احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۲۷ دلو ۱۳۹۱
با تمام شدن رابطه عاطفی چهگونه کنار بیاییم؟
بسیاری از مراجعان جوانی که به مراکز مشاوره مراجعه میکنند، اولین مشکلشان تمام شدن یا به قول خودشان «کات شدن» یک رابطه عاطفی است. احساس عمیق «از دست دادن» است که آنها را راهی مراکز مشاوره کرده است. روانشناسان مختلف رویکردهای مختلفی برای درمان این حس منفی ناخوشایند دارند. اما به هر حال، توصیههای زیر برای بیشتر این آدمها کارساز است.
قدغنهای پس از قطع شدنِ یک رابطه
خیلیها بعد از تمام شدنِ یک رابطه عاطفی، کارهای عجیبوغریبی انجام میدهند تا جایی که میتوانید این کارها را انجام ندهید:
ـ تا ۶ ماه جایگزین، قدغن! شاید عمومیترین واکنشی که به عنوان یک راهحل به ذهن کسی که رابطه عاطفی تمامشدهیی در ذهنش تکان میخورد میرسد، این است که با یک آدم دیگر رابطه عاطفی برقرار کند. او میخواهد به خودش یا به معشوق سابقش ثابت کند که مشکلی نداشته و به راحتی میتواند با یک نفر دیگر به نتیجه برسد؛ اما این تصور کاملاً غلط است.
تا وقتی که نفر جدید فقط یک واکنش به نفر قبلی باشد، هیچوقت ما رابطه خوبی برقرار نخواهیم کرد. نفر جدید را ما معمولاً یا دقیقاً شبیه به آدم قبلی انتخاب میکنیم، یا دقیقاً برعکسش و یا هر آدم جدیدی را با او مقایسه میکنیم.
یادتان باشد تا موقعی که خاطره معشوق قبلی در ذهن شما پررنگ است، این کار در بهترین حالت یک نفر دیگر را بدبخت میکند و در بدترین حالت، کلکسیون شکستهای عشقیتان را کاملتر میکند.
پس لطفاً مدتی که سوگوار عشق قبلیتان هستید، به دنبال جایگزین نگردید. متوسط این مدت شش ماه است، اما شما خودتان دماسنجِ خودتان باشید. تا وقتی که حرارت رابطه قبلی به رفتار شما جهت میدهد، لطفاً رابطه جدیدی برقرار نکنید.
ـ پناه بردن به «مواد وابستهگیآور»، قدغن! تمام شدن رابطه عاطفی میتواند یک نفر را به دام استفاده از مواد وابستهگیآور (از مخدر بگیر تا الکول) بکشاند. خیلیها اولین سگرتشان را پس از تمام شدنِ یک رابطه عاطفی روشن کردهاند؛ اما لطفاً بهخاطر خودتان هم که شده، گریهها و افسردهگیهای بعد از تمام شدن را به گیجیِ بعد از سگرت و الکول، ترجیح دهید.
به شکست به عنوان یک فرصت خودشناسی نگاه کنید. خیلیها بعد از تمام شدن یک رابطه عاطفی، آدم مثبتتری میشوند. برای این آدمها دیگر نظر طرف مقابل مهم نیست. آنها به خودشان برگشتهاند و جدا از رویدادهای رابطه عاطفی، شروع کردهاند به اصلاح خودشان. تمام شدنِ یک رابطه عاطفی، آدم را تمامعیار با خودش، عواطفش و فکرهایش روبهرو میکند.
تمام شدن رابطه عاطفی میتواند یکبار دیگر تمام شکستهای عاطفی زندهگی را بیاورد جلوِ چشمِ آدم. این هم میتواند افسردهکننده باشد و هم سازنده. یعنی اینکه آدم میتواند این مشکلهای وجودی را لااقل با خودش حل کند و خودخواهی همیشهگیاش را کنار بگذارد.
یادتان باشد که شیوههای تکراری ارتباط برقرار کردنِ ما با دیگران، ریشه در رابطهیی دارد که ما در کودکی با پدر یا مادرمان داشتهایم. میتوانید از بالا به این شیوههای ارتباطی نگاه کنید و ببینید چرا دارید یک راه غلط ارتباط برقرار کردن را امتحان میکنید.
از زاویه دید طرف مقابل هم به رابطه نگاه کنید. خیلی از ما بعد از تمام شدن یک رابطه عاطفی، به شدت خودخواه میشویم. حس میکنیم قربانی شدهایم و همهچیزمان را از دست دادهایم. نگاه کردن از زاویه دید کسی که با ما بوده است و چیزهایی که او از دست داده، میتواند این خودخواهیِ ویرانگرِ ما را تعدیل کند.
حرف بزنید: سه راه قبلی راهحلهایی بود که میشد به تنهایی هم انجامش داد؛ اما آدمیزاد بعد از تمام شدنِ رابطه عاطفی، از گیر کردنِ کلمه و بغض در گلویش دارد خفه میشود. داکترمشاور و روانشناس را برای همین موقعها گذاشتهاند. اگر پیش این متخصصها رفتید که بهتر، ورنه خودتان را پیش یک دوستِ صمیمیِ رازدارِ ترجیحاً گرموسرد چشیده روزگار، خالی کنید.
چکیده مطلب
واکنش به تمام شدنِ رابطه عاطفی میتواند بنا به شخصیت، جنسیت و نوع رابطه، متفاوت باشد. جایگزین پیدا کردن تا شش ماه و پناه بردن به مواد وابستهگیآور، از قدغنهای بعد از این اتفاق است. حرف زدن و نگاه کردن به شکست به عنوان یک فرصت خودشناسی هم، از راهکارهای کنار آمدن با این شکست عاطفی است.
منبع: www.bartarinha.ir
Comments are closed.