احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





در مراسم گرامی داشت از بیست و شش دلو مطرح شد: از گذشتۀ افغانستان درس بگیریم

گزارشگر:ابوبکر صدیق/ یک شنبه 29 دلو 1396 - ۲۸ دلو ۱۳۹۶

از بیست و نهمین سال شکست و خروج ارتش سرخ از افغانستان و پیروزی مجاهدان دیروز شنبه (۲۶ دلو) در ارگ ریاست جمهوری، با حضور چهره‌های سیاسی و جهادی و صدها تن از شهروندان گرامی‌داشت شد.
mandegar-3محمداشرف غنی رییس حکومت وحدت ملی در این مراسم گفت: ویژه‌گی جهاد مردم افغانستان در این بود که نه دشمن و نه همکار توقع موفقیت‌اش را نداشت؛ اما این جهاد را مردم افغانستان به کامیابی رساندند.
آقای غنی با بیان‌ این‌که در مورد مسایل ملی مشوره می‌کند؛ اما فیصله باید شود؛ گفت: زمان ساکت نمی‌ماند. امروز ارگ جای تحمل و بحث ملی است؛ ما این تحمل را پیدا کرده‌ایم که روی مسایل ملی بحث کنیم و راه حل پیدا کنیم؛ افغانستان انحصار هیچ کس نیست و به تمام ملت افغانستان تعلق دارد و مساله بنیادی تشکیل ساختار قدرت را قانون اساسی حل کرده است.
آقای غنی افزود، ریشه قوت ما در عقیده، وحدت و تمرکز ما است که چیزی غیر ممکن را مردم افغانستان ممکن ساختند. این پیروزی تنها به ما تعلق ندارد بلکه به جهان اسلام و جهان تعلق دارد؛ هیچ ملتی به اندازه ملت افغانستان در راه اسلام قربانی نداده‌اند و هیج کس ما را در این مورد درس داده نمی‌تواند.
آقای غنی در مورد انتخابات گفت، بیاید برای انتخابات شفاف همکاری کنید؛ ما باور به انتخابات شفاف و به موقع داریم و خواهش ما از تمام هموطنان ما این است که کار نظارت بر انتخابات ریاست جمهوری را از امروز شروع کنند؛ چون ادامه غیر قانونی را نه ما می‌خواهیم و نه ملت می‌خواهد.
او در مورد مهاجران گفت، در ۲۴ ماه آینده می‌خواهیم تمام مهاجران افغانستان از پاکستان برگردند؛ ما تمامی اولویت‌ها را به این مساله متمرکز می‌سازیم.
آقای غنی در مورد حضور نیروهای خارجی گفت: «افغانستان پس از ختم جهاد فراموش شد، ولی پس از ۱۱ سپتامبر دوباره توجه جهان را کسب کردیم و ما باید از این فرصت استفاده کنیم. خواهش ما در این مرحله تاریخی این است که ما روی آینده سازی تمرکز کنیم. نقطه اساسی این است که با وحدت کامل برای کمایی استقلال اقتصادی و آوردن شرایط صلح و رفاه دوامدار تمام انرژی خود را صرف کنیم».
غنی در مورد صلح با مخالفان نیز گفت: ما راه حل سیاسی می‌خواهیم و در کنفرانس کابل حکومت طرح صلح خود را ارایه خواهد کرد؛ اما ملت باید سوال کنند که کسانی که صلح نمی‌خواهند از خاطر منافع و تعلقات است یا شکایت دارند.
او خطاب به مخالفان سیاسی گفت، اگر بدیل برای حکومت است بفرماید و اگر قدرت سیاسی بر اساس رای مردم است، باید همه یکجا شویم؛ امید است که آرزوی ۴۰ ساله مردم افغانستان عملی شود؛ زمان ساکت بوده نمی توانیم و اگر می خواهیم که به پیش برویم باید در مورد انتخابات، اقتصاد، آب و مهاجران باید فیصله بکنیم، همه مسایل مشوره می‌خواهند اما فیصله باید شود.
آقای غنی گفت که سند ملی ما قانون اساسی است و ارزشهای این قانون ارزش‌های جهادی است و تطبیق آن وجیبه ما است و انشاءالله این کار می‌شود.
از سویی هم. دکتر عبدالله عبدالله رییس اجرایی حکومت وحدت ملی که در این مراسم در ارگ سخن می‌گفت، بیان داشت که با ایجاد بحران نمی‌توانیم به مشکلات سرپوش بگذاریم، اما اگر کسی چنین مشوره‌یی دهد نادرست است، ما تصمیمی بگیریم که نتیجه‌ آن جمع شدن مردم باشد، فقط یک جمله و یک تصمیم ناسنجید می‌تواند مردم را به نفاق بکشاند و اثر ناگواری داشته باشد.
دکتر عبدالله افزود:» خودکامگی حکومت‌های گذشته در کشور دلیل شکست آنان بوده است و جهاد افغانستان تحول بزرگی را در تاریخ معاصر کشور ایجاد کرده است. دیگر هیج فردی نمی‌تواند خواشته‌‌های تیمی و یا گروهی خود را بالای مردم تحمیل کند.
رییس اجرایی حکومت وحدت ملی می‌گوید که افغانستان هم اکنون با بحران سیاسی و امنیتی روبروست و و حکومت نباید تصمیمی خلاف اراده مردم بگیرد که زمینه نفاق و پراکنده‌گی را فراهم کند.
آقای عبدالله گفت: شکست و خروج قشون سرخ شوری از افغانستان در ۲۶ دلو نه تنها برای افغانستان بلکه برای جهان افتخار است. شکست قشون سرخ شوروی توسط مردم افغانستان در سطح جهان یک تغییر واضح را به وجود آورد و جنگ سرد را پایان داد. وی بیان داشت که تجلیل از این روز تجلیل از تاریخ پر افتخار کشور است. ما را برای بازگشت مهاجران و توجه به خانواده‌های شهدا مصمم‌تر می‌سازد.
رییس اجرایی تاکید کرد:»در این شکی نیست که اشتباهاتی از ما سر زده، اما نباید از افتخارات جهاد کم شود و یا به ارزش جهاد توهین صورت گیرد».
داکتر عبدالله تلویحاَ از شیوه حکومتداری در کشور انتقاد کرد. و گفت که یکی از اشتباهات و عامل شکست ارگ نشینانان قبلی این بود که فرمان صادر می‌کردند و بر مردم تحمیل می‌کردند.
عبدالله گفت که چیزى برمردم تحمیل کرده نمى‌شود، تصامیم به سطح ملى ایجاب مشوره و بحث کافى مى‌کند و تصمیمى باید گرفته شود که مردم را یکپارچه و متحد بسازد.
او افزود:»چیزی را حکومت‌های قبلی انجام می‌دادند این بود که فرمان برخلاف اراده ملت صادر می‌کردند، ولی جهاد مردم افغانستان ثابت کرد که هیچ چیزی بر خلاف اراده مردم بر مردم تحمیل نمی‌شود و این درسی بود که در آینده نیز باید مد نظر گرفته شود. هرکسی که درس نگیرد حکمروایی طالب بر او تکرار می‌شود».
رییس اجرایی خاطر نشان ساخت که هر تصمیمی که گرفته می‌شود که باید سنجیده و براساس اولویت‌ها و خواست‌های مردم باشد.
وی با بیان این مطلب که امروز افغانستان با بحران سیاسی و امنیتی روبروست گفت:» مشکلات ما زیاد است ما بیرون از محوطه سبز ملاقات کرده نمی‌توانیم؛ بحران سیاسی هم داریم اما اولویت ما رسیده‌گی به خواست مردم است».
هم‌چنان، محمد سرور دانش معاون دوم رییس حکومت وحدت ملی، در این مراسم گفت: شکست قشون سرخ در افغانستان سبب ایجاد یک تحول در کشورهای منطقه و جهان شد .
آقای دانش با بیان این‌که مردم افغانستان در برابر قشون سرخ با دست‌های خالی قرار داشتند و با عزم متین و اراده توانستند که پیروز شوند، گفت: شوروی سابق در جهاد افغانستان با چالش‌های کمرشکن اقتصادی و نیروی انسانی مواجه شد.
آقای دانش با اشاره به تلفات دورۀ جهاد مردم افغانستان گفت: این دورۀ برای مردم افغانستان بیش از یک‌ونیم میلیون شهید، ۱۰ میلیون مهاجر و ۲ – ۳ میلیون معلول و معیوب بجا گذاشت و سامانه‌های اقتصادی کشور به شدت صدمه دید.
آقای دانش از رهبری حکومت وحدت ملی و هم از گروه‌های مخالف سیاسی دولت خواست که در همه شرایط به شمول جنگ و صلح، چارچوب اصلی و ساختارها و ارزش‌های مندرج قانون اساسی را خط سرخ بدانند.
او از اپوزیسیون خواست که اگر با حکومت مخالفت دارید، بیایید میدان سیاست به روی همگان باز است و در انتخابات وارد کارزار شوید و با بدست گرفتن قدرت، اهداف و برنامه‌های خود را تطبیق کنید. اما؛ منصفانه نیست که حکومت را تضعیف کنید و یا ساز و کار مغایر قانون اساسی را در پیش بگیرید».

