احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:رسول خان امین/ چهار شنبه 21 قوس 1397 - ۲۰ قوس ۱۳۹۷
بخش دوازدهم/
۱٫ خوشتیپ باشید: بوتهای خود را رنگ کنید و موهای خود را شانه. جذاب لباس بپوشید به گونهیی که شبیه یک متخصص به نظر بیایید. وقتی خوب لباس پوشیدهاید، احساس اطمینان خواهید کرد. اگر نمیدانید که چه تیپ و ظاهری برای شما مناسب است، میتوانید از اطرافیان و یا کسانی که تجربۀ کافی در این زمینه دارند مشوره بگیرید. حتماً برای آراستن ظاهرِ خود وقت بگذارید. دوباره تأکید میکنم که مخاطبان به بستهبندی و ظاهر پیام که شما جزیی از آن به شمار میآیید، توجه فراوانی میکنند.
۲٫ نفس عمیق بکشید: احساس کنید که انرژی شما با تنفس تأمین میشود. پُرشدن و خالی شدنِ ششهای شما از اکسیجن مانند ماشینی است که به شما قدرت حرکت میدهد. پس قدر این سوخت مهم را بدانید. خیلی آرام چند تنفسِ شکمی داشته باشید، این عمل به آرامشتان کمک بسیاری میکند. اگر نگران هستید که مخاطبان متوجه تنفس عمیقِ شما شوند و به این موضوع پی ببرند که در حال آرام کردنِ خود هستید، میتوانید از زبان بدنِ خود کمک بگیرید و یا به آرامی کمی آب بنوشید.
۳٫ با بدنتان بیشتر دوست باشید: ببینید هیجان و انرژی و یا استرس روزِ اجرایتان بیشتر در کدام نقاط بدنتان خود را بروز میدهد. زانوهایتان قفل میشود یا دستانتان یخ میکند؟ دهنتان خشک شده و یا پیشانیتان با عرق تَر میشود؟ سعی کنید این انرژی و هیجان که در درون شماست را در اختیار خود درآورید؛ زیرا به شما قدرت داده و شما را به حرکت درمیآورد. از جادوی این انرژی غافل نباشید.
۴٫ بر روی چهرۀ مخاطبانِ خود تمرکز کنید: در هنگام سخنرانی سعی کنید ارتباط چشمی با مخاطبانِ خود را حفظ کنید. در میان مخاطبان چهرههای دوستانه را پیدا کرده و در هنگام سخنرانی به آنها نگاه کنید. لبخند، تأیید و تکان دادنِ سر به نشانۀ موافقت از سوی مخاطبان، باعث دلگرمی شما در طول سخنرانی خواهد شد.
۵٫ حرکت کنید: حرکت کردن میتواند شما را از وضعیتِ اضطراب خلاص کند. شما باید بدانید که تنها بهوسیلۀ مغزتان فکر نمیکنید، بلکه قسمتی از تفکراتتان توسط بدنتان انجام میشود همین لحظه به این موضوع فکر کنید و به یاد بیاورید که وقتی در گذشته در یک شرایط پُراسترس قرار گرفتهاید چه عکسالعملهایی از خود بروز دادهاید؛ مثلاً وقتی به پاسخ سوالی سخت فکر میکنید و یا موضوع خاصی ذهنتان را به خود مشغول کرده، به سرعت راه میروید و یا قدم میزنید و یا حالتِ متفکرانه به خود گرفته و به جایی ضربههای پی درپی وارد میکنید. گاهی هم با فشار به شقیقههایتان منتظر پاسخ مناسب میشوید. هنگام صحبت کردن و یا توضیح دادن در مورد مسألهیی، دستانِ خود را تکان میدهید و تصور میکنید که حرکت دادن دستهایتان به تمرکز و یادآوری سخنانتان کمک میکند. احساس میکنید که با حرکتهای اینچنین بهتر فکر کرده و به راهحل مناسبتری دست مییابید.
Comments are closed.