احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۰۴ حوت ۱۳۹۹
معاونیت اول ریاست جمهوری در اعلامیهای گفته که در طی سه هفته گذشته وضعیت آبهای زیرزمینی شهر کابل در یک حالت خیلی بحرانی از نگاه کمی، کیفی و مدیریتی قرار گرفته است که شرایط ناگوار و وخیم را در قبال خواهد داشت.
اعلامیه میگوید، با اینکه افغانستان یک کشور سرشار از منابع طبیعی است و یکی از مهم ترین منابع استراتیژیک آن آبهای زیرزمینی بهحساب میرود؛ اما عوامل مختلف باعث پائین رفتن سطح آب های زیرزمینی و کاهش حاد ظرفیت آب دهی در سفره های آبی کشور گردیده است.
صالح، وضعیت پیش آمده را ناشی از خشکسالیهای اخیر و تغییرات اقلیمی، کاهش ساحات تغذیهای آبهای زیرزمینی، افزایش روز افزون نفوس و استفاده بیشتر از ذخایر موجود آبهای زیرزمینی بدون در نظر داشت بیلانس بین تغذیه و بهره برداری، کمبود زیربناهای منابع آبی، استفاده از آب های زیر زمینی برای مقاصد تجارتی از قبیل آب بوتلی، اعمار منازل و شهرک ها بدون در نظر داشت استندردها و شبکه های خدماتی انجنیری از قبیل سیستم های آب رسانی، تصفیه فاضلاب و رد آن، عدم درنظرداشت فاصله حریم تحفظی استیشنهای آبی و …میداند.
معاون اول ریس جمهور کابل را در معرض دو تهدید عمده و جدی میبیند:
۱-پائین رفتن سطح آبهای زیر زمینی و کاهش ظرفیت آبدهی چاهها که موجب کمبود شدید آب میشود.
۲- آلوده شدن آبهای آشامیدنی که باعث انواع بیماریها میگردد.
این اعلامیه می افزاید که مطابق اهداف انکشاف پایدار(SDG) ، تأمین عادلانه آب آشامیدنی صحی با قیمت مناسب یکی از اهداف عمده میباشد. اما قسمی که در شهر کابل به مشاهده میرسد همه ساله با افزایش نفوس و کاهش منابع آبهای زیرزمینی رسیدن به این هدف مشکل و مشکلتر شده و سیر نزولی را میپیماید.
در اعلامیه آمده است که امرالله صالح از شهروندان کابل می خواهد تا در مصرف درست و بهینه آب از هیچگونه سعی و تلاش دریغ نورزند؛ زیرا استفاده بیرویه از آب موجب کم بود و به طبع آن باعث خشک سالی خواهد شد.
این در حالیست که چندی پیش اداره ملی تنظیم آب نیز گفته بود که ظرفیت فعلی آبهای زیر زمینی کابل
با این جمعیت و میزان استفادهای که صورت میگیرد، پاسخگوی نیازمندی مردم نمیباشد.
Comments are closed.