احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





کلینتون: نگران سرنوشت‌ زنان افغان هستیم

- ۱۳ دلو ۱۳۹۱

هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده امریکا پیش از این که کرسی وزارت خارجه را ترک کند، گفته است که امریکا همزمان به آماده‌گی نیروهایش برای خروج از افغانستان، در مورد سرنوشت زنان این کشور نگران است.
هیلاری کلینتون روز پنج‌شنبه گفت که حمایت از زنان افغانستان را به عنوان مهمترین موضوع در نظر دارد. او برای نخستین‌بار اعلام کرد که بعد از ختم کارش به عنوان وزیر خارجه، به عنوان یکی از دو رییس شورای زنان افغان – ایالات متحده در دانشگاه جورج تاون باقی می‌ماند.
خانم کلینتون یک روز پیش از این‌که حکومت را ترک و کرسی وزارت خارجه را به جان کیری واگذار کند، گفت: «رفاه زنان و دختران در افغانستان نگرانی دوامداری برای ایالات متحده امریکا است». او روز جمعه کرسی وزارت را به جان کیری واگذار کرد.
ده سال بعد از سرنگونی رژیم طالبان، حالا حدود ۳۰ درصد دانش‌آموزان مکتب‌ها را دختران تشکیل می‌دهند. حضور زنان در اجتماع و سیاست در قانون تضمین شده و ۲۵ درصد اعضای مجلس نماینده‌گان افغانستان نیز زنان هستند. شمار اندک زنان در مقام‌های عالی دولتی نیز کار می‌کنند.
اما با وجود این پیشرفت‌ها، گزارش‌ها از افزایش خشونت علیه زنان حکایت دارند. در ماه‌های اخیر گزارش‌های وحشتناکی از بدرفتاری  و موارد قتل زنان در افغانستان انتشار یافته است.
در ماه‌های اخیر گزارش‌های وحشتناکی از بدرفتاری و موارد قتل زنان در افغانستان نشر شده است. در ماه‌های اخیر گزارش‌های وحشتناکی از بدرفتاری و موارد قتل زنان در افغانستان نشر شده است.
هیلاری کلینتون افزود: «هنوز باورهایی وجود دارند که اجازه نمی‌دهند زنان به عنوان انسان کامل نگریسته شوند و هنوز خشونت وجود دارد. برخی از این خشونت‌ها ریشه فامیلی دارند، بعضی دیگر با مسایل روستایی مرتبط اند، و موجب بخشی از این خشونت‌ها، طالبان هستند. این‌ها، زنان و دختران را در مخاطره می‌اندازند».
به گفته خانم کلینتون، همزمان به آماده‌گی نیروهای امریکایی به خروج از افغانستان تا پایان سال ۲۰۱۴ میلادی، برای ایالات متحده امریکا مهم است «از آن نیروهای جامعه افغانی حمایت کند که می‌پذیرند نقش و حقوق زنان باید به آن‌ها داده شود».
او اشاره کرده که هرچند زنان افغانستان بعد از سقوط رژیم طالبان در سال ۲۰۰۱ دست‌آوردهای خوبی دارند، «این نیز یک واقعیت است که در بسیاری بخش‌های جامعه خصوصاً در مناطق روستایی تغییرات بسیار اندک رونما شده است».
در همین حال، شماری از زنان فعال از حکومت خواسته اند که شمار کرسی‌های مربوط به زنان در مقام‌های عالی را افزایش دهد. شبکه زنان افغانستان روز چهارشنبه از حامد کرزی انتقاد کرد که از تعیین یک زن به عنوان عضو دادگاه عالی خودداری کرده است.
زنان افغان همزمان نگران اند که با کاهش توجه جامعه جهانی، اراده سیاسی کافی برای حضور آنها در جامعه وجود نخواهد داشت. کلینتون تاکید کرد: «ما ضرورت داریم حمایت خود از زنان شجاعی را که به پا می‌خیزند و در مورد (حقوق شان) صحبت می‌کنند، ادامه دهیم».

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.