شــهر کابـل دریایـی ایستـاده در فصـل بارنـده‌گـی‌

- ۰۲ قوس ۱۳۹۸

شهروندان کابل همه‌ساله در فصل بارنده‌گی‌ها، به دلیل نبود کانالزاسیون و آب‌روهای استندرد، با مشکلات زیادی روبه‌رو می‌شوند. این در حالی است که وزارت شهرداری چندین سال است که از تطبیق پلان جدید شهری به ویژه حل مشکلات شهروندان کابل بخصوص در بخش آب‌روها و کانال‌های عمومیِ انتقال آب‌های ناشی از بارندگی‌ها سخن می‌گویند.
mandegarدر پی بارنده‌گی‌های روزهای پسین در کابل، نه تنها سرک‌های فرعی و پس‌کوچه‌ها بلکه جاده ٨٠ متره شهر نو، سرک‌های کوته سنگی منتهی به شهر و همچنین جاده شهید مزاری در غرب کابل شاهد آب‌خیزی‌های شدیدی بوده که عبور و مرور عابرین و حتی رفت و آمد وسایط نقلیه را با مشکل مواجه کرده است.
دکترسید علی اقبال کارشناس امور شهری در گفت‌وگو با خبرگزاری آوا عمده مشکلات را در زیرساخت‌های شهری دانسته و تاکید می‌کند که طی بیش از هجده سال متاسفانه هنوز شبکه کانالزاسیون منظم برای شهر کابل وجود ندارد و این باعث می‌شود که در فصل بارندگی‌ها در نقاط مختلف شهر، مردم با انباشت و تجمع آب روبه‌رو شوند.
به گفتۀ او، در این زمینه نه تنها شاروالی بلکه ادارات دیگری مانند بخش فاضلاب و کانالزیسیون شهری مسوول هستند، اما با این وجود هنوز برای ایجاد شبکه‌ها به صورت لازم کاری انجام نداده‌‌اند.
از سویی هم به باور آقای اقبال، به دلیل عدم فرهنگ شهرنشینی و بی‌توجهی شهرداری، شبکه‌های محدودی که وجود دارند نیز با گذشت زمان توسط انباشت زباله‌ها و خاکروبه‌ها از حاشیه سرک‌ها مسدود می‌شوند و در نتیجه باعث آب‌گرفتگی و سد معابر می‌گردند که این مشکل به اداره شاروالی کابل بر می‌گردد.
او همچنان افزود که شهروندان نیز در این زمینه بی‌تقصیر نیستند، زیرا زباله‌ها و بازیافت‌های ساختمانی خود را بجای اینکه به مکانی مناسب انتقال دهند در داخل جوی‌ها و آب‌روها می‌ریزند.
اقبال تاکید کرد: بیش ۱۵ سال است که شهروندان کابل با این مشکلات مواجه هستند. راه‌حل کوتاه مدت این است که در قدم اول شهرداری و سایر ارگا‌ن‌های ذیربط، پیش از بارندگی‌ها تدابیر لازم را روی دست بگیرند و در نقاطی که تجمع آب بیشتری وجود دارد، جوی‌ها را پاک‌کاری نمایند. گاهی نیز انتقال آب به صورت فزیکی توسط تانکرها باید انجام شود و درعین حال شهروندان نیز احساس مسوولیت داشته و در صورتی که ظرفیت شاروالی کم است مشارکت کنند و در پاک‌کاری جوی‌ها و آب‌روها سهم بگیرند.
مردم مناطق غرب کابل که اغلب از خدمات عمومی محروم‌اند، بیشتر از سایر شهروندان، از آفت‌های طبیعی رنج می‌برند. بگونه‌ای که حتی گاهی به دلیل فراهم نبودن امکانات اولیه، ادامۀ زندگی برایشان مشکل می‌شود.
علی‌جان که در منطقه ٢٠ متره عرفانی در غرب کابل زنده‌گی‌ می‌کند می‌گوید: همه ساله پیش از فرارسیدن فصل بارندگی که معمولا زمستان و بهار می‌باشد، با خرید کفش‌های مخصوص و مناسب، برای این فصل‌ها آمادگی می‌گیرد.
وی می‌افزاید که سال گذشته به دلیل نبود آب‌روها، شب هنگام آب داخل خانه‌هایش شده و بسیاری از وسائل زندگی از جمله مواد خوراکی را خراب کرده، این در حالی است که طبق اظهارات او هیچگاه از پرداخت مالیات و صفایی به دولت سرپیچی نکرده است.
این تنها علی‌جان نیست که با این مشکلات مواجه است ،بلکه اکثر شهروندان غرب کابل در این رابطه از دولت شکایت دارند.
خواستیم در این زمینه دیدگاه شهرداری کابل را نیز داشته باشیم اما متاسفانه سخنگوی این نهاد با وجود تماس‌های مکرر ما، حاضر به گفت‌وگو نشده و در نهایت تلفنش را نیز خاموش نمود.
قابل یادآوری است، از زمانی که خانمی به نام مرضیه مهمند سخنگوی شهرداری کابل شده است، یا اصلا در برابر مشکلات شهری پاسخگو نیست و یا اینکه درست پاسخ نمی‌دهد و به بهانه‌های مختلف از زیر بار مسوولیت شانه خالی می‌کند.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.