احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





مخالفت طالبان با تخریب پایگاه‌های نیروهای خارجی

- ۰۴ سنبله ۱۳۹۱

طالبان مخالفت خود را با تصمیم ناتو مبنی بر تخریب پایگاه‌های نظامی‌اش بعد از خروج نیروها از افغانستان در سال ۲۰۱۴ اعلام کرده اند. همزمان، حکومت افغانستان از ناتو خواسته که این پایگاه‌ها را به افغان‌ها واگذار کند.
گروه طالبان در بیانیه‌یی که در صفحه انترنتی خود منتشر کرده، گفته است درحالی که خروج از افغانستان «یک گام مثبت» است، تخریب زیرساخت‌های به جا مانده «کاملا غیرعقلانی» می‌باشد.
در ده سال گذشته صدها پایگاه نظامی در افغانستان تاسیس شده اند. نیروهای تحت رهبری ناتو با حکومت افغانستان در گفت‌وگو می باشند که تا پایان سال ۲۰۱۴ برخی از این پایگاه ها را به نیروهای امنیتی افغانستان واگذار کنند و اکثر آنها را نابود سازند.
قبلا روزنامه واشنگتن پست گزارش داده است که یک شرکت امریکایی قراردادی به ارزش ۵۷ میلیون دالر را برای برنامه ریزی تخریب صدها پایگاه نظامی به دست آورده است. این شرکت قبلاً در مسدود سازی پایگاه های نظامی در عراق کار کرده است.
جنرال جان آلن، فرمانده نیروهای بین المللی در افغانستان گفت: «ما بیشتر از ۶۰۰ پایگاه در افغانستان داریم. بعضی از این پایگاه ها بسیار کوچک برای یک واحد از سربازان اند و برخی از آنها، پایگاه‌های بسیار بزرگ استراتژیک هستند». جان آلن افزود که وقتی نیروهای تحت رهبری ناتو از افغانستان خارج می‌شوند، بسیاری از پایگاه‌های شان تخریب می‌گردند.
سخنگوی نیروهای تحت رهبری ناتو در افغانستان گفت که تصمیم در مورد واگذاری پایگاه های نظامی به حکومت افغانستان یا مسدود ساختن آنها توسط «کمیسیون مسدود سازی پایگاه ها» گرفته می شود. این کمیسیون را وزارت مالیه افغانستان رهبری می کند.
سخنگوی ناتو گفت: «در وضعیت هایی که حکومت افغانستان خواستار پایگاه های نیست که نیروهای آیساف ترک می کنند، پایگاه ها غیرنظامی ساخته می شوند و زمین آن به حالت اولی درآورده می شود».
به گفته این مقام ناتو، در چند ماه گذشته دو سوم این پایگاه ها به حکومت افغانستان انتقال داده شده اند. اما مقام های افغانستان مدعی اند که شمار بیشتر پایگاه ها تخریب شده و معدودی از آنها به حکومت تسلیم داده شده است. دلیلی اصلی این کار، هزینه نگهداری این پایگاه ها عنوان شده است.
سیامک هروی، معاون سخنگوی ریاست‌جمهوری افغانستان گفت که حامد کرزی از نیروهای ناتو خواسته است پایگاه های شان را به افغانستان بسپارند: «پایگاه های نظامی برای افغانستان به مثابه ثروت نظامی است. به دلیل وضعیت وخیم اقتصادی، حکومت افغانستان نمی تواند پول زیادی را برای ساخت چنین پایگاه ها مصرف کند».
مقام های نظامی بین المللی در این رابطه گفت‌وگو کرده اند که نیروهای امنیتی افغانستان قادر به مدیریت همه پایگاه های نظامی به جا مانده از نیروهای بین المللی نیستند، خصوصا آن پایگاه هایی که در روستاهای دورافتاده قرار دارند و سرکی وجود ندارد تا آنها را به شهرها وصل نماید.
براساس برخی گزارش‌ها، شماری از پایگاه های نظامی ناتو بعد از این که از سوی این نیروها تخلیه شده اند، به پایگاهی برای شورشیان مبدل گشته اند. هروی در این رابطه گفت: «ما درک می‌کنیم که برای حکومت افغانستان خیلی مشکل است که بعضی از این پایگاه ها را محافظت کند، اما ناتو پیش از اجرای تصمیم خود مبنی بر تخریب همه این پایگاه‌ها، باید مشوره حکومت افغانستان را بگیرد».
احمد بهزاد، یکی از نمایندگان پارلمان افغانستان گفت که تخریب همه پایگاه های نظامی ناتو در این کشور، «یک اقدام غیرقانونی» و هزینه اضافی برای جامعه بین‌المللی در افغانستان است: «در هر صورت، اکثر این پایگاه ها از پول های پرداخته شده به خاطر دولت افغانستان ساخته شده اند».
گروه طالبان ادعای مشابهی دارد. آنها در اعلامیه خود گفته اند: «افغان ها در این پایگاه ها حق دارند، زیرا در خاک افغان‌ها و با پول‌هایی ساخته شده که به نام افغان‌ها جمع آوری شده اند». طالبان افزوده اند که باقی گذاشتن پایگاه‌های ناتو «برای مردم زجر دیده افغانستان بسیار مفید است».
کته کلرک از شبکه تحلیلگران افغانستان این موضوع را «خیلی عجیب» می‌بیند. او می‌گوید: «طالبان فرض می‌کنند که این پایگاه از سوی نیروهای امنیتی افغانستان علیه آنها استفاده نخواهند شد… این نشان دهنده اعتماد به نفس فوق‌العاده یا حماقت است».
به گفته این عضو شبکه تحلیلگران افغانستان، طالبان اطمینان دارند که جنگ افغانستان یا ادامه نمی یابد و یا این که آنها به پیروزی می رسند: «موضوع تاریخی این است، وقتی که شوروی سابق افغانستان را ترک گفت، جنگ افزار، نیروی هوایی و توپخانه‌یی که از خود به جا گذاشتند، اساساً در میان گروه‌های مسلح مختلف تقسیم شدند».

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.