احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
گزارشگر:ابوبکر صدیق - ۲۲ قوس ۱۳۹۸
شورای نامزدان انتخابات ریاستجمهوری میگوید، در صورتی که کمیسیون انتخابات نتیجۀ تقلبی انتخابات را اعلام کند، مورد تأیید آنان قرار نمیگیرد و آنان دست اعمال بازدارنده میزنند.
این شورا در یک نشست خبری به روز چهارشنبۀ هفتۀ گذشته، ۲۰ قوس، در اعلامیهیی مشترک، نشست کمیسیون انتخابات را نمادین، عوامفریبانه، غیرموثر و فاقد معیارهای انتخاباتی دانسته و گقتند که به همین دلیل از اشتراک در این نشست انصراف کردند.
در اعلامیه شورای نامزدان آمده است که در نشست کمیسیون انتخابات ظرفیت و مدیریت انتخابات و عکسالعمل تکتهای انتخاباتی به خوبی روشن بود. اعتراف و شهادت به عملکردهای غیرقانونی کمیسیون انتخابات توسط کمیشنران با احساس وطنی، فقدان پاسخهای قناعتبخش و عدم اعتماد دستههای انتخاباتی که اکثریت مطلق اشتراک نکرده بودند و موقف تیم دولتساز که هیچگونه شکایت از تقلب نداشت و سرانجام، تنها تیم حاضر (ثبات و همگرایی) این نشست را به دلیل اعتراض ترک گفت؛ از مواردیست که پرده از تلاشهای ناکام کمیسیون انتخابات برای پوشش غلطکاریهایشان برداشت.
اعلامیه گفته است، شورای نامزدان به این باور است که مهار بحران انتخاباتی با نمایش دادنها و بازی با افکار عامه نمیشود. نه تنها سوءمدیریت کمیسیون انتخابات در شمارش آرا با عث بحران انتخاباتی گردید، بلکه موضعگیریهای اخیر کمیسیون انتخابات این روند را به شدت سیاست زده و از مسیری اصلیاش منحرف ساخته است.
در اعلامیه تذکر رفته است که شورای نامزدان برای عبور از این «انسداد» و روند انتخاباتی طرح حکومت مشارکت ملی انتخاباتیمحور را ارایه کرد و پیشنهاد شورای نامزدان دیالوگ میان تکتهای انتخاباتی، طرفهای سیاسی و نخبهگان کشور است تا این طریق بحران انتخابات مهار شود و اعتماد لازم و یکپارچه را احیا نمایند و دولت مسوول تشکیل شود.
شورای نامزدان اعلام کرده است که کمیسیون انتخابات با روش غلط اشتباه تاریخی کمیسیون قبلی را که امروز در زندان بهسر میبرند تکرار نکند؛ زیرا هر نوع اعلام کمیسیون انتخابات از نتایج تقلبی انتخابات، آشتباه بزرگ و به شدت بحرانآفرین است و مسوولیت آن به مستقیم به دولت و کمیسیون انتخابات بر میگردد.
این شورا گفته است که در صورتی که هشدارشان جدی گرفته نشود و کمیسیون انتخابات تصمیم عجولانه بگیرد، شورای نامزدان ریاستجمهوری، نتیجۀ تقلبی را نامشروع و دست به اعمال بازدارنده میزند.
بستۀ بحران افغانستان
اعضای شورای نامزدان انتخاباتی ریاستجمهوری در پاسخ به پرسشهای خبرنگاران گفتند که در صورت اعلام نتیجۀ انتخابات، کمیسیون انتخابات بستۀ بحران افغانستان را اعلام میکند.
احمدولی مسعود، نامزد انتخابات ریاستجمهوری و عضو این شورا در پاسخ به پرسشی گفت: انتخابات برای مردم ملالآور شده است و جلسات نمایشثی کمیسیون انتخابات نتیجۀ در پینداشت.
او گفت که در نشست نمایشی کمیسیون انتخابات بدون دو تیم انتخاباتی دولتی هیچ تیم اشتراک نداشت و یک این تیمها هم اجباراً اشتراک کرده بود که اعتراضگونه نشست را ترک کرد.
آقای مسعود افزود که اعلامیههای شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوی از طرف حکومت سانسور میشود و به رسانهها گفته شده است که اعلامیهیی شورای نامزدان را در رابطه به تشکیل حکومت مشارکت ملی انتخاباتمحور را منتشر نسازند.
او گفت که کمیسیون انتخابات شفافیت انتخابات را از بینبرده و میلیونها پول هزینه شده در این روند را به باد داده است و امروز تنها خبررسانی که یک امر دموکراتیک است، از طرف دولت سانسور میشود و خود را برنده اعلام میکنند تا دیگران برایشان تمکین کنند، اما این قابل قبول نیست.
