کمیسیون انتخابات: حدود ۲۴ درصد مراکز تثبیت رای‌دهی امنیت ندارند/ فیفا: رفتار حکومت با کمیسیون مداخله‌جویانه است

گزارشگر:سه شنبه 15 حوت 1396 - ۱۴ حوت ۱۳۹۶

معاون عملیاتی کمیسیون انتخابات می‌گوید که حدود ۲۴ درصد مراکز تثبیت شده رای دهی امنیت کامل ندارند و نهادهای امنیتی باید در ایجاد امنیت در این مراکز همکاری کنند.
mandegar-3وسیمه بادغیسی معاون عملیاتی کمیسیون انتخابات روز دوشنبه (۱۴ حوت) در نشست مشورتی اعضای این کمیسیون با نهادهای حکومتی و بین المللی، از عدم تامین امنیت مراکز رای دهی در روند انتخابات ابراز نگرانی کرد.
خنم بادغیسی گفت: « یکی از مسایل در بعد امنیت این است که در حدود ۲۴ درصد از مراکز تثبیت شده رای دهی، امنیت به طور کافی تامین نیست؛ در نشست امروزی راه‌های جستجو می‌شود که چگونه مردم از حق رای دهی شان محروم نشوند».
به گفته او، هدف از نشست امروزی این است که چگونه می شود نهادهای حکومتی و بین المللی در امر تهیه فهرست رای دهندگان کمیسیون را یاری رسانند.
او تاکید کرد که همکاری نهادهای حکومتی و بین المللی برای تامین شفافیت در انتخابات مهم است و نهادهای امنیتی باید در این زمینه همکاری به موقع و مطابق به پلان عملیاتی کمیسیون انتخابات در زمینه تهیه فهرست رای دهندگان، داشته باشند.
معاون عملیاتی کمیسیون انتخابات افزود، تهیه و تدارک مواد برای ثبت نام رای دهندگان در دفاتر مرکزی در حال پایانی خود قرار دارد و بسته بندی و انتقال مواد ثبت نام رای دهندگان به مراکز ولایات و ولسوالی‌ها از اول ثور تا ۱۳ ثور صورت می‌گیرد.
خانم بادغیسی تصریح کرد که روند تهیه فهرست رای دهندگان از اواخر ماه ثور آغاز می شود و تا ۱۳ ماه جوزا به پایان می‌رسد.
به گفته او، تهیه فهرست رای دهندگان در روند انتخابات، یک امور بنیادی است که بر اساس تذکره ورقی صورت می‌گیرد.
رفیع الله بیدار عضو دیگر کمیسیون انتخابات نیز گفت که نهادهای امنیتی باید امنیت کارمندان، ناظران، مراکز ثبت نام رای دهندگان و مراکز رای دیهی را تامین امنیت کنند.
آقای بیدار افزود، میکانیزم‌ها طوری سنجیده شوند که اشخاص زورمند و نیروهای امنیتی خود نیز در امور انتخابات مداخله نکرده و نیز نیروهای امنیتی در بازداشت کسانی که به تقلب متهم می‌شوند همکاری کنند.
به گفته او، تیم‌های مشترک از نهادهای مختلف در بخش‌های کاری روند انتخابات ایجاد شده تا مسایل انتخابات را به پیش ببرند.
او تصریح کرد، کمیسیون انتخابات در بعد عملیاتی نیز به همکاری‌های نهادهای دولتی به ویژه نهادهای امنیتی ضرورت دارد.
نشست مشورتی امروز کمیسیون انتخابات با حضور نمایندگان سازمان ملل متحد و نهادهای حکومتی در دایر شده بود.
انتفاد فیفا از مداخله حکومت در کمیسیون انتخابات
در این حال، موسسه انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان (فیفا) اعلام کرده که برخورد حکومت در مسایل مربوط به کمیسیون انتخابات در جریان یک سال گذشته مداخله‌جویانه بوده است.
انتفاد فیفا از مداخله حکومت در کمیسیون انتخابات
موسسه انتخابات آزاد و عادلانه افغانستان (فیفا) اعلام کرده که برخورد حکومت در مسایل مربوط به کمیسیون انتخابات در جریان یک سال گذشته مداخله‌جویانه بوده است.
محمد نعیم اصغری مسوول برنامه‌های فیفا روز دوشنبه (۱۴حوت) در یک نشست خبری در کابل برخورد حکومت با کمیسیون انتخابات در جریان یک سال را مداخله‌جویانه خواند.
وی گفت که به دلیل ضعف و بی برنامه‌گی که در جریان بیش از یک سال در کمیسیون انتخابات حاکم بوده، مداخله حکومت در امور کمیسیون کاملا محسوب بوده و اعتراضات گسترده جریان های سیاسی را نیز برانگیخته است.
وی تاکید کرد که این نگرانی هنوز هم موجود است و کمیسیون با کارکرد مسوولانه و مسلکی باید ثابت کند که در معرض مداخله حکومت قرار ندارد.
مدیر برنامه‌های فیفا با اشاره به احتمال تاخیر در برگزاری انتخابات سال آینده که پیش از این از سوی کمیسیون مطرح شده است، بیان داشت که اعلام تاخیر یا تعویق انتخابات وظیفه کمیسیون مستقل انتخابات نیست و این نهاد به صورت غیر قانونی در این مورد تصمیم گیری می کند.
اصغری خاطر نشان کرد که شاخصه‌هایی که برگزاری یک انتخابات شفاف و به موقع را زیر مدیریت کمیسیون انتخابات تضمین کند تاکنون مشاهده نشده است.
همچنان براساس یک نظر سنجی که فیفا از نمایندگان مجلس کشور داشته نیز اکثریت وکلای مجلس برخورد حکومت با کمیسیون انتخابات را مداخله جویانه عنوان کرده اند.
در این بررسی آمده است که از میان ۸۰ وکیل که از ولایات مختلف افغانستان در این بررسی شرکت کرده اند ۹۰ در صد آنها برخورد حکومت با کمیسیون انتخابات را مداخله جویانه و در تضاد با احکام قانون می‌دانند.
یافته‌های این نظر سنجی همچنان نشان می‌دهد که کمیسیون انتخابات درجریان یک سال در بخش آمادگی ها برای برگزاری انتخابات به شدت ضعیف عمل کرده و در سردرگمی و بی برنامه‌گی مطلق قرار داشته است.
بیش از نیمی شرکت کنندگان این نظر سنجی نیز به برگزاری به موقع انتخابات پارلمانی و شورای ولسوالی ها در سال آینده خورشیدی بی باوری نشان داده و با طرح تک کرسی شدن حوزه های انتخاباتی نیز مخالفت کرده اند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.