وزارت صحت عامه: زایمان خانه‌گی چالش‌برانگیز است

گزارشگر:دوشنبه 10 ثور 1397 - ۰۹ ثور ۱۳۹۷

مسوولان در وزارت صحت عامه می‌گویند که با وجود افزایش پوشش خدمات صحی در ولایات و ولسوالی‌ها هنوز هم ۴۵ درصد از کودکان در خانه متولد می‌شوند.
احمدخان نعیم معین خدمات صحی وزارت صحت عامه در «هفتمین کنفرانس ارائه نتایج صحی» زایمان خانگی را مشکلی برخواسته از باورهای سنی در mandegar-3کشور خواند که به چالشی فرا راه روند ارائه خدمات صحی به مادران و نوزادان شده است.
آقای نعیم گفت، با وجود گسترش مراکز خدمات صحی در ولایات و ولسوالی‌ها هنوز هم شماری زیادی از مردم به دلایل مختلف از درمان برخی از ضرورت‌های صحی‌شان در مراکز صحی خودداری می‌کنند.
به گفته وی، براساس تازه‌ترین آمارها؛ ۴۵ درصد از زایمان‌ها در کشور در منازل است که این مساله بر صحت مادران و کودکان تاثیر منفی بر جای گذاشته است.
در همین حال عطاء‌الله سید زی، رییس عمومی معلومات صحی این وزارت در نشست امروز با ارائه بریزنتیشنی در پیوند به دستاوردهای وزارت صحت عامه در یک سال گذشته از افزایش ده درصدی میزان پوشش خدمات صحی در کشور خبر داد.
وی گفت که درصدی پوشش صحی در سراسر کشور هم اکنون به ۸۷ درصد افزایش یافته که این رقم درسال ۲۰۱۱ کمتر از ۷۷ درصد بوده است.
سید زی با اشاره به تعداد مراکز صحی در تمام ولایات کشور بیان داشت که هم اکنون حدود دو هزار و ۳۰۰ باب کلینیک، شفاخانه و مرکز صحی در سراسر افغانستان فعالیت دارد و این مراکز توانسته میزان دسترسی مردم به خدمات صحی را به حداکثر برساند.
به گفته سید زی، بیشترین دریافت کنندگان خدمات صحی درکشور را زنان بین ۵ تا ۵۰ سال تشکیل می‌دهند.
وی در ارتباط به میزان کاهش مرگ و میر مادران و کودکان از رونما شدن تاثیرات خوب در این روند یاد آوری کرده گفت که مرگ و میر کودکان هم اکنون به ۵۰ مورد در هر هزار کودک رسیده که این رقم در مقایسه با سال‌های پیش یک تحول عمده را نشان می‌دهد.
آماری که در سال‌های قبل از میزان مرگ و میر کودکان ارائه شده بود ۱۵۰ مورد در هر هزار کودک را نشان می‌داد.
سید زی، آمار مرگ و میر مادران را نیز در سال‌های اخیر رو به کاهش خوانده گفت که به دلیل پایین بودن سطح دسترسی به خدمات صحی، مرگ و میر مادران در سال‌های پیش از هر ۱۰۰ هزار مادر، یک ۱۶۰۰ مادر بود که این رقم هم اکنون به ۶۰۰ تا ۷۰۰ تن رسیده است.
این مسوول وزارت صحت آمارهای فعلی از میزان مرگ و میر مادران و کودکان را نیز رضایت بخش ندانسته گفت که این وزارت پلان‌های اساسی روی دست دارد تا آمارهای یاد شده را بیش از این کاهش دهد.
سید زی در بخشی از سخنانش به امراض رو به افزایش و دربردارنده بیشترین قربانی در افغانستان اشاره کرده گفت که هم اکنون شماری از امراض همچون عارضه‌های قلبی، امراض ساری، سرخکان و… روز به روز افزایش یافته که این مساله جای نگرانی است.
وی همچنان بیشترین میزان قربانیان امراض را نیز ناشی از همین امراض دانسته گفت که امراض قلبی، امراض ساری و جنگ بیشترین قربانی را از مردم افغانستان می‌گیرد که در این بخش‌ها باید برنامه‌های پیشگیرانه روی دست گرفته شود.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.