او گفت که در انتخابات تقلب گسترده صورت گرفته، میزان پایین مشارکت و بالای تقلب نمایان گر این موضوع است، اما کمیسیون اسرار به اعلام نتیجۀ انتخابات دارد، ولی این نتیجۀ انتخابات نیست بستۀ بحران در افغانستان است.
او گفت که انتخابات از ابتدا به مکانیزم غلط راهاندازی شد و در روز انتخابات با غلطی پیشرفت و امروز با غلطی اعلام میشود، اما این اعلام بحران در کشور است، کمیسیون که باید بیطرف میبود، امروز بخش از بحران است.
او گفت که همین کمیسیون که خودش بخشی از بحران است، اسرار به اعلام نتیجۀ دارد، اما نمیدانیم که چه را اعلام میکنند؟ شورای نامزدان برای بیرون رفت از این مسألۀ طرح» حکومت مشارکت ملی انتخاباتمحور» را ارایه کرده است تا نظام سازی دوام یابد، مشارکت صورت بگیرد و مشروعیت ایجاد شود، او گفت که فورمل بُرد- بُرد در افغانستان وجود ندارد، یا همه «میبریم یا همه میبازیم» و طوری نیست که شما ببرید و ببازیم.
او گفت که فورمول بُرد این است تا تمام تیمهای انتخاباتی بنشینند، روی یک مکانیسم جدید کار کنند و حتا اگر روی نتیجۀ انتخابات توافق کنند، میتواند از بحران جلوگیری شود و زمانی که حکومت مشارکت ملی انتخاباتمحور ایجاد گردد، مشروعیت ایجاد میگردد، اما در غیر صورت گزینۀ بهتر این وجود ندارد.
همچنان، محمدشهاب حکیمی عضو دیگر شورای نامزدان انتخابات ریاست جمهوری میگوید: اگر کمیسیون انتخابات نتیجۀ را اعلام کند، نتیجۀ قابل پذیرش نیست؛ زیرا کمیسیون انتخابات نزد شورای نامزدان مشروعیت ندارد.
آقای حکیمی گفت که در افغانستان اقوام مختلف زندهگی میکنند، ما خواستیم که انتخابات به صورت درست پیشبرود، اما از ابتدا تا انتها به غلطی و تقلب پیشرفت.
او گفت که انتخابات درست صورت نگرفت، تقلبهای زیاد بود و این روشن است که کی تقلب کرده است، تیم دولت ساز؛ زیرا فرماندهان امنیه، والیها، ولسوالها و سایر افراد در اخیارشان بود.
او گفت که اگر فردا اعلام کنند که ما رییس جمهوری هستم، مورد قبول کسی نیست، اما ما میگویم باید توافق کنیم، نمیگویم که ۱۰ رییسجمهور باشد، باید مشترک بشنیم به توافق یک نفر را رییسجمهور انتخاب کنیم.
محمدحکیم تورسن، عضو دیگر شورای نامزدان در این نشست گفت که حکومت مشارکت ملی برای نجات مردم افغانستان و جلوگیری از فساد و چور چپاول است.
او گفت که اعلام نیتجۀ انتخابات از طرف کمیسیون انتخابات چالشجدید را در کشور رقم خواهد زد و حتا منجر به حکومت موازی خواهد شد.
به گفتۀ او، پیشنهاد حکومت مشارکت ملی انتخابات محور، گزینه نجات افغانستان در دست دو تیم متقلب است.
عنایتالله حفیظ، عضو دیگر این شورا، گفت که کمیسیون انتخابات را به تلاش به عوام فریبی متهم کرد و گفت که تلاش میکنند تا جعلکاران را به قدرت برساند.
آقای حفیظ گفت که کسانی که جعل کردهاند، باید به زندان بروند. او گفت که حکومت وحدت ملی شرکت سهامی عبدالله و غنی بود؛ اما حکومت مشارکت ملی گزینۀ نجات افغانستان است.
فاروق نجرابی، عضو دیگر شورای نامزدان، گفت که برای نجات از بحرانی که خط سفید تجزیه افغانستان را رقم میزند، باید حکومت مشارکت ملی انتخابات محور تشکیل شود.
بشیر بیژن، عضو دیگر شورای نامزدان در این نشست، کمیسیون انتخابات را به اعمال لجوجانه و خود خواهانه متهم کرد و گفت که تنها گزینۀ که میتواند افغانستان را نجات دهد، حکومت مشارکت ملی است.
Comments are closed.