداره دادستانی کل نیز بر رسیدگی جدی این پرونده تاکید کرده می‌گوید که اداره دادستانی کل به همه‌ نگرانی‌های موجود در زمینه رسیدگی به این پرونده که اکنون در رسانه‌های اجتماعی ابراز می‌شود، پایان خواهد داد.
هرچند، گزارش‌های مبنی بر عدم رسیدگی اداره دادستانی کل نسبت به پرونده‌های خشونت علیه زنان وجود داشت اما آقای رسولی می‌گوید که تاکنون هیچ پرونده‌ وجود ندارد که به اداره دادستانی کل فرستاده شده باشد و به آن رسیدگی صورت نگرفته باشد.
اداره دادستانی کل در حالی از رسیدگی به بیش از ۱۷۰۰ پرونده خشونت علیه زنان سخن می‌زند که دو روز پیش کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان نیز ثبت شدن نزدیک به چهار هزار پرونده خشونت علیه زنان در ده ماه گذشته را گزارش داد.
هرچند کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان موجودیت فرهنگ معافیت از جرم را یکی از دلایل خشونت علیه زنان عنوان کرده بود اما، سخنگوی اداره دادستانی کل می‌گوید که در حال حاضر فرهنگ معافیت از جرم در دادستانی‌های افغانستان پایان یافته است.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.