احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکردهاند.
- ۰۶ حمل ۱۳۹۲
برای نخستینبار پس از چند دهه جنگ، زمینه تحصیل دانشجویان کشورهای خارجی در دانشگاه کابل فراهم شد. قرار است در سال جاری چهل تن از دانشجویان ترکیه در رشتههای مختلف در دانشگاه کابل تحصیل کنند.
این تعداد از دانشجویان ترک در رشتههای شرعیات، ساینس، زبان ترکی و زبان انگلیسی بدون پرداخت فیس تحصیلی پنج سال در افغانستان تحصیل خواهند کرد.
داکتر عبیدالله عبید، وزیر تحصیلات عالی روز سه شنبه در یک کنفرانس خبری در کابل گفت: “جای بسا خوشی است که نظام تحصیلی افغانستان در سطح منطقه و جهان اعتبارش را دوباره کسب نموده و ما در آینده شاهد محصلان بیشتر از کشورهای خارجی در دانشگاههای خود باشیم”.
پیش از تجاوز شوروی به افغانستان شماری از دانشجویان کشورهای خارجی در دانشگاه کابل درس میخواندند؛ اما با آغاز جنگها، دروازههای موسسات تحصیلات عالی افغانستان بر روی دانشجویان خارجی مسدود شد.
حتا دانشجویانی که سه دهه قبل در دانشگاه کابل درس خوانده بودند حالا در صدد به دست آوردن سند تحصیلی شان شده اند. هیرو تاکاشای، سفیر فعلی جاپان در افغانستان نیز در دوره حکومت داکتر نجیبالله در رشته ادبیات دانشگاه کابل تحصیل کرده، حالا تصمیم دارد سند فراغتش را به دست آورد.
محمد عثمان بابری، معین وزارت تحصیلات عالی گفت فراهم شدن تحصیل دانشجویان خارجی در افغانستان را یک دستاورد خواند و گفت: “پیش از جنگ محصلین زیاد تحصیل میکردند اما در زمان جنگ این مساله بیرنگ شد. اکنون با این جوانان از ترکیه، از یک سو دوستی تحکیم میشود و از سوی دیگر آغازیست برای انترنشنلیزم.”
تجدیدنظر در مواد درسی
وزیر تحصیلات عالی یکی از مهمترین برنامههای این وزارت در سال جدید خورشیدی تجدید برنامههای درسی در دانشگاههای افغانستان است.
آقای عبید تاکید کرد که تلاش میشود تا برنامهها و مواد درسی دانشگاهها با معیارهای جهانی عیار شود و دانشجویان افغان بهترین مواد درسی را در اختیار داشته باشند.
وزیر تحصیلات عالی گفت برنامه درسی دانشگاهها در طول سال ۱۳۹۱ با برگزاری سمینارها، کارگاهها و جلسههای متعدد در کابل و ولایات، تدوین شده و این مواد درسی در سال جاری مورد استفاده قرار میگیرد.
مواد درسی کهنه در دانشگاههای افغانستان از ضعفهای اساسی این دانشگاه خوانده شده و دانشجویان همواره از هدر رفتن وقت شان شکایت کرده اند. دانشجویان میگویند در برخی موارد استادان، مواد درسی چهل تا پنجاه سال پیش را که از استادان شان آموخته اند، حالا تدریس میکنند.
دانشگاههای مشترک
برنامه دیگر وزارت تحصیلات عالی این است که از کشورهای مختلف بخواهد که دانشگاههای مشترک را در افغانستان ایجاد کنند.
در حال حاضر تنها دانشگاه امریکایی افغانستان در کابل فعالیت دارد. وزیر تحصیلات عالی گفت تلاشها برای ایجاد دانشگاههای مشترک با سایر کشورها نیز جریان دارد: “یکی از اقداماتی که میتواند کیفیت را بلند ببرد، ایجاد دانشگاههای مشترک بین افغانستان و کشورهای خارجی است مانند افغان – جاپان یونیورستی و افغان جرمن یونیورستی. ما تلاش داریم در آینده چنین دانشگاهها را داشته باشیم”.
از سوی دیگر ۲۹۳۰ تن از دانشجویان افغان در حال حاضر در کشورهای خارجی تحصیل میکنند. افغانستان سالانه ۱۵ میلیون دالر را برای فرستادن دانشجویان در کشورهای خارجی اختصاص داده است.
Comments are closed.