معاون دوم غنی ادامه داد، اجازه بدهید که حکومت وحدت ملی به طبیق برنامه‌های خود بپردازد؛ ظرفیت ارتش را ارتقا دهد، پیگیر جنگ و صلح باشد، انتخابات را برگزار کند و پروژه‌های کلان ملی را تطبیق نماید.
آقای دانش افزود، ما باید بدانیم که دسیسه‌ها استبداد و نعره‌های افراط گرایی و شوونیزم قومی پشت و پهلوی وحدت ملی را به حد کافی مجروح ساخته است. امروز که برای تقویت روند ملت سازی و دولت سازی زمینه فراهم شده ما نباید این زمینه را از مردم بگیریم و به دشمنان داخلی و خارجی فرصت دهیم.
هم‌چنان، گلبدین حکمتیار رییس شاخۀ غیر رسمی حزب اسلامی، گفت: جهاد افغانستان سبب آزادی شمار زیاد از کشورهای اسلامی و جهان شده و این افتخار برای مردم افغانستان به اثر مجاهدت‌شان به دست آمده است.
آقای حکمتیار داکتر نجیب الله رییس جمهور وقت را جاسوس قشون سرخ در افغانستان دانسته و گفت: کسانی که از داکتر نجیب به عنوان مرد آزادی خواه یاد آوری می‌کنند در اشتیاه هستند.
آقای حکمتیار از سیاسیون خواست تابا حکومت همکاری داشته باشند و از جریان‌های سیاسی و شخصیت‌های سیاسی کشور تقاضا داشت که برای یک انتخابات شفاف و علنی که برای همۀ مردم افغانستان قابل قبول باشد آماده‌گی داشته باشند.
آقای حکمتیار با اشاره به روند توقف گفت‌وگوهای صلح با گروه‌ طالبان، گفت: جنگ راه حل نیست و گروه‌های که در برابر حکومت قرار دارند باید بدانند که از طریق جنگ پیروز نمی‌شوند.
اتحاد جماهیر شوروی وقت به تاریخ ۶ جدی سال ۱۳۵۸ وارد افغانستان شد و بعد از ۱۰ سال حضور، افغانستان را ترک کرد.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.