در مجلس نماینده گان مطرح شد: برخورد با محافظان قیصاری شبیه برخورد نازی‌ها و اسراییلی‌هاست

گزارشگر:یک شنبه 24 سرطان 1397 - ۲۳ سرطان ۱۳۹۷

شماری از نماینده‌گان مردم در محلس نماینده‌گان، برخورد نیروهای کماندو با محافظان قیصاری را که شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، نشاندهنده جرم و خیانتی دانسته اند که در سطح جهان به جز از نازی‌های آلمان، اسرائیل و برخی گروه‌های غیر قانونی در برخی کشورها کسی مرتکب نشده است.
mandegar-3اعضای مجلس نماینده گان خواستار بررسی این مساله شده اند.
در مجلس دیروز مجلس نمایندگان به منظور بررسی این رفتار نیروهای امنیتی با محافظان قیصاری و خواست‌های معترضان ولایت‌های شمال هیاتی را موظف کرد.
عبدالرئوف ابراهیمی رییس مجلس نمایندگان در نشست امروز شنبه (۲۳ سرطان) این مجلس، گفت که هیاتی را متشکل از اعضای کمیسیون‌های امنیت داخلی، امور دفاعی و عدلی و قضایی این مجلس برای بررسی رفتار نیروهای ویژه امنیتی به فاریاب فرستاده می‌شود.
آقای ابراهیمی گفت: «کلیپ تصویری که از برخورد با محافظان قیصاری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده احساسات مردم به ویژه مردم ۱۰ ولایت را تحریک کرده است و این مساله به شکل جدی از سوی مجلس بررسی خواهد شد.»

او تاکید کرد که برخورد نیروهای امنیتی با محافظان قیصاری برخورد قومی نیست و نباید کسی آن را قومی جلوه دهد.
با این وجود، غلام حسین ناصری یک عضو مجلس نیز در این مورد گفت: «بر اساس ماده ۲۹ قانون اساسی تعذیب انسان در افغانستان ممنوع قرار داده شده است؛ ولی ویدیویی که از محافظان قیصاری در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده، نشاندهنده جرم و خیانتی است که در سطح جهان به جز از نازی‌های آلمان، اسرائیل و برخی گروه‌های غیر قانونی در برخی کشورها کسی مرتکب نشده اند.»
آقای ناصری افزود، سربازان و آمرین آنها که این جرم را مرتکب شده اند باید زیر پیگرد قانون قرار گیرند.
عبدالستار درزابی دیگر عضو مجلس نیز گفت: «برخورد با محافظان قیصاری عملکرد ارتش و کوماندوهای ارتش افغانستان نیست؛ بلکه این عملکرد نیروهای پاکستانی است که از طریق توهین به یک قوم می‌خواهند آتش جنگ را در کشور شعله ور سازند.»
آقای درزابی یاد آور شد که رییس جمهور غنی مقصر اصلی این برخورد است و باید در برابر مردمی که از پامیر تا هرات دست به اعتراض زده اند، پاسخگو باشد.
به گفته او، نحوه کنار زدن جنرال دوستم هم به این نحوی که حکومت در پیش گرفته است موفق نیست و «اگر یک دوستم را کنار بزند هزاران دوستم دیگر پیدا خواهند شد.»
او تاکید کرد که حکومت برای به صلح کشاندن تروریستان تضرع می‌کند؛ اما یک قومی بزرگ این کشور را که با خون و رای خود این حکومت را ایجاد کرده‌اند، کنار می‌زند.
قدرت الله ذکی هم گفت که فاجعه شمال از ۱۱ روز به این طرف ده‌ها هزار نفر را به جاده‌ها و سرک‌ها بیرون کرده است، ولی هیچ گوش شنوایی وجود ندارد که صدای آنان را بشنود.
آقای ذکی هشدار داد: «در صورتیکه حکومت ظلمی را که با محافظان قیصاری صورت گرفته بررسی و مرتکبان آن را محاکمه نکند، ما خود در مورد آنان تصمیم خواهیم گرفت؛ زیرا توهین و تحقیر را هیچ کس پذیرفته نمی‌تواند.»
اما، برخی نمایندگان مجلس از برخورد نیروهای امنیتی با محافظان قیصاری حمایت کردند.
تصاویری که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است، نشان می‌دهد که نیروهای امنیتی محافظان قیصاری را به زمین خوابانده، دست‌های شان را در پشت سر بسته و آنان را با لگد می‌زنند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.