احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:رسول خان امین - ۱۱ حوت ۱۳۹۷
بخش چهـلونهـم /
بسیار مهم است که نگرش مخاطبان را در مورد موضوع کشف کنید. وقتی دانستید که تصور آنها در خصوص موضوع سخنرانیتان اشتباه است، باید در سخنرانی دقایقی را برای تعریف درستِ موضوع و هدف سخنرانی اختصاص دهید. توصیه میشود لحظات ابتدایی را برای این کار در نظر بگیرید. علاوه بر نگرش مخاطبان در مورد موضوع، بسیار مهم است که بدانید نگرش آنها در مورد شما چیست! در مورد شما چه فکری میکنند و از شما چه میدانند؟ آیا با شما آشنا هستند؟ قبلاً در برنامهها و جلساتِ شما شرکت کردهاند؟ اگر شخصی از شرکتکنندهگان، دیدی منفی نسبت به شما داشته باشد، ذهنِ او بهصورت اتوماتیک، شما و صحبتهای شما را فیلتر خواهد کرد. این قبیل اتفاقات، اغلب زمانی روی میدهند که سمینار در سازمانها و ادارات برگزار میشود. بهطور معمول، کارکنانِ این قبیل سازمانها، بهصورت اجباری در سمینار شرکت میکنند. نگرش مخاطبان دو قسمت دارد: اول نگرش نسبت به شخص سخنران و دوم نسبت به موضوع سخنرانی.
۱٫ نگرش مخاطبان نسبت به سخنران: مخاطبان باید نسبت به سخنران حسِ خوب داشته باشند تا صحبتهایش را قبول کنند. مخاطبان باید قبول کنند که سخنران در موضوع مورد بحث یک متخصص است و از صلاحیت کافی برخوردار است. مثلاً: فرض کنید یک سخنران بخواهد در مورد راههای کسب ثروت سخنرانی نماید، اما موترش سراچه است و لباس شیک و مرغوبی نپوشیده است؛ به نظر شما مخاطب چگونه قضاوت خواهد کرد؟ یا اینکه شما بخواهید برای همکارانتان سخنرانی نمایید، اما همکارانتان تواناییها و دانش شما را باور ندارند؛ فکر میکنید سخنرانی شما موفق خواهد شد؟
۲٫ نگرش مخاطبان نسبت به موضوع سخنرانی: موضوع سخنرانی مهم است. برای بعضی مخاطبان ممکن است موضوع جنبۀ غیرضروری و تجملی و برای برخی دیگر ممکن کاملاً جنبۀ ضروری داشته باشد. مثلاً: یادگیری مهارت سخنرانی را عدهیی کاملاً غیرضروری و تجملی میدانند و حتا حاضر به وقت گذاشتن و حضور در یک کارگاه آموزشی رایگان را ندارند. از طرف دیگر، افرادی برای ارتقای شغلی آن را ابزاری بسیار مهم میدانند و حاضرند هزینۀ زیادی هم بابت آن بپردازند و تازه این هزینه را هم یک سرمایهگذاری عالی میدانند.
راهکارهای پیشنهادی شما، چه منافعی برای آنها دارد؟
مواردی پیش میآید که شما به سخنرانی برای کارکنان یک سازمان دعوت میشوید. ممکن است افزایش بهرهوری و توانمندی سازمان، منفعت مستقیمی برای نفرات شرکتکننده نداشته باشد و یا حداقل، درک شرکتکنندهگان اینگونه باشد. در آن صورت، آنها به سخنان شما گوش نخواهند کرد. باید در مرحلۀ تحقیقات و مطالعات برای سخنرانی، در سخنانتان منافعی را برای مخاطبان در نظر بگیرید و آنها را بازگو کنید. به عنوان مثال: میتوانید در ابتدای سخنرانی خود اینگونه بگویید: تا ۵۰ دقیقۀ آینده، ۵ روش را بررسی میکنیم که علاوه بر افزایش فروش شرکت، افزایش درآمد شما را نیز در بر خواهند داشت. باید بتوانید اشتیاق حضار را برانگیزید تا مشتاق صحبتهای شما شوند. برای این منظور، همیشه قبل از طراحی سخنرانی، سوالات زیر را از خودتان بپرسید و به آنها پاسخ دهید:
• منافع آنها را شناسایی کنید. توجه به سخنان شما چه مزایایی برای آنها خواهد داشت؟
• راهکارهای پیشنهادی شما چه نتایج مثبتی را برای آنها در بر خواهد داشت؟
• اگر به توصیههای شما عمل کنند، چه سودمندییی نصیب آنها میشود؟
این موارد کلیدِ روشن شدن مخاطبانتان خواهند بود. هر زمان احساس کردید نسبت به سخنانتان بیتوجه شدند، میتوانید با بیان کردن یکی از این موارد، به راحتی کلید روشن شدن آنها را فشار دهید.
Comments are closed.