احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۲۰ دلو ۱۳۹۱
وزارت مبارزه با مواد مخدر میگوید که خروج نیروهای خارجی از کشور تاثیری بر مبارزه با این معضل ندارد. این در حالی است که در ۱۱ سال اخیر، سربازان خارجی افغانها را در محو کشت کوکنار کمک کرده اند.
در حال حاضر در ۱۸ ولایت افغانستان کوکنار کشت میشود که بیشتر آنها از ناامن ترین مناطق کشور هستند. از آن جمله میتوان از هلمند، قندهار، فراه و ارزگان نام برد که بیشترین درصدی کشت کوکنار را دارند.
مواد مخدر بزرگترین منبع تمویل طالبان است و در صورتی که این گروه بتواند مناطق بیشتری را در دست گیرد و از آنها برای کشت کوکنار استفاده کند، فرصتهای بیشتری برای راه اندازی حملات خواهد داشت.
براساس اظهارات وزیر مبارزه با مخدر، طالبان در سال گذشته میلادی ۴۰۰ میلیون دالر از کشت کوکنار به دست آورده اند.
ضرار احمد مقبل، وزیر مبارزه با مواد مخدر روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری در کابل گفت: “جامعه جهانی تعهداتی در مورد مبارزه با مواد مخدر با ما دارد و ما را حمایت می کند. بدون شک مبارزه با مواد مخدر پیشرفت خودرا خواهد داشت و ما نگرانی جدی در این مورد نداریم. پولیس و اردوی ما اردوی ده سال پیش نیست.”
در همین حال، لعل آقا هاشمی، رییس پولیس ولایتی مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله در این کنفرانس گفت، حالا توانایی پولیس به اندازه ای بلند رفته که می تواند قاچاقبران بزرگ مواد مخدر را بازداشت کند.
آقای هاشمی از بازداشت حاجی بختور، حاجی عیسی، امان الله افغان، حاجی عبدالهادی، حاجی سرور، حاجی بهاالدین و حاجی غلام حضرت خبر داد که به گفته او از قاچاقبران بزرگ میباشند.
تلاش مشترک
وزارت مبارزه با مواد مخدر تلاش دارد تا با هماهنگی و همکاری اردو و پولیس ملی مبارزه با مواد مخدر را شدت بخشد. این وزارت سمینار دو روزه ای را با اشتراک وزارت های دفاع و داخله و نهادهای محلی در کابل برگزار کرد تا حمایت آن ها را در این راه جلب کند.
آقای مقبل گفت: “همکاری ارگان های محلی نشان می دهد که ما به طرف آینده خوب می رویم. ما به دشمن اجازه نمی دهیم که سد راه پلان های ما شوند. کسانی که از کشت کوکنار حمایت می کنند در برابر قانون مجرم هستند. ما در ولایات ننگرهار، فراه و هلمند کسانی را که در کشت کوکنار دست داشتند، به سارنوالی معرفی کردیم.”
مقبل به کسانی که کشت کوکنار را تشویق میکنند، هشدار داد که در صورت ادامه این کار، مورد پیگرد قانونی قرار خواهند گرفت.
حکومت افغانستان در ۱۱ سال اخیر برنامه های مختلفی را برای تشویق دهقانان اجرا کرده که نتیجه قابل توجهی نداشته اند. به دلیل مفاد زیادی که کشت کوکنار دارد، دهقانان هنوز از آن دست برنداشته اند.
Comments are closed.