احمد مسعود: طالبان به هیچ تعهد خود به غیرقرارداد خود با آمریکا عمل نکرده‌اند.





خروج نیروهای امریکایی شش میلیارد دالر هزینه برمی‌دارد

- ۱۲ حمل ۱۳۹۲

ارتش ایالات متحده برآورد کرده که خروج نیروها و تجهیزات این کشور از افغانستان تا پایان سال ۲۰۱۴، بین پنج تا شش میلیارد دالر هزینه بر می‌دارد. برنامه‌ریزی شده که تا پایان سال ۲۰۱۴ نیروهای بین‌المللی افغانستان را ترک کنند.
ستیفن شاپیرو، جنرال امریکایی به خبرگزاری فرانس‌پرس گفته است که بیرون کشیدن این تجهیزات از افغانستان از نظر وسعت و پیچیده‌گی، بزرگترین چالش در تاریخ ترانسپورت نظامی می‌باشد.
او افزوده است: «شمار وسایط نقلیه ما در افغانستان در یک سال گذشته تقریباً به نصف کاهش یافته است». مواد و تجهیزاتی که باید از افغانستان خارج و به ایالات متحده امریکا انتقال داده شود، از لوازم جنگی گرفته تا وسایل ورزشی، فرنیچر و کمپیوتر را شامل می‌شود.
به گفتۀ جنرال شاپیرو، حدود ۱۰۰ هزار کانتینر و همچنان ۲۵ هزار وسایط نقلیه نظامی هنوز در افغانستان می‌باشند. قرار است بخش اعظم این تجهیزات نظامی تا پایان سال ۲۰۱۴ از افغانستان خارج شوند و تنها کمی از آن‌ها در اختیار نیروهای امنیتی افغانستان قرار گیرند.
این جنرال امریکایی گفته است که تصمیم در مورد این که چه تجهیزاتی برای نیروهای امنیتی افغانستان باقی گذاشته شود، گرفته شده است. به گفته او، فرماندهان امریکایی در محل با توجه به ضرورت‌ها و ظرفیت‌های همکاران افغان شان، پیشنهاد می‌کنند که چه تجهیزاتی در اختیار آن‌ها قرار داده شود.
به گفتۀ این جنرال امریکایی، هزینه مجموعی برنامه خروج از افغانستان که از اوایل سال ۲۰۱۲ شروع شد، پیوسته ارزیابی می‌گردد و در حال حاضر، ارتش ایالات متحده امریکا فکر می‌کند که این هزینه به پنج تا شش میلیارد دالر می‌رسد. مشکل اصلی این است که افغانستان هیچ راه مواصلاتی به بحر ندارد، بنابراین سربازان و تجهیزات ایالات متحده امریکا باید از طریق کشورها یا هوایی انتقال داده شوند.
نیروهای بین‌المللی تحت رهبری ناتو مواد مورد ضرورت خود را از طریق بحر به بندر کراچی و از آن‌جا توسط لاری‌ها به افغانستان انتقال داده اند. اما در این مسیر، هم در خاک افغانستان و هم در خاک پاکستان، کاروان‌های نیروهای بین‌المللی هدف حملات طالبان و دیگر گروه‌های شورشی قرار گرفته اند. همچنان این مسیر به دلیل مخالفت حکومت پاکستان برای یک مدت مسدود شده بود تا این که در ماه فبروری سال گذشته بازگشایی گردید.
به گفته جنرال شاپیرو، برنامه‌ریزی شده است که از مسیر پاکستان حداکثر استفاده صورت گیرد. اما برای خروج از افغانستان از همه راه های ممکن زمینی، هوایی و بحری استفاده شده است. در این رابطه هر بار با توجه به عواملی مانند هزینه، فوریت و امنیت تصمیم گرفته می شود.

اشتراک گذاري با دوستان :

Comments are closed.