احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:سه شنبه 20 سنبله 1397 - ۱۹ سنبله ۱۳۹۷
دفتر نی (حمایت کنندۀ رسانههای آزاد) افغانستان میگوید که تلفات خبرنگاران در حکومت چهار سال عمر حکومت وحدت ملی، چهار برابر افزایش یافته است.
این نهاد با ابراز نگرانی در مورد افزایش بیسابقۀ تلفات خبرنگاران در چهار سال عمر حکومت وحدت ملی، آن را وحشتناک عنوان کرد.
عبدالمجیب خلوتگر رییس دفتر نی دیروز دوشنبه (۱۹ سنبله) در یک نشست خبری، گفت، از سال ۲۰۱۵ الی ۲۰۱۸ میلادی، ۵۳ خبرنگار و کارمند رسانهیی جان باختنهاند و این در حالی است که از سال ۲۰۰۱ الی ۲۰۱۴ میلادی، ۴۲ خبرنگار و کارمند رسانهیی کشته شدهاند.
آقای خلوتگر میگوید: این آمار نشان میدهد که به طور میانگین در حکومت وحدت ملی، هر سال ۱۳ خبرنگار کشته شده است؛ در حالی که در ۱۴ سال قبل از حکومت وحدت ملی به طور میانگین هر سال ۳ خبرنگار کشته شدهاند که مجموعا ۹۵ خبرنگار داخلی و خارجی کشته شدهاند
آقای خلوتگر میگوید که ۴۴ درصد خبرنگاران جان باخته در ۱۲ سال حکومت آقای کرزی و ۵۶ درصد آن در چهار سال حکومت وحدت ملی به ثبت شده است.
آقای خلوتگر میگوید که این آمار نشاندهنده افزایش چهار برابری تلفات خبرنگاران در چهار سال اخیر است و از سویی هم؛ عمق فاجعه در حکومت وحدت ملی را به نمایش میگذارد.
رییس دفتر نی در این نشست گفت، حمله تروریستی دهم ثور در شش درک کابل که در آن ۹ خبرنگار و کارمند رسانهیی کشته شدند و همچنان حمله تروریستی بر باشگاه پهلوانی میوند در غرب کابل که منجر به کشته شدن دو کارمند رسانهیی شد، بیانگر این است که خبرنگاران عمداً هدف قرار میگیرند.
آقای خلوتگر افزود، تصاویر ثبت شده از حمله تروریستی چهارشنبه سیاه و همچنان نتیجه کالبد شکافی نشان میدهد که کشتار خبرنگاران در این انفجار تصادفی نبوده است؛ زیرا اجساد به حدی متلاشی شده بودند که نشان میداد عمداً مورد هدف قرار گرفتهاند.
رییس اجرایی دفتر نی در مورد حمله اخیر گفت:» انفجار دوم در چهارشنبه سیاه که خبرنگاران را هدف قرارداد، با تفاوت بیشتر از ۴۵ دقیقه از انفجار اول صورت گرفت و این نشان میدهد که این انفجار ناشی از بمساعتی نبوده؛ بلکه بمکنترلی بوده، با توجه به این که دستگاه جمر بر موتر نصب شده بود، واقعا تروریستان اینقدر فرصت داشتند که جمر را بردارند و نیروهای امنیتی متوجه نشدند»؟»
دفتر نی باور دارد که حکومت تلاش دارد تا پوشش زنده از حملات تروریستی را متوقف کند. آقای خلوتگر میگوید که بر اساس ماده ۵۰ قانون اساسی افغانستان، حق دسترسی به اطلاعات که شامل پوشش زنده هم میشود، حق مردم افغانستان است، هیچ کس نمیتواند به هیچ بهانهیی این حق را از مردم بگیرد.
او تأکید کرد که تامین امنیت شهروندان، به ویژه خبرنگاران از وظایف عمده حکومت است.
رییس اجرایی دفتر نی می گوید:”اگر حکومت توانایی تامین امنیت خبرنگاران در جریان پوشش زنده رویدادهای تروریستی را ندارد، باید اجازه بدهد که این رویدادها با پهباد پوشش داده شوند؛ در غیر آن باید نیروی ویژهیی را در جریان رویدادهای تروریستی موظف به تامین امنیت خبرنگاران نماید.”
این درحالی است که شام چهار شنبه (۳۰ جدی) سال ۱۳۹۴ رویداد یک حمله کننده موتر حامل کارمندان گروه رسانهیی موبی را در سرک دارالامان در نزدیک سفارت روسیه هدف قرار داد.
اما گذشته از اینها، امسال، سال مرگبار برای خبرنگاران افغانستان بود. پیش از این در دهم ثور سال جاری، یک حمله کننده دیگر در منطقه شش درک، در مربوطات حوزه نهم شهر کابل خبرنگارانی را هدف قرار داد که برای پوشش یک حمله انتحاری جمع شده بودند. در آن حمله، ۹ خبرنگار، عکاس و تصویر بردار رسانههای داخلی و خارجی کشته شدند. همچنان در چهار شنبه سیاه اخیر دو تن از خبرنگاران تلویزون طلوع در غرب کابل در نتیجۀ یک انفجار جان باختند.
Comments are closed.