احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:سه شنبه 14 حمل 1397 - ۱۳ حمل ۱۳۹۷
برنامه جهانی غذای سازمان ملل یا WFP اعلام کرد که کسانی که در افغانستان امنیت غذایی ندارند به ۱۳ میلیون تن رسیدهاند.
دیوید بیزلی، مدیر اجرایی این برنامه روز دوشنبه ۱۳ حمل، در یک نشست خبری در کابل گفت که سه سال پیش این رقم حدود ۹ میلیون تن بود.
بیزلی افزود که از مجموع ۱۳ میلیون تن، ۸ میلیون آن با نداشتن امنیت حاد غذایی رو به رو هستند و نمیدانند که غذای بعدی آنان چطور تامین خواهد شد.
بنابر تعریف بانک جهانی، امنیت غذایی به معنای «دسترسی همگان، در همه وقت به غذای کافی و متنوع برای داشتن یک زندگی سالم» است.
آقای بیزلی که از کابل دیدار میکند، این شرایط را شکننده خواند و از این وضعیت ابراز نگرانی کرد.
او گفت که بیثباتی، جنگ، خشکسالی، تغییر اقلیم، وضعیت شکننده افغانستان و برگشت مهاجران از کشورهای دیگر عاملهای افزایش میزان نبود امنیت غذایی در طول سه سال گذشته بوده است.
این مقام ارشد سازمان ملل هشدار داد که اگر به این موضوع رسیدگی نشود، نبود امنیت غذای میتواند باعث ایجاد مشکلها و مهاجرتهای جدید در افغانستان شود.
به گفته او، برای مقابله با این پدیده و کمک به حدود ۲.۷ میلیون تن در افغانستان، این برنامه نیاز به ۱۸۴ میلیون دالر دارد.
او گفت که این پول برای کمکهای اضطراری در نظر گرفته شده است و از این مقدار بودجه تا اکنون ۳۰ درصد آن تامین و ۳۰ درصد از کل بودجه مطالبه شده نیز باید در شش ماه آینده مصرف شود.
در گزارشهای پیشین برنامه جهانی غذا شماری افرادی که دچار امنیت غذایی نبودند ۹.۳ میلیون نفر اعلام شده بود که ۳۳ درصد جمعیت این کشور را تشکیل میداد.
در این گزارش گفته شده بود که ۳.۴ میلیون نفر نیز با عدم مصونیت شدید اقتصادی روبریند، ولی اکنون به ۹ میلیون رسیده است.
بالا بودن میزان بیکاری و رشد کند اقتصادی عامل این کار اعلام شده بود.
امنیت غذایی یکی از هدفهای سند توسعۀ هزاره سوم سازمان ملل متحد است.
افغانستان در سال ۲۰۰۴ این سند را امضا کرد و متعهد شد که تا سال ۲۰۲۰ به هدفهای ۸ گانه آن دست یابد. با این وجود افغانستان در ده سال گذشته پیشرفت قابل ملاحظهای در تامین امنیت غذایی نداشته بلکه وضعیت بدتر نیز شدهاست.
آمارهایی که از سوی مقامهای بهداشتی افغانستان ارائه شده است، نشان میدهد که نزدیک به ۷۰ درصد جمعیت این کشور فاقد امنیت غذایی هستند. بر اساس این آمار بیشتر از ۵۰ درصد کودکان زیر پنج سال در افغانستان از اختلال در رشد رنج میبرند و بیشتر از ۳۰ درصد آنها نیز کمبود وزن دارند که این هر دو ناشی از عدم تغذیه سالم و مناسب است.
Comments are closed.